Hadden jullie een mooie trouwdatum in het voorjaar van 2020? Dan heb je deze hoogstwaarschijnlijk moeten verzetten. Super vervelend! Omdat deze datum natuurlijk wel in jullie geheugen gegrift staat, heb ik hier een aantal tips om er toch een mooie en feestelijke dag van te maken!

Begin de dag goed

Deze dag heb je zonder twijfel vrij gepland en laat dit ook lekker zo! Begin de dag samen met jouw lover met een uitgebreid en feestelijk ontbijt! Doe ook lekker rustig aan, jullie hoeven nergens heen…

Taart bij de koffie

Na het ontbijt is het koffietijd. Haal of bestel (vaak moet je van te voren bestellen) een lekker taartje bij de lokale bakker en geniet er samen van bij de koffie of thee. Steun je gelijk de locals, win-win situatie dus!

Zet de muziek aan

Zet wat van jullie favoriete muziek op. Hebben jullie een echt nummer dat van “jullie” is? Ga daar dan op dansen of schuifelen, zo kom je meteen in de romantische sferen.

Puzzle me

Samen puzzelen iets voor bejaarden? Nee, nee! Ook jullie kunnen aan het puzzelen gaan, het is in deze tijden juist helemaal hot. Naast dat het leuk is om te doen, is het ook nog eens heel erg ontspannend! En gezellig uiteraard.

Leer een dans

De tango, salsa of toch liever een break-dance? Lachen, gieren en brullen. Dat wordt het zeker! Op Youtube zijn er genoeg tutorials te vinden. Hadden jullie een openingsdans op de planning? Dan doen jullie die toch gewoon samen thuis! Kunnen jullie nog een keer oefenen voor het échte werk.

Bekijk oude foto’s

Deze activiteit is altijd goed: oude foto’s terugkijken. Sweet! De eerste foto samen, de eerste vakantie… Je bent zo een paar uur verder en wordt hier vast super blij van.

Spelletjes spelen

Doe een paar leuke (ouderwetse) spelletjes samen! Dit kan een bordspel, zoals mens erger je niet, zijn maar ook een spelletje op bijvoorbeeld de Nintento of Playstation. Mario Kart bijvoorbeeld, altijd leuk!

Romantisch diner voor twee

Houden jullie van koken? Ga dan heerlijk uitgebreid samen kokerellen. Maak er een heel 3-, 4- of zelf 5-gangen menu van en ga lekker tafelen. Dek de tafel, kleed ‘m mooi aan! Uiteraard mag romantisch kaarslicht niet ontbreken. Niet zo’n fan van koken? Dan bestellen jullie toch gewoon! Bestel bij jullie favoriete restaurant en geniet!

Tijd voor een film

De eerste film die jullie samen gekeken hebben, misschien was het wel jullie eerste date? Haal herinneringen op en bekijk deze film nog eens. Pure nostalgie! Het maakt hier dan ook niet uit of de film goed was of niet…

Een zonsondergang

Bekijk eerst vanuit welk raam jullie het beste zicht hebben op de zonsondergang. Of op het balkon, in de tuin of op het dakterras, dat kan natuurlijk ook! Pak er twee stoelen bij, een lekker drankje en laat de zon zijn werk doen!

In ondertrouw gaan

Wat natuurlijk ook heel mooi is om op de oorspronkelijke trouwdatum te doen, is om in ondertrouw te gaan voor de nieuwe trouwdatum. Je geeft dan officieel aan de gemeente door dat jullie gaan trouwen. Dit kan tegenwoordig ook online!

Hoe gaan jullie oorspronkelijke trouwdag invullen? Laat het ons weten in de reacties!

Foto credits: Wianda Bongen