Fotocredit: Elsa Schaddelee
Het plannen van je bruiloft is een geweldige, maar chaotische periode. En dan is het tóch fijn om meer kennis op te doen over datgene waar je bijna een jaar voor nodig hebt om te plannen of gewoon voor een goede inspiratieboost. Het is en blijft de mooiste dag van je leven en die wil je tot in de puntjes hebben geregeld. Ik heb voor jullie 8 van mijn meest favoriete boeken over bruiloften onder elkaar gezet. Thank me later!

1. Met liefde – Tintelend trouwen

Je hebt over alles wat er bij jullie mooiste dag komt kijken nagedacht: de locatie, de jurk, de fotograaf…De tijdsplanning ligt klaar en Pinterest is afgestruind. Maar hoe geef je invulling aan de ceremonie? Dit magazine is perfect voor inspiratie over de kleine details die jullie bruiloft perfect maken. 79 Pagina’s vol met de mooiste foto’s, inspiratie en 0 reclame!

2. Ja, ik wil – Olga Lincautan

De schrijfsters beschrijven het boek zelf als volgt: “Dit boek is bedoeld voor iedereen die zijn liefde op een persoonlijke en bijzondere manier wil vieren.” En ik kan het niet meer eens zijn met deze uitspraak. Het boek probeert jou te helpen een bruiloft te plannen die speciaal voor jou gemaakt is. Voor de bruid die nog aan de beginfase van haar planning zit en niet per se zoekt naar details, maar echte inspiratie is dit boek een echte aanrader!

3. Trouwen doe je zo – Michelle van den Bouwhuijsen

Voor de wifey to be die juist gestructureerd werkt en houdt van een strakke planning raad ik het “trouwen doe je zo” boek aan. Dit boek neemt je mee in een 10-stappenplan om je droombruiloft te plannen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en ga je op in alle details. Dan is het altijd fijn om even terug te kijken naar de globale stappen en waar je echt op moet focussen bij de planning.

4. Bridal guide – Girls of honour

Ben jij een echte moderne bruid die altijd de nieuwste trends in de gaten houdt? Dan moet je een kijkje nemen in de bridal guide! In dit boek, magazine, gids… kortom all-in-one bruiloft boekje staat allemaal unieke inspiratie, de beste leveranciers, fotografen etc.

5. Bucketlist voor koppels – Elise de Rijck

Met dit boek zal het gelukkige koppel elkaar alleen maar steeds beter leren kennen, spannende avonturen samen beleven en steeds hechter groeien. Dit door de 250, gekke, romantische en unieke opdrachten die jullie samen kunnen doen. Lukt het jullie de bucketlist op te vullen? Leuk cadeau tip!

6. Het nieuwe trouwen – Judith van Lent & Vivian Dony

Dit boek is voor het koppel dat net begint met plannen en geen flauw benul heeft waar ze moet beginnen, maar ook voor de bruid die stiekem al aan het plannen was in haar hoofd.  Het gaat over het bedenken van een bruiloft die jullie wensen en voorkeuren waarmaken zonder tradities, regels, en verwachtingen van anderen.

7. Trouwboekje – Aaf Brandt Corstius

Nu hebben we zat bruiloft boeken gehad over het plannen van je eigen bruiloft. Maar hoe ging dat dat bij anderen? Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent die schrikt van de bridezilla die zich in je schuilt. Daarom heeft Aaf een boekje geschreven over haar bruiloft met een komische twist. Om de bruiden van nu een beetje gerust te stellen.

8. Wij trouwen! – pop the question

Dit vind ik misschien wel het leukste boek. Dit komt doordat dit boek je meeneemt van het begin van je planning tot het eind op een unieke manier. Dit boek heeft namelijk invulpagina’s om jouw bruiloft in te schrijven. Denk aan jullie datum, locatie budget etc. Bij elk onderdeel van de bruiloft geeft het boek je inspiratie en laat je uiteindelijk in de invulpagina’s een keuze maken. Ideaal toch? Lieve bruid, don’t stress. Neem wat tijd voor jezelf. Ga op de bank zitten en lees een goed bruiloft boek om duidelijkheid te krijgen over wat je nu precies wilt en hoe je dit moet aanpakken. Het gaat hem uiteindelijk om hoe jij deze dag wilt vieren met je partner! It’s your day. Welk boeken over bruiloften hebben jullie al gelezen? En welke lijkt jullie wel interessant? Laat het me weten in de comments ik ben zeer benieuwd! Tips van Tineke: 8 Boeken over bruiloften
Fotocredit: Elsa Schaddelee