Het is hip, het is zacht, het is mooi en het is een echte musthave voor tijdens de ceremonie. Ik heb het natuurlijk over een velvet ringdoosje. Velvet is een echte trend van 2020. Hoe leuk is het dan als jullie ringdoosje van velvet is gemaakt? Lees verder, als je van velvet houdt!

De trend van 2020

Het wordt ook wel velours of fluweel genoemd. Echter wordt er vaak gesproken over velvet. En dat velvet hot is, is niet onderuit te komen. Wij noemden het al in onze blog: de bruiloft trends van 2020. De stof geeft een gevoel van luxe. Het zachte stofje staat heel goed tegenover wat ruwere materialen, als hout of koper. Deze twee stijlen kan je natuurlijk heel goed combineren tijdens de bruiloftsceremonie. Stoer en schattig, dat vind ik echt een hele leuke combinatie!

Ontdek onze velvet ringdoosjes, weddingdeco

Stap 1: kies de vorm

Er zijn twee verschillende vormen: een vierkant en een hexagon. Ik vind ze allebei echt prachtig. Kies de vorm die bij jullie past!

Stap 2: kies de kleur

De velvet ringdoosjes zijn er in vijf lieve, zachte kleuren. Champagne, een kleur voor een stijlvolle bruiloft. Klassiek en mooi. Marble grey, voor een wat stoerdere uitstraling. Skylight forever, een kleur om bij weg te dromen! Roze quartz, een lieflijk en schattig kleurtje. En als laatste en stiekem mijn favoriet: soft mint. Echt een kleurtje waar je de show mee steelt! Welke is jouw favoriet?

Ontdek onze velvet ringdoosjes, weddingdeco
Ontdek onze velvet ringdoosjes, weddingdeco

Stap 3: één of twee inkepingen?

Bij elk velvet ringdoosje heb je de keuze uit één of twee ringinkepingen. Misschien wil je allebei een eigen ringdoosje, omdat deze niet zo groot zijn? Of misschien wil je het ringdoosje wel cadeau doen aan jouw kinderen of bruidsmeisjes met een ‘trouwring’ voor hun! Het kan allemaal!

Ontdek onze velvet ringdoosjes, weddingdeco

Stap 4: ongepersonaliseerd of gepersonaliseerd?

De velvet ringdoosjes kan je kaal bestellen als dat je voorkeur heeft, maar je kan er ook voor kiezen deze te personaliseren met initiaal of initialen. Dit doen wij met roségouden, gouden of zilveren kleurfolie.

Ontdek onze velvet ringdoosjes, weddingdeco

Stap 5: kies het gewenste font

Kies jij voor een gepersonaliseerd velvet ringdoosje? Heeft ook wel mijn voorkeur, want hoé leuk is het als jullie initialen hier op staan!? Je hebt de keuze uit diverse fonts. Een strakke schreefloze, een sierlijke en eentje met schreef. Voer jullie initialen in en wij gaan voor je aan  de slag!

Ontdek onze velvet ringdoosjes, weddingdeco

Hoe worden ze gepersonaliseerd?

Wij geven jullie graag een kijkje in onze keuken! Als het door jullie gekozen ontwerp online is besteld, dan gaat onze productie afdeling aan de slag. Ze gaan aan de slag met een stansmachine. Wat doet deze machine precies? Er zit een metalen blokje aan de machine, deze wordt héél erg warm. Het folie wordt op het ringdoosje gelegd en de juiste letters, in het juiste font, worden uitgezocht en deze worden als het ware in het doosje gedrukt. De letters die worden gedrukt zijn ook van metaal gemaakt. Dus alleen de initialen blijven “over” van het folie op het doosje. En et voilà,  klaar is jullie gepersonaliseerde ringdoosje!

Tip voor je partner

Psst…zo’n velvet ringdoosje is ook ideaal om je partner mee ten huwelijk te vragen! Het ringdoosje heeft namelijk een formaat van 4,2 cm. (zowel de vierkante, als de hexagon) en past dus perfect in de broekzak!

Ontdek onze velvet ringdoosjes, weddingdeco

Zo’n velvet ringdoosje is na de bruiloft een mooi aandenken aan jullie grote dag en een mooi symbool voor jullie everlasting love! Daarnaast ook nog eens een prachtig decoratiestuk. Zijn jullie ook enthousiast geworden over een velvet ringdoosje? Laat het weten in de reacties!