Fotocredit: Stance Photography

Als je gaat trouwen in de herfst of in de winter kan het zo maar zijn dat Moeder Natuur even om de hoek komt kijken. Een zuchtje wind hier, een regendruppel daar. Het zijn scenario's waar je rekening mee moet houden als Nederlandse bruid in haar prachtige trouwjurk. Dat betekent niet dat we bij de pakken neer gaan zitten, maar we gaan er juist gebruik van maken! Een mooie cover-up over de trouwjurk kan juist bij een herfst- of winterbruiloft zo gaaf staan. 

Afhankelijk van het bruiloft thema en jouw persoonlijke stijl kies je voor een cover-up die bij je past. Kies dus ook nooit een cover-up waar je je niet 100% amazing in voelt. Op jouw bruiloft probeer je niet iemand anders te zijn en moet jij je op en top voelen. Hieronder staan een aantal type's cover-up over de trouwjurk beschreven. In welk type kun jij je vinden?

Stoer

Ben jij het type dat liever stoere laarzen onder haar prinsessenjurk draagt of rond racet op een motor? Op je bruiloft gaat het om jouw persoonlijkheid, en een cover-up is perfect om een vleugje van jezelf te laten zien. Onze favo suggesties zijn een denim of leren jasje, of ga voor een heerlijk warm overhemd.

Fotocredit: Madame Poppy

Elegant

Ga voor een jasje in klassieke kleuren die passen bij je jurk en bruiloftthema. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig lamswol vestje afgezet met witte kraaltjes. De kraaltjes lijken dan net gebroken ijsstukjes leken, perfect voor een winterbruiloft. Ook een colbert kan jouw bruidslook compleet maken. Ga voor jasjes in zachte, luxe materialen zoals cashmier, lamswol en fluweel.

Warm

Gaat het er vooral om dat je warm blijft tussen het maken van foto’s door? Dan zijn er verschillende (nep) bontjes verkrijgbaar in vele stijlen van stola’s tot korte jasjes tot lange bontjassen. Hierbij kan je de kleur laten samenvallen met je bruidsmeisjes (want die willen ook graag warm blijven). Of wat dacht je van een groot deken zoals op deze foto? Tip van ons: leg de dekens ook voor de gasten neer!

Fotocredit: Sanne Popijus

Luxe

Als jij een luxe paard bent, dan wil je alleen het beste van het beste en niet iets dat je overal ziet. Weddingdeco.nl heeft de perfecte stola voor dit seizoen. Deze prachtige stola van struisvogelveren in twenties stijl maakt je gehele Great Gatsby bruidslook compleet. Sla deze super mooie stola om je schouders en knoop hem vast met het satijnlint voor een prachtige glamour look.