De vogeltjes hoor je ’s ochtends weer fluiten en de bloemen beginnen te bloeien; het is wel duidelijk dat de lente weer is begonnen. De lente zorgt voor veel vreugde na de lange winterdipjes. Dit is daarom ook het perfecte seizoen om jullie bruiloft te vieren!

Mooie betekenis

Naast het feit dat je van de lente gewoon heel erg blij wordt, zit er ook een mooie betekenis aan een lentebruiloft. Zowel de lente als een bruiloft staan voor een nieuw en fris begin. Het is namelijk het seizoen waarin alles opbloeit, ook de liefde!

Bekijk al onze decoratie voor een lentebruiloft!

Voer de lente door!

Bij het kiezen van jullie thema en het kleurenpalet is het bij trouwen in de lente handig om de rekening te houden met de prachtige natuur van dit seizoen. Voer al het moois wat de Lente biedt daarom ook door in de decoratie.

Happy colours

De lente staat bekend om haar prachtige kleurtjes. Denk hierbij aan de bloemenzeeën, bloesems en prachtige groene bomen. Een lentebruiloft thema met vrolijke en frisse kleuren past hier dan ook perfect bij!

Met een trendy boho thema combineer je zachte bloemenprintjes met felle vrolijke kleuren. Kom de kleuren tegemoet met houten elementen zoals wegwijzers, houten confetti en houten tafelnummers.

Wil jij liever een wat rustigere basis? Kies dan voor de Beautiful Botanics collectie. Deze collectie is prachtig op een locatie met veel groen. De roségouden decoraties maken de locatie in combinatie met de groene elementen helemaal af. Deze collectie heeft een aantal echt musthaves die op jouw bruiloft niet kunnen ontbreken, namelijk:

  • Decoratieve klimop: met deze klimop slinger tover je een niet zo groene locatie om in een groen feestje!
  • Mega confetti ballonnen rosegold: met ballonnen maak je er een echt feestje van. Deze mega ballonnen zullen voor een wow-effect zorgen!
  • Sfeerlicht slinger roségoud: maak er een gezellig sfeertje van in een hand omdraai met deze sfeerlicht slingers!

Trouwen in de lente

Get fruity

Vers fruit is ook een echte musthave voor op de lente bruiloft. Zo kan je heerlijke hapjes met fruit laten rondgaan en kan je de lekkerste punches op de sweettable zetten.

Cake ‘o clock

Op de bruidstaart kan een lekker stukje fruit ook niet ontbreken. Top de taart daarom af met wat vers fruit zoals aardbeien, besjes en frambozen.

Niet z’n fan van fruit? Dat maakt niet uit, want bloemen staan ook centraal in de lente. Decoreer de lagen van de taart met fleurige bloemen. En maak de taart af met een houten taarttopper als eyecatcher.

Tips!

De lente is een prachtig seizoen, maar kan soms wel wisselvallig zijn. Houdt daarom rekening met de volgende dingen:

  1. Zorg voor een back-up! Mocht jij jouw lente wedding buiten willen houden, houdt er dan wel rekening mee dat het weer snel kan omslaan. Zorg daarom altijd voor een overdekte back-up locatie. Een regenbui tijdens jouw ceremonie zou zonde zijn!
  2. Kleed je goed aan! Door het zonnetje ziet het er al snel erg lekker uit buiten, maar kijk er niet van op als het ineens maar 10 graden is. Instrueer de gasten daarom goed van te voren over de kleding en of het binnen of buiten is. Dan kan de gast zich hieraan aanpassen en voorkom je kleumende gasten. Verder kan jij de gasten warm houden met dekentjes en heaters!
  3. Hooikoorts... In de lente begint ook alles weer te groeien en te bloeien, houdt er daarom rekening mee dat sommige gasten heftig kunnen reageren door hun hooikoorts. Een bruiloft in hoog gras is prachtig, maar kan dus wel voor zieke gasten zorgen. Houdt hier rekening mee met het vinden van de locatie.

Een lentebruiloft biedt zoals je ziet vele opties voor een vrolijk en geslaagd feest! Ga jij trouwen in de lente? Laat het ons weten in de comments!

Trouwen in de lente