Er zitten zó veel leuke en grappige voordelen aan dat getrouwde leven. Neemt natuurlijk niet weg dat het hard werken is. Een leven lang met jouw beste maatje, dat is toch fantastisch? Samen gek doen, samen lachen, samen huilen. Ik vertel je graag waarom het zo leuk is om getrouwd te zijn. Lees je mee?

1. Altijd verlichting bij die vervelende, onbereikbare kriebel op je rug 

Je kent het wel, die kriebel op je rug waar je zelf onmogelijk bij kan. En daar is dan je partner, die er wel bij kan. Ideaal toch? 

2. Geen last meer van nachtelijke koude voeten 

Je hebt altijd een lekker warm lichaam om jouw kouden voeten, in bed, mee op te warmen. Zo zalig! 

3. Een verveelmaatje hebben

Je kan je partner altijd vervelen of samen verveeld zijn. Lekker samen loom zijn, is ook wel eens fijn.

4. Jullie snappen de grap

Inside jokes, jullie hoeven maar één blik te wisselen en liggen in een duik. Soms kijken mensen jullie raar aan, maar dat boeit niet want jullie snappen ‘m. 

5. De oksel-check is real

Het is een gruwel, stinkend door het leven gaan. Maar gelukkig heb jij je partner die even je aan je oksel kan ruiken of het er mee door kan.  

6. Boodschappen doen is een uitje

Samen naar de supermarkt. Als je alleen gaat ben je binnen en half uurtje klaar en heb je alles in de auto staan. Wanneer je samen met de liefde van je leven gaat, duurt het minstens één uur en ben je minimaal het dubbele kwijt… voordelig is het niet, wel gezellig.  

7. Iemand hebben die het bed opmaakt

Voor een goede taakverdeling mag je partner ook wel eens het bed opmaken. Wel zo eerlijk en fijn toch?

8. Altijd een goed excuus

Geen zin in die extreem drukke kinderverjaardag? Zeg gewoon dat je (al heel lang) plannen had met je hubby. Werkt altijd.

9. Kliekjes for life

Jij hoeft je niet druk te maken om voedselverspilling. Alles gaat op, zelfs de kliekjes waar jij eigenlijk een hekel aan hebt. Samen leven = more food!

10. Samen eten is leuker

Je zit (bijna nooit) alleen aan tafel, samen eten is véél gezelliger! 

11. Humor is key

Lachen is gezond en ook nog eens super belangrijk in een huwelijk. Het houdt het gezellig en leuk. Wanneer je getrouwd bent, heb je altijd iemand die jouw grapjes hilarisch vindt! Dat is mooi meegenomen. 

12. Jullie vullen elkaar aan

De één vervangt de lampen, plakt de fietsband, hangt het schilderij op en doet de was. De ander kookt, strijkt, sluit de tv aan en fixt de radio. Zo vullen jullie elkaar perfect aan in het huishouden.  

13. Je partner weet het 

Sleutels weer eens kwijt? Of je sjaal? Vraag het maar even aan jouw liefde, want 9 van de 10 keer weet je partner wel waar jij je spullen hebt gelaten.  

14. Genoeg seks

Uhmmm...ja, hoort er ook bij!

15. Wc-rol aanvoerder

Je hebt ten alle tijden iemand die jou een nieuwe wc-rol kan aanbieden. Als de wc-rollen weer eens op zijn. Wel zo fijn.

16. Scheren, wat is dat?

Je kan een vachtje laten groeien…of in ieder geval je hoeft je minder te scheren. Alhoewel je partner het waarschijnlijk wel fijner vindt, maar ja… jullie zijn toch al getrouwd. 

17. Je leeft langer

Verschillende studies hebben aangetoond dat als je getrouwd bent je langer en gezonder leeft. Yay! Nog langer met jouw allergrootste liefde!  

18. Meer te besteden

Twee verdienden meer dan één, een gevleugelde uitspraak. Het betekent ook automatisch dat jullie meer te besteden hebben. Whoop whoop!

19. Je zorgt beter voor jezelf

Volgens meerdere statistieken zorgen gehuwde mannen en vrouwen beter voor zichzelf (met uitzondering van nummer 16). Als jij beter voor de dag komt, doet jouw partner dat ook. Het is een mooie wisselwerking, perfect voor een mooi huwelijk! 

20. Meer vrienden

Samen heb je een groter netwerk. Zo heb je dan ook genoeg sociale contacten om gezellige en ook minder gezellige (die horen er ook bij in het leven) activiteiten mee te doen.  

21. Een eeuwige belofte is een fijn gevoel

Omdat jullie getrouwd zijn, hebben jullie een belofte aan elkaar gedaan. Namelijk eeuwige trouw en steun. In goede en slechte tijden. Het staat zwart op wit, jullie kunnen er niet onderuit! Oké, dat kan natuurlijk wel. Maar daar gaan we niet over nadenken! 

22. Jullie zijn een team

Zoals net al beschreven: jullie horen bij elkaar. Het staat zwart op wit. Voor de wet zijn jullie nu een echt team. Hij of zij zal er altijd voor je zijn. Echt teamwork, zo’n huwelijk. Yes, haal alles eruit wat erin zit! 

23. Je altijd geliefd voelen

Liefde, het mooiste wat er is op aarde! Omdat jullie getrouwd zijn, zullen jullie je altijd geliefd voelen. No matter what. 

24. Blijven groeien

Als een getrouwd stel groei je als individuen naar elkaar toe. Dit zorgt voor persoonlijke, maar ook gezamenlijke groei van jullie relatie. Als jij zelf groeit, ontwikkeld de ander zich ook beter. Win-win situatie dus. 

25. De liefde is van jullie 

Jullie nemen niet alles serieus over wat er over de liefde gezegd of geschreven wordt. Jullie creëren jullie eigen liefde, een eigen band die niemand kan doorbreken.  

26. Niets te hoeven verwachten

Jullie weten dat je van verwachtingen alleen maar teleurgesteld kan raken. Het voordeel is, dat jullie niets verwachten van elkaar, behalve eeuwige liefde. Het beste recept voor een gelukkig leven.  

27. Oplossingsgericht gaan denken

Is de oplossing er voor de huidige situatie (nu nog) niet? Geen probleem, jullie weten dat er ooit wel een oplossing gaat komen en zo niet, dan komen jullie er hoe dan ook samen uit. Eén team, één taak!  

28. Samen series kijken for life!

Netflix en chill, maar dan letterlijk. Jullie kunnen met z’n tweeën na drie keer gezegd te hebben “dit is de laatste aflevering van vanavond hoor” toch nog besluiten om nóg een aflevering te kijken. Uiteindelijk vallen jullie in slaap in een onmogelijke houding en staan jullie op met gigantische nekpijn. Dit alles herhalen jullie minstens drie keer per week. Echte liefde!  

29. Iemand die voor jou weet wat te bestellen

Wanneer jullie uiteten gaan kunnen jullie blindelings voor elkaar bestellen. Jullie kennen elkaar zo goed en zijn zo op elkaar afgestemd, dat het geen probleem is om voor de andere te bestellen, zonder dat hij of zij daar teleurgesteld over gaat zijn. Je weet wat ze zeggen he… liefde gaat door de maag.  

30. Genoeg douchegel

Als al jouw 33 douchegelletjes op zijn, kan je er eentje pakken van je partner, super makkelijk! En het ruikt ook nog eens heerlijk naar jouw partner!   

Hebben jullie nog meer voordelen van het getrouwde leven? Laat het weten in de reacties!