Je kent het fenomeen vast wel: rijst strooien na de ceremonie. Deze traditie is heel bekend, maar wordt al jaren nauwelijks meer gedaan. Het is niet zo populair meer. Mensen zoeken liever naar iets anders. Maar wat? Wij hebben voor jou de beste alternatieven voor rijst strooien!

Rijst gooien naar het bruidspaar

Strooien met rijst is een hele oude traditie. Het gebaar staat voor de strooiende arm van de boer die zijn akker bezaaid. Het is een teken van vruchtbaarheid. Als je rijst strooit over een pas getrouwd stel wens je hun een heel gelukkig en vruchtbaar leven toe!

Alternatieven voor rijst strooien

Rijst strooien: het idee is leuk, maar de uitwerking vaak wat minder. Het is verspilling van voedsel en het trekt heel veel ongedierte aan. Ook schijnen vogels er ziek van te worden. Gelukkig hebben wij een paar hele leuke alternatieven! Deze zijn niet alleen beter, maar zijn ook nog eens veel mooier op de foto! Let op: bij sommige opties moet je achteraf wel opruimen. Check dus even van tevoren wat wel en niet mag op jouw trouwlocatie!

Bellenblaas

Een milieuvriendelijke optie! Blaas de bellen richting het bruidspaar. Dit geeft een super leuk effect en ook niet onbelangrijk: geen rotzooi! Met onze bellenblaas blijf je helemaal in de trouwsferen. Bovendien vlekt deze bellenblaas niet op je kleding! Ga voor champagne, een bruidstaart of een bellenblaas met een lieve boodschap.

Alternatieven voor rijst strooien, weddingdeco

Wedding wands / vlaggetjes

Wedding wands zijn houten stokjes met stroken lint en kant. Er zit een kaartje bij met ‘Hooray’ en een klein belletje. Laat iedereen ermee wapperen. Hoe lief om hiermee te worden uitgezwaaid?

Alternatieven voor rijst strooien, weddingdeco

Sterretjes

Sterretjes zijn super leuk! Al helemaal bij een zonsondergang of wanneer het donker buiten is. Ideaal voor een bruiloft in de winter. Zwaai ermee en de foto’s zullen prachtig worden! De verpakking van de sterretjes kan je ook personaliseren met een lieve boodschap voor je gasten.

Alternatieven voor rijst strooien, weddingdeco

Ballonnen

Hetzelfde idee als met de wedding wands: zwaai het bruidspaar uit met ballonnen. We hebben hele handige mini confetti ballonnen met een stokje! Perfect om mee te zwaaien. Tip: als je jouw bruiloft viert op het strand is het ook leuk om dit idee te doen met strandballen. Jullie gasten zullen in het rijtje met strandballen staan en gooien er eventueel een paar in de lucht en jullie lopen er samen tussen. Super leuk!

Alternatieven voor rijst strooien, weddingdeco

Pompons

Ken je die kleine schattige bolletjes nog van vroeger tijdens het knutselen? Deze pompons zijn ook heel leuk om mee te strooien. Koop ze in meerdere groottes en kleurtjes voor een feestelijke boel!

Confetti

Confetti geeft een super feestelijk effect! Dit staat prachtig op foto’s. Er zijn talloze kleurtjes om uit te kiezen. Stop de confetti in papieren puntzakjes. Mooi en ook handig voor de gasten! Wil je liever met een “knaller” eindigen? Dan hebben we ook nog confettikanonnen!

Alternatieven voor rijst strooien, weddingdeco

Natuurconfetti

Deze trend is ook steeds vaker te zien op bruiloften: natuurconfetti! Strooi (gedroogde) bloemblaadjes over het bruidspaar! Een ander voorbeeld is eucalyptus, lavendelknopjes of simpelweg blaadjes (bladconfetti).

Zaden of pitten

Gebruik gras- of bloemzaden om mee te strooien. Zelfde effect als rijst, maar deze kan je gewoon laten liggen. Andere opties zijn pompoenpitten en zonnebloempitten. Deze kunnen geen kwaad voor vogels!

Welke optie vind jij het leukst?