Trouwplannen in het verschiet voor 2024? Laat je inspireren door de meest betoverende bruiloft trends van het jaar! 

Het jaar 2024 belooft een mooie tijd te worden voor toekomstige bruidsparen die op zoek zijn naar unieke en betekenisvolle manieren om hun grote dag te vieren. Van het vastleggen van onvergetelijke momenten met polaroid camera's tot het omarmen van duurzame decoratie-opties, er is een overvloed aan trends die in de trouwwereld opduiken. Deze blog neemt je mee door de bruiloft trends voor 2024, van algemene trends tot decoratie, trouwjurken en herenpakken. Of je nu gaat trouwen op het strand of een Toscaanse bruiloft geeft, hier vind je de Weddingdeco inspiratie die je nodig hebt om jouw bruiloft onvergetelijk te maken! 

Algemene bruiloft trends 

Dit jaar zijn er veel nieuwe bruiloft trends. Lees snel verder om te zien wat de algemene bruiloft trends zijn. 

Intieme bruiloft

Deze trend zet zich voort in 2024, met kleinere gastenlijsten en meer aandacht voor de details waardoor de bruiloft intiem is. Dit creëert een warme en gezellige sfeer waarin het bruidspaar dichter bij hun gasten kan staan. Daarnaast zien we ook dat bruidsparen een korte ceremonie plannen die niet langer duurt dan 20 minuten. In sommige gevallen wordt er een kleinere privéceremonie gehouden voordat de rest van gasten uitgenodigd worden voor het cocktailuurtje. 

Echte momenten vastleggen 

In 2024 zien we een terugkeer naar de charme van instant fotografie met polaroid camera's. Paren willen tastbare herinneringen creëren voor zichzelf en hun gasten. Ook worden QR-codes steeds vaker gebruikt om gemakkelijk toegang te krijgen tot online camera's. Een hele leuke app hiervoor is POV waarbij je gasten een QR-code kunnen scannen die bijvoorbeeld op een gepersonaliseerde poster of bord staat. Hiermee kunnen ze vervolgens 25 foto's maken met hun telefoon die de volgende dag zichtbaar worden.  Een leuke manier echte momenten tijden jullie bruiloft vastleggen. Wil je deze momenten op een mooie manier geprint bewaren? Dan kun je deze in je gepersonaliseerde gastenboek plakken die invulbladen heeft waar er rekening is gehouden met polaroidfoto's.   

Kleine boeketjes

Traditionele boeketten maken plaats voor kleinere, verfijnde arrangementen met een minimalistische uitstraling. Deze passen perfect bij intieme bruiloften en bieden toch een elegant accent. Een ingetogen boeket voor het bruiloftsfeest en de bruid wordt dus steeds populairder en komt ook je bloemenbudget ten goede! 

Bron: Natalya Phelps Film

Live painter 

Kunst ontmoet bruiloften met live schilders die de ceremonie of receptie vastleggen op canvas. Dit zorgt voor een uniek kunstwerk dat een blijvende herinnering aan de dag vormt. Wat ook veel voorbijkomt zijn de live painters die alle trouwgasten schildert als een blijvende herinnering aan de bruiloft. 

Bron: Palettes Of Joy

Focus op een persoonlijk menu 

De bruiloften van dit moment hebben één ding gemeen en dat is een sterke focus op het menu. Bij de meeste koppels staat een persoonlijk menu steeds hoger hoog in het vaandel. Of het nu gaat om een volledig veganistisch menu of een selectie van gerechten geïnspireerd door de reizen van de bruidsparen, we merken dat bruidsparen alles op alles zetten om het eten zowel zinvol als heerlijk te maken. Wil je een menukaart maken die helemaal bij jullie wensen past? Neem dan snel hier een kijkje!

Geheime cocktails 

Spanning en mysterie worden toegevoegd aan de avond met een "geheime cocktail", waarbij gasten pas tijdens de receptie ontdekken welke speciale drank er wordt geserveerd. Er zijn talloze manieren om deze trend te omarmen. Denk als eerste aan het verstoppen van een boodschap op het ceremonieprogramma. Daarnaast kun je een aantal mensen vooraf inlichten over het bestellen de geheime cocktail. Hierbij is het belangrijk dat de geheime cocktail een elegante naam heeft, bijvoorbeeld geïnspireerd op de locatie waar jullie elkaar voor het eerst ontmoetten. 

Bron: Dutch Cocktail Club

Late night snack 

Om de energie op peil te houden tijdens een lange feestavond, worden er steeds vaker late night snacks aangeboden. Dit kunnen mini-burgers tot zoete lekkernijen zijn. Is patat je eerste liefde? Of zijn jullie meer van de taco's? Met een friettent of een kraampje met pizza's eindig je de avond zeker goed. 

Meerdaagse bruiloft 

Een meerdaagse bruiloft is een opkomende trend in 2024 vanwege de vele voordelen die het biedt. Het geeft bruidsparen de kans om meer tijd door te brengen met hun gasten, diverse ervaringen te bieden, stress te verminderen en hun viering aan te passen. Vaak wordt dit gekoppeld aan bestemming bruiloften op schilderachtige locaties, waardoor het een familiebijeenkomst wordt die mensen van over de hele wereld samenbrengt. Bij de bruiloften in het buitenland zagen we het afgelopen jaar dat het thema 'Sage Wedding’ heel populair was, waardoor we denken dat dit in 2024 nog wel al blijven. Een meerdaagse bruiloft laat stellen hun liefdesverhaal op diepere en persoonlijkere manieren vertellen, waardoor het een blijvende en betekenisvolle herinnering wordt. 

Content creator  

Professionele content creators worden steeds vaker ingehuurd om de bruiloft in realtime vast te leggen en te delen via sociale media. Dit zorgt voor een dynamische en directe betrokkenheid van gasten. Niet alles hoeft perfect te zijn waardoor het juist leuk is om verschillende ongeposeerde momenten vast te laten leggen door een content creator. 

Dronefotografie 

Wat aansluit op de content creator inhuren is de dronefotografie. Dit biedt een uniek perspectief voor het vastleggen van de hele bruiloft en de locatie, wat resulteert in adembenemende luchtfoto's en -video's. Superleuk om achteraf terug te kijken om terug te blikken op jullie bruiloft. 

Trouwdecoratie trends 

Dit jaar zien we ook een aantal leuke trouwdecoratie trends. Hoe leuk om dit aan jullie bruiloft toe te voegen!

Champagne toren 

Bruiloften starten echt met een knal dankzij een champagne toren, die dienen als een proostmoment en een geweldige gelegenheid voor foto's. Steeds vaker zien we ook de toren voorbijkomen waarbij er gekozen wordt voor espresso martini in plaats van champagne. Dit is een leuke manier om een persoonlijke draai aan de trend te geven. Jullie kunnen dan kiezen voor jullie favoriete cocktail om te schenken over de toren. Een veiligere optie voor de toren is het prosecco standaard van Ginger Ray. Deze valt in ieder geval niet om. 

Bron: Henry Clive Bar

Minimalistische vaasjes 

Tafels worden steeds vaker versierd met kleine vaasjes gevuld met enkele bloemen of groen. Dit zorgt voor een delicaat en romantisch tafeldecor. Door de kleine vaasjes kunnen de gasten die tegenover elkaar zitten gemakkelijk met elkaar communiceren zonder dat er te veel decoratie in de weg staat. Houden jullie van minimalisme? Dan is dit echt wat voor jullie!  

Spiegel decoratie 

Stickers met een gepersonaliseerde boodschappen en namen op spiegels creëren een speels en uniek element in de decoratie. Perfect wanneer je gasten een spiegelfoto willen maken van zichzelf! Ga voor een vintage spiegel of juist liever voor een minimalistische ronde spiegel, het kan allemaal! Hoe leuk om na jullie bruiloft in jullie huis te hangen als herinnering aan de bruiloft. 

Bron: Pixels & Wood Creative

Opvallende kleuren 

Het traditionele kleurenpalet van zachte pasteltinten maakt plaats voor intense en krachtige kleuren zoals fuchsia, smaragdgroen en ultraviolet. Deze gewaagde keuzes in kleurenschema's brengen een frisse dynamiek naar bruiloften, waarbij elk detail doordrenkt is met een rijke kleurintensiteit en een onmiskenbare energie uitstraalt. Of het nu gaat om de tafeldecoratie met opvallende bloemstukken, de stoelbekleding met sprankelende linten of zelfs de bruidsboeketten die opvallen tegen een achtergrond van diepe en levendige kleuren, deze trend creëert een visueel spektakel dat gasten betovert en de algehele sfeer van de bruiloft versterkt. 

Bron: Ximena Zermeno

Stationery thema 

In 2024 is er een opvallende trend in de wereld van bruiloften waarbij coördinatie en samenhang in de stationery centraal staan. Van de uitnodigingen tot de menukaarten en naamkaartjes, elk aspect volgt dezelfde stijl en kleurenpalet om een naadloze en esthetisch aantrekkelijke look te creëren. Dit zorgt niet alleen voor een visuele samenhang, maar geeft ook een gevoel van verfijning en diepgang aan de bruiloft, waarbij elk detail doordacht en met liefde is gepland. Bij elke bruiloft past een andere trouwhuisstijl. Daarom hebben we deze met veel oog voor detail gemaakt. Waarbij elke huisstijl een andere thema kleur heeft. 

Marseille blue 

De kleur Marseille blue is een opvallende keuze voor bruiloftsdecoratie in 2024. Deze diepe, levendige tint voegt een vleugje luxe toe aan de setting. Met de symbolische betekenis van zuiverheid en trouw is het geen verrassing dat deze veelzijdige tint wordt omarmd als dé kleur voor bruiloften dit jaar. De gedurfde en stralende kleur hoef je niet als dominante hoofdkleur te gebruiken, maar eerder als een opvallende accentkleur in je styling.  

Bron: Design Decoratie

Photobooth 

Photobooths blijven populair op bruiloften, maar met geavanceerdere opties zoals gepersonaliseerde achtergronden en digitale accessoires voor foto's. Een leuke toevoeging zijn photobooth props om de foto's nog leuker te maken! 

Verlicht je bruiloft 

Een fairytale licht slinger, lichtletters en lampionnen zijn dé trend in bruiloft verlichting voor 2024. Ze creëren een betoverende sfeer, vooral 's avonds. Deze lichtelementen voegen romantiek, persoonlijkheid en magie toe aan de bruiloft en maken van elke viering een onvergetelijke ervaring. Iets wat hier echt bij past, is de trend van de verlichte sterretjes. Perfect om aan de gasten uit te delen om een echt fotomoment te maken op het moment dat de gasten jullie uitzwaaien aan het einde van jullie bruiloft. 

Bloemen als backdrop 

Bloemen worden gebruikt als opvallende backdrop, vaak in ongebruikelijke vormen zoals bogen of cirkels, die dienen als romantische en fotogenieke achtergronden voor foto's. Een backdrop frame is dan een echte uitkomst om de bloemen aan te bevestigen. Hierin zien we ook dat er dan juist vaak gekozen wordt voor droogbloemen omdat deze na de bruiloft nog mooi zijn.

Bron: Lily Roden Floral Studio

 

Duurzame decoratie 

Milieubewustzijn speelt een grote rol in bruiloftsplanning. Paren kiezen voor duurzame decoratieopties zoals gerecyclede materialen, herbruikbare decorstukken en lokaal geteelde bloemen. Ook op het gebied van bedankjes wordt er gekeken naar duurzaamheid. Het valt ons op dat er vaker voor bedankjes gekozen wordt die echt gebruikt kunnen worden, zelfs als dit dan net wat meer geld kost. Daarom zien we dat de wijnfles stopper steeds populairder worden. 

Trouwkleding trends 

Moet jij je trouwkurk nog kiezen? Lees dan snel verder om te zien wat nu populair is!

Thema dresscode 

Koppels kiezen vaak voor een thematische dresscode om een speciale sfeer te creëren. Of het nu gaat om een vintage, boho, of een sprookjesachtig thema, dit geeft gasten de kans om zich creatief te kleden. Iets wat we ook steeds vaker zien, is wanneer bruidsparen een thema of kleurenpalet voor de dresscode opgeven. Als gast kunnen we ons voorstellen dat dit stressvol kan zijn. Maar als je een duidelijke richting aangeeft voor de kleding, is het veel gemakkelijker om iets te vinden dan om te proberen te ontcijferen wat "formele dresscode" betekent. 

Kleurthema bruidsmeisjes 

Bruiden kiezen vaak voor bruidsmeisjes jurken in verschillende stijlen, maar in een uniforme kleur of kleurenthema. Dit zorgt voor een harmonieuze uitstraling en laat de persoonlijkheid van elke bruidsmeisje toch tot uiting komen. 

Bron: Brittanie Raquel Events

Bruiloft jurk 

Lange pofmouwen zijn terug van weggeweest en voegen een vleugje romantiek en drama toe aan bruidsjurken.  

Bruiden kiezen ook steeds vaker voor tweedelige outfits, bestaande uit een rok of broek en een bijpassend topje, waardoor ze veelzijdigheid en moderniteit krijgen.  

Bron: Kailee Marie Photography

Korte trouwjurken winnen aan populariteit, perfect voor bruiden die een informele en comfortabele look willen. Vaak wordt dit gecombineerd met opvallende details.  

Bron: Marie & Jake Snow

Sommige bruiden kiezen ervoor om meerdere jurken te dragen op hun grote dag, variërend van een ceremoniële jurk tot een dansjurk.  

De trend van duurzame bruiloften strekt zich uit naar trouwjurken, met bruiden die eco-vriendelijke stoffen en ontwerpen omarmen. Sommige bruidjes kiezen juist voor een tweedehands trouwjurk omdat de jurk toch maar één keer gedragen wordt.  

Trouwpak 

Bruidegoms kiezen steeds vaker voor op maat gemaakte driedelige trouwpakken, gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen, zoals gerecyclede stoffen. 

Hierbij wordt er dan steeds vaker gekozen voor een blauw trouwpak in plaats van zwart. Blauw blijft een populaire kleurkeuze voor trouwpakken, met opvallende blauwtinten die elegantie en persoonlijkheid toevoegen aan de look van de bruidegom. 

Bron: Maple and June

Of het nu gaat om de decoratie, trouwjurken of het menu, bruiloften in 2024 beloven een visueel spektakel en een ongeëvenaarde persoonlijke touch te bieden voor alle bruidsparen.