• Nu besteld, in huis*
  • Gratis verzending tijdelijk vanaf 50 euro (NL & BE)
  • Gratis retourneren (NL)

Kousenbandjes

Een kousenband is een musthave voor iedere bruid. Om iedere bruid van dienst te zijn hebben we een mooi, kwalitatief goed, en betaalbaar assortiment van kousenbanden als bruidsaccessoires samengesteld. De historische betekenis is niet geheel duidelijk. Volgens de één brengt het bemachtigen van een bruids kousenband geluk en volgens de ander heeft het te maken met afstand doen van de maagdelijkheid. Volgens de Engelse traditie heet een kousenband een garter.

Lees meer Toon minder
per pagina
1 item
Lees meer Toon minder

Kousenband voor de bruid

Het hoort erbij, een kousenband voor de bruid! Vroeger werd een kousenband voor de bruid gezien als een band die de kousen vasthoudt, zodat die niet zouden afzakken. De bruid van nu draagt het niet om die reden. Een kousenband zit onder de jurk van de bruid en kan niemand zien. Gebruikelijk is dat de bruidegom 's avonds de kousenband met zijn tanden van het been van zijn bruid afhaalt en naar de mannelijk gasten gooit. Maar om welk been doe je nou het kousenbandje? De standaard regel is dat de bruid de kousenband om haar rechter been draagt. De bruid kousenband is een geweldige en vooral een romantische bruid accessoire. 

Stijlvolle bruid kousenbanden

Omdat iedereen een andere smaak heeft, hebben wij een breed assortiment met kousenbanden voor de bruid geselecteerd. Van prachtige Pink Pewter kousenbanden tot aan chic & shabby kousenbanden. De mooie neutrale kleuren van de kousenband maken het plaatje compleet. Stijlvol, romantisch en chique. Wij hebben kousenbanden van verschillende materialen als kant, tule of met kristalsteentjes.