Steeds vaker zie ik dat bruidsparen van de traditionele bruidstaart afstappen. In ons geval is dat niet anders. Zoals de titel van deze blog luidt, zullen wij kiezen voor cupcakes. Waarom? Ze zien er schattig uit, minstens zo lekker en je hoeft niks te snijden. Ideaal. In deze blog laat ik zien waarom wij voor cupcakes kiezen.

Waarom geen bruidstaart maar cupcakes?

Mandy kan de lekkertste cupcakes maken, al zeg ik het zelf haha. Hierdoor was het voor ons een makkelijk keuze om te kiezen voor deze lekkernijen. Daarnaast kun je cupcakes in allerlei soorten en mate laten maken. Zo kunnen ze perfect op ons thema aansluiten (daar zal in een andere blog meer duidelijkheid over komen). Voor onze bruiloft zullen we voor de simpele variant gaan met alleen wat kleuren en kleine decoraties. Verder zullen we kiezen voor gepersonaliseerde cupcakeprikkers. Dit geeft het een persoonlijke touch.

Bijzondere cupcake smaken op onze bruiloft

Omdat we niet kiezen voor een bruidstaart hebben we de mogelijkheid om te spelen met verschillende smaken. Vaak is het zo dat je in een bruidstaart maar een aantal smaken kan verwerken. Logisch. Met cupcakes is dat toch anders. Je kunt hierbij denken aan smaken als:

  • Vanille ;
  • Chocolade;
  • Kokos;
  • Red velvet ;
  • Etc.

Het mooie is dat vrijwel iedere smaak in een cupcake verwerkt kan worden. Hoe tof is dat? Hierdoor is er voor iedere gast iets lekkers en in ons geval persoonlijker.

Wat kosten deze cupcakes?

Goede vraag! Naast dat cupcakes er super tof uit zien, kunnen ze ook er goedkoop gemaakt worden. Voor ons zullen de cupcakes relatief goedkoper uitkomen, omdat Mandy ze zelf kan maken. Der verkoopprijs ligt meestal rond de twee a drie euro per stuk. Al kan het zijn dat je voor luxere variante meer moeten betalen. Ter vergelijking: Voor een bruidstaart betaal je al snel 7 euro per persoon. Scheelt toch geld. Daarnaast vinden wij het een stuk leuker om cupcakes te serveren dan een taart.

Al met al is het natuurlijk een keuze die je maakt als koppel! Ben je zelf ook handig in de keuken? Dan is het natuurlijk ook leuk om zelf aan het bakken te slaan. Houd er wel rekening mee dat je vroegtijdig start met bakken (als je zelf aan het bakken gaat) of ze gaat bestellen. 

Auteur Jennerino