Fotocredit: Lott’s Photography

Het is bijna zover… Je hebt de ring al, maar je moet nog haar vader om haar hand vragen. Het vragen om de hand blijft toch altijd wel een dingetje. Ik heb de leukste, grappiste en beste manieren voor je opgezocht, zodat jij met zelfvertrouwen op jouw schoonvader af kunt stappen!

Waarom vragen?

Trouwen ga je toch wel, dus waarom zou je het überhaupt vragen? Mocht je nog schoonouder punten moeten scoren dan is het vragen om haar hand toch echt wel verstandig. Door de vraag aan je schoonvader te stellen toon je respect. Dit zal helpen met het opbouwen van een band. En het opbouwen van een band is wel zo prettig aangezien je nog een lange tijd met elkaar te maken hebt.

Mission impossible

Het lijkt wel bijna onmogelijk, het vragen van jouw vriendin haar hand aan je schoonvader. Dit is het niet. Met de volgende tips, tricks en voorbeelden word jij een echte expert in het vragen van de hand.

  • Creëer een gunstige situatie waarbij jullie beiden op gemak zijn en niet gestoord kunnen worden
  • Bedenk alle redenen die een vader wilt horen waarom jij met zijn dochter mag trouwen
  • Kom niet met lege handen aan (een klein presentje doet het goed)

Bekijk al onze cadeaus voor ouders!

Op de knietjes

Geloof het of niet ook voor je schoonvader kan je op de knieën gaan. Hiermee zal je zeker punten scoren. Waarschijnlijk zal het ook een stuk minder ongemakkelijker zijn dan dat je het op de bank tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd vraagt. Of je schoonvader je nou mag of niet hij zal vast jouw gevoel voor humor kunnen waarderen. Enne je hebt alvast een keertje kunnen oefenen voor bij je aanstaande.

Excuus Truus

Gebruik een leuke smoes om jouw schoonvader bij de rest van jouw schoonfamilie weg te lokken. Neem hem bijvoorbeeld mee in de auto en ga totaal ergens anders heen dan dat je hem hebt ‘beloofd’. Om het helemaal af te maken kan je natuurlijk een lekkere sigaar en een fles whisky meenemen die je hem kan geven voordat je het hem vraagt.

Old school

Je kan het natuurlijk ook op de oude vertrouwde traditionele manier doen: neem je schoonpa mee uiteten. Onder het mom van een goede maaltijd en een lekker drankje heb je de ideale gelegenheid om om haar hand te vragen. Daarnaast kan je je band met hem verbeteren door eens een goed gesprek te hebben.

Je zal er vast tegenop blijven zien, maar wanneer je eindelijk de stap hebt gezet zal je echt wel blij zijn. Je kan met je droomvrouw trouwen en je hebt ook nog eens schoonvader punten gescoord. Dat wil toch iedereen?!

Hoe heeft jouw man toestemming aan jouw vader gevraagd? Laat het ons weten in de comments! Bekijk ondertussen alvast leuke cadeaus om aan jullie ouders te geven.

Bruidspaar met ouders
Fotocredit: Lott’s Photography