Prachtig die ballonnenbogen bij een bruiloft! De ballonnenbogen zijn er in veel verschillende kleuren die aansluiten bij het thema van jullie bruiloft. Maar hoe zit zo’n kunstwerk in elkaar? Waar moet je op letten bij het maken van een ballonnenboog?

Hét geheim voor een perfecte ballonnenboog

Om het jou gemakkelijk te maken verkopen wij in onze webshop kant-en-klare DIY pakketten om je eigen ballonnenboog te maken! Liever zelf aan de slag gaan? Hieronder lichten we verschillende tips toe voor het maken van een ballonnenboog.

Stap 1: goede kwaliteit ballonnen

Zorg voor een goede kwaliteit. Goede latex ballonnen is een must voor een mooie boog die lang stand houdt! Ballonnen van slechte kwaliteit kan je herkennen aan de zogeheten “drip points”. Deze hebben een donkere cirkel op de bovenkant van de ballon. Ballonnen van goede kwaliteit hebben dit heel lichtjes of helemaal niet. In onze webshop bieden wij mooie en stevige latex ballonnen aan! Een paar van onze favorieten zijn de perfect basics, de metallic ballonnen, de chroom ballonnen en natuurlijk de pastel ballonnen. Deze zijn helemaal hip!

Stap 2: bepaal hoeveel ballonnen

Het is niet handig om gelijk heel veel ballonnen in te slaan, zonder dat je de ruimte hebt opgemeten waar je ze wilt hebben. Als je uitrekent hoeveel ballonnen je ongeveer nodig hebt, dan koop je niet onnodig te veel (of te weinig) ballonnen. Even de meetlat erbij pakken dus!

Stap 3: varieer met de ballonnen

Leuk: dubbele gevulde ballonnen! Stop een ballon in een andere ballon en blaas ze op voor een super leuk effect. Doe dit bijvoorbeeld met 2 verschillende kleuren roze. Zo cute! Gebruik een ballonnenstick om ze in elkaar te doen. Eerst doe je de eerste ballon eromheen en daarna schuif je tweede ballon eroverheen. Heel gemakkelijk! Daarna haal je ze eraf en blaas je de binnenste ballon op. Het is net een verf palet waarbij je kleuren combineert om nieuwe kleuren te maken. Speel er mee! Kijk waar je mee uitkomt. Misschien kom je wel met verbluffende creaties! Het is sterk aan te raden om een pomp te gebruiken voor het opblazen van de ballonnen.

Stap 4: gebruik visdraad of decoratiedraad

Hoe houd je alle ballonnen samen? Gebruik visdraad of decoratiedraad. Dit werkt goed én is makkelijk te verbergen! Het is sterk, transparant en niet opvallend. Perfect! Zo blijft de focus op jouw mooie ballonnenboog! Kippengaas is ook mogelijk om te gebruiken. Dit wordt dan jouw frame. De lengte en de breedte van het gaas hangt af van hoe groot jij jouw ballonnenboog wilt hebben. Buig het kippengaas in de vorm van je keuze. Et voilà! Jouw eigen gemaakte boog!

Stap 5: knoop de ballonnen vast

Als laatste knoop je de ballonnen aan jouw basis vast. Maak eerst steeds paren van twee ballonnen door de uiteindes aan elkaar te knopen. Maak daarna twee paren aan elkaar vast door ze als het ware in elkaar te ‘draaien’. Vervolgens heb je een soort bloem die je vast maakt aan het draad (of kippengaas). Het draad wikkel je om het midden van de bloem en je legt er een knoop in. Deze stap herhaal je met al je paren tot het draad vol is.

Stap 6: voeg accessoires toe

Voeg accessoires toe! Dit geeft een extra wow-effect! Onze decoratiebladeren in mint, peach en aloha en de decoratieve klimop zijn hier perfect voor! Plaats ze wel nadat je de boog al hebt opgehangen. Zo zorg je ervoor dat ze op de juiste plek zitten.

Vond jij deze tips handig? Bekijk alle verschillende ballonnenbogen!