Fotocredit: Anneke Veronica Photography

Het moment van de bruiloft waar we toch altijd als gasten stiekem wel naar uit naar het moment dat het bruidspaar de taart gaat aansnijden. Time for sweets! Toch gaan lang niet alle bruidsparen meer voor de klassieke zoetigheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg originele alternatieven voor de bruidstaart te verzinnen waarmee iedereen tevreden kan zijn!

15x Zoete alternatieven voor de bruidstaart

Voor de zoetekauw bestaan er genoeg andere ideeën om de taart te vervangen. Het allerleukste van deze alternatieven is dat je ze ook in taartvorm kunt presenteren! Stapel alles op elkaar et voila, plaats het op een mooie etagère en de gasten hebben alsnog het idee dat ze een taart voorgeschoteld krijgen. Zie je te veel lekkernijen hieronder staan? Combineer ze dan en maak een overheerlijke sweet table.

1. Donut

De trend van het moment op bruiloften zijn toch wel de donuts. Ze zijn makkelijk te serveren en super lekker. Waar we vaak een donuttaart voorbij zien komen, is nu de donut wall in opkomst. Zo kan iedereen makkelijk een ronde versnapering pakken.

Alternatieven voor de bruidstaart

2. Croquembouche

Deze toren van soesjes geeft een Frans tintje aan jullie bruiloft. De luchtige creaties met banketbakkersroom wordt gesponnen in een laagje suiker of karamel. Een kunstwerk op zich!

3. Macarons

Om even in Franse sferen te blijven, mogen de macarons niet ontbreken. Ze hebben de ideale vorm om te kunnen stapelen.

Inspiratie: spring pastel bruiloft - Alternatieven voor de bruidstaart

Fotocredit: Sanne Poppijus

4. Tompouche

Je kunt ze gewoon bij de Hema halen, ideaal toch?

5. Cake Pops

Kleine cakes op een stokje met een lekker laagje er over, beter kan het niet! Van heerlijke red velvet vulling met cream cheese tot citroenvulling met botercrème. Je kunt jouw smaak zelf kiezen.

Inspiratie: Frozen thema op je bruiloft

Fotocredit: Tovergoud

6. Croissants

En nee, dan bedoelen we niet dat je zomaar croissantjes uitdeelt. De presentatie zegt alles! Denk aan een chocoladevulling, een mooie drip erover en afmaken met zoete sprinkles.

7. Cupcakes

Geen gedoe met het snijden van taarten, maar voor ieder cakeje precies de juiste afmeting voor alle gasten. Cupcakes zijn ook super leuk om nog extra te versieren.

Alternatieven voor de bruidstaart

8. Crêpes of pannenkoeken

De Nederlandse pannenkoeken zijn vast geliefd onder jouw gasten en zijn nog makkelijk te stapelen ook. Ben je van de dunne variant? Dan kun je ook gaan voor Franse crêpes. Zet verschillende toppings klaar (verschillende soorten stroop, fruit, slagroom, etc.) en laat het pannenkoekenfestijn beginnen!

9. Wafels

Voor een mooi effect giet je een saus (karamel, chocolade, noem maar op) naar wens over de wafels en laat je de gasten kiezen uit heerlijke toppings: slagroom, vruchten, stukjes chocolade en meer!

Alternatieven voor de bruidstaart

Fotocredit: Stories by Josan

10. Desserts

Toetjes, je houdt er van of niet. Voor de liefhebbers kun je de lekkerste desserts op een originele manier presenteren. Denk bijvoorbeeld aan een toren van glaasjes. Of laat gewoon de ijscoman langskomen!

11. Meringue

Op een kleurrijke bruiloft zijn deze zoete hapjes de go to. Door ze in verschillende kleuren en smaken te maken is er voor ieder wat wils en ziet het er nog vrolijk uit ook.

Inspiratie: chique carnaval bruiloft met goud & roze - Alternatieven voor de bruidstaart

Fotocredit: Moniek van Gils

12. Cannoli

Met dit gerolde koekje gevuld met ricotta haal je Italië naar jouw bruiloft toe. Het is een van de bekendste gerechten uit de Siciliaanse keuken.

13. Brownie

Chocolade lovers opgelet, de brownie toren is een musthave voor jouw grote dag.

Alternatieven voor de bruidstaart

Fotocredit: Stories by Josan

14. Tulband

Niet te verwarren met de naked wedding cake, de tulband is een schattige cake die je simpel kunt decoreren voor een leuk resultaat.

15. Homemade taart

Van cheesecake tot appeltaart of slagroomtaart, ga zelf aan de slag of haal lekkere Nederlandse taarten bij de bakker.

Inspiratie: rustic neutrals bruiloft met rustige kleuren - Alternatieven voor de bruidstaart

Fotocredit: Sanne Poppijus

3x Hartige alternatieven voor de bruidstaart

Geen zoetekauw? Dan hebben we voor de hartige liefhebbers ook een aantal unieke varianten op de bruidstaart gevonden. En ja, ook hier geldt: stapelen maar!

1. Pizza

Taart en pizza, afzonderlijk zijn ze al hemels. Combineer ze en je hebt een match made in heaven. Deze "taart" bestaat uit verschillende lagen pizza! Of zet gewoon al jouw favoriete pizza's op tafel en je hebt de perfecte hartige snack.

Inspiratie: the morning after your wedding day - Alternatieven voor de bruidstaart

Fotocredit: Wiande Bongen Photography

2. Sushi

Deze verschillende hapjs van vis kun je op een ronde etagère leuk presenteren in de vorm van een bruidstaart.

3. Kaas

Serveer een kaasplankje met verschillende soorten brie en blauwe kaas. Of zoek verschillende soorten gewassen korstkazen en maak er een bruidstaart van kaas van. Een glaasje wijn en druiven erbij en klaar ben je. Say cheese!

Welke alternatieven voor de bruidstaart spreken jou wel aan? En missen we er nog eentje? Laat het ons weten in de comments!

Inspiratie: romantische bruiloft aan Comomeer in Italië - Alternatieven voor de bruidstaart

Fotocredit: Anneke Veronica Photography