Fotocredit: Lott's Photography

Heb jij alle Pinterest borden al afgestruind opzoek naar de leukste en origineelste ceremoniedecoratie? Maar nog steeds niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze 10 Tips & Tricks voor een onvergetelijke bruiloft ceremonie!

Tip 1: zet een welkomstbord neer

Verwelkom jouw gasten op de ceremonie zonder dat jij je mooie jurk al hebt laten zien. Zet bij de ingang een krijtbord neer, zodat alle gasten meteen weten waar ze moeten zijn. Of denk aan een poster in de huisstijl van jullie bruiloft of een transparant welkomstbord.

Tip 2: kies een thema

Kies voor een thema dat je in alle decoratie terug laat komen. Zo weet je zeker dat alle producten bij elkaar passen en kan je alle gepersonaliseerde spullen dezelfde huisstijl geven.

Tip 3: here comes the bride

Heb je kinderen, neefjes of nichtjes die je graag wilt betrekken bij de bruiloft ceremonie? Laat eerst de kleintjes naar binnen gaan met een mandje vol bloemblaadjes of witte confetti of laat ze binnen lopen met een juten banner met de tekst "Here comes the bride". Zo zit iedereen klaar wanneer de bruid komt!

Fotocredits: Ilka van Wieren | Lott's Photography

Tip 4: candle bags

De tijd is eindelijk daar! Je loopt arm in arm met jouw vader richting het altaar waar jouw knappe, aanstaande man al staat te wachten. Dit is waar je altijd al van had gedroomd! Door het hele gangpad staan candle bags die al staan te branden en de gepersonaliseerde loper ligt al voor je uit. Helemaal in de stijl van de bruiloft. Extra tip: laat jouw gasten van te voren iets op de candle bags schrijven voor een persoonlijke touch.

Tip 5: trouwgelofte

Voorafgaand aan het JA-woord worden er (meestal) eerst een trouwgeloften geschreven door de bruid en bruidegom zelf. Op jouw bruiloft ceremonie kom je natuurlijk niet aan met een klein wit papiertje waar wat opgeschreven staat… Schrijf jouw lieve woorden in een linnen notitieboekje, zowel voor Her als voor His!

Tip 6: ringdoosje

Ga voor een origineel ringdoosje in de stijl waar jullie van houden… Ook jouw ringdoosje kan gepersonaliseerd worden met jullie namen of initialen erop. Naast de ringdoosjes kan je natuurlijk ook kiezen voor de ringkussentjes of ringschaaltjes. Je kan het zo gek niet bedenken of wij hebben het ring(doosje, kussentje of schaaltje) die jij zoekt!

10 Tips & Tricks voor een ceremonie om nooit meer te vergeten
Fotocredits: Sanne Popijus | Raisa Zwart

Tip 7: zakdoekjes

Wees voorbereid op alle tranen! Niet alleen die van jezelf maar ook de tranen van jouw gasten. Nu heeft vast iedereen een papieren zakdoekjes bij de hand, of er wordt snel aan de buurvrouw gevraagd of zij misschien zakdoekjes bij zich heeft. Maar het is toch veel leuker om allemaal dezelfde Happy Tears zakdoekjes met etiket te gebruiken? Voor jouw ouders en die van je aanstaande zijn er speciale ‘To My Mom’ en ‘To My Dad’ zakdoeken. Hopelijk vindt jouw vader het dan niet zo erg om een traantje te laten en zich voor één keer van een andere kant laat zien…

Tip 8: unplugged ceremonie

Hoe vervelend is het als op dat moment dat jullie het JA-woord tegen elkaar zeggen er vanuit de zaal een telefoon afgaat? Dat wil je natuurlijk niet! Ga voor een unplugged ceremonie; een ceremonie zonder telefoon of andere elektronische spullen! Hang de unplugged poster op bij de ingang en je hebt geen last meer van telefoons die afgaan en er is niemand die zich druk hoeft te maken om zelf een mooi plaatje te schieten… Dat doet de fotograaf wel!

Tip 9: juichen

Laat jouw gasten na afloop van de bruiloft ceremonie juichen met de weddings wands, confetti, rijst of rozenblaadjes. Heb je een trouw locatie waar ze liever geen strooisels hebben? Dan is bellenblaas geweldig voor na de ceremonie. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen!

Tip 10: proosten

Natuurlijk moet er geproost worden op jullie huwelijk en dat doen we in stijl! Gepersonaliseerde champagnemuntjes met jullie namen en in jullie gewenste trouwstijl. De ronde muntjes blijven drijven en geven je glas bubbels een feestelijk sfeertje!

Inspiratie: Moderne bruiloft met natuurlijke tinten & texturen in Marokko
Fotocredits: Anouk Fotografeert