Het kiezen van de perfecte stijlvolle trouwkaarten is een cruciale stap in de voorbereiding van jullie speciale dag. De uitnodiging is immers het eerste tastbare aandenken aan jullie bruiloft dat jullie gasten zullen ontvangen. Het moet niet alleen informatief zijn, maar ook de sfeer en het thema van jullie bruiloft weerspiegelen. Hier zijn enkele richtlijnen en adviezen om jullie te helpen bij het kiezen van de ideale trouwkaarten.

Stijlvolle trouwkaarten

Bepaal de stijl van jullie bruiloft

Voordat jullie je verdiepen in ontwerpen en details van jullie toekomstige stijlvolle trouwkaarten, is het belangrijk om de algemene stijl van jullie bruiloft te bepalen. Is het een elegante en formele gelegenheid, een intieme buitenbruiloft of misschien een boho-chique feest? De stijl van jullie bruiloft moet weerspiegeld worden in de trouwkaarten.

Kleur en thema coördinatie

De kleuren die jullie hebben gekozen voor de bruiloft moeten ook terugkomen in jullie stijlvolle trouwkaarten. Dit zorgt voor een samenhangend geheel en geeft jullie gasten een voorproefje van wat ze kunnen verwachten op de grote dag. Overweeg ook om accentkleuren te gebruiken die passen bij het hoofdkleurenschema.

Bestel een inspiratiepakketje

Speciaal voor jou hebben wij met liefde een proefpakketje samengesteld. Maak kennis met onze papier kwaliteiten, envelopkleuren en folie prints. De staaltjes geven een duidelijk beeld van hoe een afdruk op de verschillende papiersoorten uitkomt. Om je kennis te laten maken met nieuwe trendy designs wordt het proefpakketje regelmatig herzien door ons design team.

In het proefkaart pakketje vind je de verschillende papiersoorten die wij voeren, de verschillende folie afwerkingen in goud, zilver, roségoud en koper en papierstaaltjes van de envelopkleuren. Alles om van jouw trouwhuisstijl hét perfecte plaatje te kunnen maken.

Voeg het proefkaart pakketje toe aan je winkelmandje via onze webshop en je kunt deze gratis bestellen.

Inspiratiepakketje

Kies het juiste lettertype en tekstindeling voor jullie stijlvolle trouwkaarten

Het lettertype en de tekstindeling dragen bij aan de algehele uitstraling van de trouwkaart. Kies een lettertype dat past bij de stijl van jullie bruiloft. Een formeel en klassiek lettertype kan bijvoorbeeld goed werken voor een traditionele bruiloft, terwijl een speelser lettertype geschikt is voor een meer informele viering. Via onze ontwerptool kan je makkelijk zelf de lettertypes aanpassen en uitzoeken welk lettertype het beste past bij jullie bruiloft. Je kan starten van een bestaand ontwerp en hier alles aan aanpassen. Of je kan ervoor kiezen om volledig zelf een kaart te ontwerpen.

Voeg persoonlijke elementen toe

Overweeg om persoonlijke elementen aan de trouwkaart toe te voegen, zoals een foto van jullie als koppel of een speciaal citaat dat betekenis heeft voor jullie relatie. Dit maakt de uitnodiging uniek en geeft een persoonlijk tintje.

Wees duidelijk over belangrijke informatie

Zorg ervoor dat alle essentiële informatie duidelijk wordt gecommuniceerd op de trouwkaart. Dit omvat de namen van het bruidspaar, de datum, tijd en locatie van de bruiloft, evenals eventuele speciale instructies voor de gasten.

Overweeg extra's zoals RSVP-kaarten

Overweeg of jullie aparte RSVP-kaarten willen toevoegen aan de trouwuitnodiging. Dit maakt het voor gasten gemakkelijker om te reageren en helpt jullie bij het plannen van het aantal aanwezigen.

RSVP-kaarten

Proefafdrukken van jullie stijlvolle trouwkaarten zijn cruciaal

Laat proefafdrukken maken voordat jullie de definitieve bestelling plaatsen. Dit geeft jullie de kans om eventuele fouten of aanpassingen te ontdekken en ervoor te zorgen dat de trouwkaarten precies zijn zoals jullie het willen.

Bestel jullie stijlvolle trouwkaarten op tijd

Zorg ervoor dat jullie jullie stijlvolle trouwkaarten op tijd bestellen, zodat jullie voldoende tijd hebben om ze te versturen. Houd rekening met de productietijd en verzending, evenals de tijd die gasten mogelijk nodig hebben om te reageren op de uitnodiging.

Het kiezen van de perfecte trouwkaarten is een belangrijke stap in het planningsproces van jullie bruiloft. Met deze richtlijnen en adviezen kunnen jullie ervoor zorgen dat de uitnodigingen niet alleen informatief zijn, maar ook een prachtige voorbode zijn van de bijzondere dag die komen gaat. Maak er iets persoonlijks en bijzonders van, net zoals jullie liefde voor elkaar.