Fotocredits: @scottbroomephotography

Aah! Is jouw bruiloft bijna zover? Of heb je je mooie dag al gehad? Hoe gedraag jij je tijdens de weg naar de bruiloft toe? Of hoe gedroeg je je tijdens de bruiloft? Welk type bruid ben jij?

Bridezilla

We hebben het al eerder over deze bruid gehad, maar de bridezilla is natuurlijk onmisbaar in dit rijtje. Deze bruid is heel onrustig. Ze heeft veel spanning en heeft vaak niet door dat ze dit aan de buitenwereld ook laat merken. Vaak in schreeuwpartijen. Soms ook huilpartijen. Een bridezilla komt voort uit perfectionisme. Het willen dat alles perfect loopt en de druk dat het de mooiste dag van je leven moet zijn. Een tip voor jou als jij zo denkt: verander je focus. Laat het los. Het leven is niet perfect. Probeer vooral van je mooie dag te genieten! Je viert de liefde en dat is geweldig! Ohja… en probeer een beetje lief te zijn voor de mensen naast je. ?

Romantische bruid

Deze bruid is overladen met liefde! Ze kijkt nu al uit naar de eerste dans op haar bruiloft! Ze kan ook niet wachten om iedereen het lievelingsgerecht van haar en haar hubby te laten proeven bij het diner! Daarnaast ziet zij het wel zitten om te trouwen in een stad als Florence of in een oud kasteel. Graag wilt zij qua decoratie veel hartjes en aan bloemen heeft ze nooit genoeg! Verder lijkt het haar enig om buiten in de avond, wanneer het donker is, wensballonnen op te laten.

Traditionele bruid

Deze bruid wilt alles doen volgens de regels! De bruidegom mag haar bruidsjurk niet zien en zij slaapt de nacht voor de grote dag ergens anders. Haar vader brengt haar naar het altaar en ze heeft een ellenlange brief geschreven als gelofte. (Tip: graveer je geloften op hout of wat dacht je van je huwelijksgelofte op acryl?) Ze wilt ook something old, something new, something borrowed, something blue. Daarnaast kunnen de blikjes niet ontbreken achter de trouwauto. Natuurlijk is haar jurk in het wit en krijgen alle gasten een bedankje!

Welk type bruid ben jij?

Fotocredits: @jonathanborba

Praktische bruid

De praktische bruid denkt na over alle kosten. Zij probeert haar bruiloft leuk, maar vooral ook zo voordelig mogelijk te maken. Wat is praktisch? Zij ziet het als sport om de meest budgetvriendelijke bruidsjurk te scoren. Het allerliefst gaat deze bruid ook gewoon maandagmorgen naar het stadhuis. Uiteraard is er dan wel een feestje na afloop! Dit feestje zal ze aankleden met versieringen die ze thuis al heeft liggen of ze zoekt een DIY op zodat ze zelf iets in elkaar kan knutselen.

Relaxte bruid

Deze bruid ervaart geen enkele stress. Zij regelt veel belangrijke dingen nog last-minute. De mensen om haar heen zijn zelfs nerveuzer dan zijzelf. Gelukkig heeft ze er alle vertrouwen in dat alles goed komt.

Anti-traditionele bruid

Van tradities wilt deze bruid niets hebben. Zij doet haar bruiloft helemaal op haar eigen manier. Ze gaat het liefst trouwen in een kleurrijke jurk. Het boeit haar verder niet of haar partner dit voor de bruiloft ziet of niet. Het lijkt haar zelfs gemakkelijker als hij de jurk juist ziet, zodat ze kunnen afstemmen wat hij gaat dragen. Een trouwkaart vindt zij ouderwets. Ze doet liever iets unieks: bijvoorbeeld een filmpje die digitaal naar iedereen wordt verstuurd of een eigen website. Hakken in onder de jurk? No way! Zij kiest zelf wat ze aan wilt en als dat sneakers zijn dan is dat ook goed. Misschien zelfs wel blote voeten… Bovendien lijkt haar een trouwambtenaar van de gemeente een beetje suf. Zij vindt het veel leuker als ze iemand kiest met wie ze echt een klik heeft. Iemand die dicht bij haar staat! Ook doet haar buik kriebelen bij het denken van een verrassingsbruiloft!

Welk type bruid ben jij?

Fotocredits: @chiro

Welk type bruid ben jij? Vertel het ons in de comments!