Fotocredit: JJM Fotografie
Omdat we met Moederdag alle moeders in het zonnetje willen zetten, kijken we naar de special touches die jullie voor je moeder aanbrengen gedurende de bruiloftsvoorbereidingen en de bruiloft zelf. Voor veel bruiden is hun moeder een absolute steun en toeverlaat tijdens de maanden en weken vóór de bruiloft. Samen gezellig bruidsmagazines doorbladeren onder het genot van een kop thee en een koekje. Misschien heeft ze je geholpen met het kiezen van de kleuren die je terug wilt zien op de dag zelf, of je een perfecte tip voor een leverancier gegeven. Voor de meeste bruiden is het belangrijk dat ze erbij is als jij de jurk van je dromen vindt, of dat ze haar goedkeuring geeft wanneer je hebt gekozen.

Wij vroegen het jullie

Toen we jullie op Facebook vroegen we wat jij speciaal voor je moeder hebt gedaan of gaat doen tijdens de voorbereidingen óf op de trouwdag zelf, kregen we heel veel mooie, uiteenlopende antwoorden:  ‘Mijn moeder leeft niet meer. Wij gaan als afsluiting van de dag om 00.00 wensballonnen oplaten voor haar die ik er graag bij had gehad’ - Quirina  ‘Mijn moeder vragen of ze mijn getuige wilde zijn.Vorig jaar tijdens een etentje op onze feestlocatie.’ - Joyce  ‘Wij hadden voor beide moeders een mooie ketting gegeven met een lieve kaart er bij met waarom ze zo belangrijk voor ons zijn.’ - Marit  ‘Mijn moeder gevraagd of zij mij aan mijn man weg geven wilde.’ - Sam  ‘Mama afgelopen zaterdag als getuige gevraagd’ - Patty

Een cadeau voor moeder

Veel bruiden gaven hun moeder een lief cadeautje, zoals een (gepersonaliseerde) To My Mom zakdoek, voor de Happy Tears.

Ben jij heel close met je moeder; zijn jullie zowel vriendinnen als familie? Als je moet kiezen, wie zou dan de allerbelangrijkste persoon zijn die bij jouw huwelijk aanwezig is? Als jij daarop volmondig antwoordt dat dat jouw moeder is, is het mooi om haar als getuige te vragen, zoals een aantal van onze bruiden deden. En de moeders waren natuurlijk zeer vereerd en vertederd. Ben je nog op zoek naar een originele manier om haar te vragen? Wat dacht je van een canvas tas voor de moeder van de bruid of bruidegom of toilettas voor de moeder van de bruid of bruidegom. Vul deze met lekkere, lieve en ook handige goodies, zoals sieraden, een gepersonaliseerde zakspiegel of sieradendoos.

Voor sommige bruiden valt er op deze bijzondere dag een lege plek waar hun moeder hoort te zijn. Het is heel erg verdrietig als je moeder je niet kan zien trouwen; om welke reden dan ook. Je kunt haar, of andere afwezigen die je erg mist, wel op speciale manieren herinneren. Draag een foto van haar in een medaillon aan je boeket of aan een ketting. Wensballonnen zijn ook een mooie manier om iemand te herdenken. Check van te voren wel met de locatie of dit mag en of er speciale veiligheidsvoorschriften zijn.

Zonder onze moeders zouden we vandaag niet zijn waar we nu zijn. En daarom zetten wij alle moeders hierbij in het zonnetje! Wat wil jij met je moeder delen voor of tijdens je trouwdag? Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk
Fotocredit: Lott's Photography