Een bruiloft is een van de allermooiste dagen in je leven. En dat was het ook voor onze collega Annelies en haar man Mike. Zij gaven elkaar het JA-woord op een prachtige nazomerse dag. Deze betoverende bruiloft op het strand van Scheveningen is daarom echt het bekijken waard. Annelies vertelt in deze blog alles over haar perfect wedding!

Hoe verliep jullie grote dag?

De weersverwachting voor de vrijdag werd doordeweeks alleen maar slechter en slechter. Iedereen zei wel tegen mij dat het met slecht weer ook een mooie dag zou worden, maar eerlijk een zonnetje is toch wel heel erg fijn als je trouwt bij een strandclub. Toen ik vrijdagmorgen wakker werd scheen de zon volop en dit was zeker wel een opluchting. Vroeg in de haar en make-up om er top uit te zien voordat Mike, toen nog mijn aanstaande man, mij bij mijn ouders kwam ophalen. Omdat het zulk mooi weer was vonden we het leuk om elkaar te zien in de achtertuin. Ik stond bovenaan de trap te wachten totdat iedereen klaar stond in de tuin. Op dat moment voelde ik eigenlijk pas voor het eerst de spanning! Mike stond met zijn rug naar de deur dus ik zag hem al eerder dan dat hij mij zag, wat ik stiekem wel leuk vond. Het moment van elkaar voor het eerst zien is echt heel speciaal en emotioneel. Na de ontmoeting moesten wij er snel vandoor naar de fotolocatie voor onze fotoshoot. Uitzwaaiend door alle buren reden wij richting Lijm & Cultuur in Delft. Hier hebben wij veel foto’s gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij niet zo op mijn gemak voelde tijdens de shoot omdat ik niet zo graag in de aandacht sta. Wat wel fijn was, was dat de fotograaf een bekende van ons was. Dat stelde mij wel gerust. Het eindresultaat was gelukkig erg mooi! Nadat de fotoshoot erop zat zijn we richting strandtent Naturel, onze trouwlocatie, gereden. Tijdens de autorit rond Den Haag betrok de lucht en begon het te regenen. Dit was natuurlijk wel een teleurstelling, maar we bleven positief want in Scheveningen is het weer toch vaak anders en dit was ook gelukkig zo. Onze trouwlocatie ligt niet aan een looppad dus onze gasten moesten door het zand lopen. Dat vonden wij het mooie aan Naturel, echt een plek voor onszelf, familie en vrienden. Wij hoefden gelukkig niet zelf te lopen, maar werden opgehaald door Naturel in een jeep die ons over het zand naar de locatie bracht. Al onze daggasten stonden ons op te wachten op het strand. Dat was toch wel een kippenvel momentje! Nadat we even een praatje hadden gedaan met onze daggasten, zijn we heerlijk met z’n allen gaan lunchen. Helaas ging het tijdens de lunch toch ook in Scheveningen regenen. Gelukkig kwam de regen aan het einde van de lunch en konden we met alle gasten een drankje doen in de transparante tent die ook aanwezig was. Na een half uur ging de zon weer schijnen en deze is niet meer weggegaan. Om 14.00 uur ging de ceremonie van start. Ook niet-daggasten, dus mensen die er gewoon graag bij wilden zijn, mochten hierbij aanwezig zijn. Ik vond het zo leuk om te zien hoeveel mensen er helemaal naar Scheveningen waren gekomen om ons te zien trouwen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot nu toe weinig spanning had gevoeld, maar toen ik samen met mijn vader naar het ‘altaar’ liep werd het toch wel spannend. Mike en ik wilden graag de ceremonie anders doen dan anders. Met de ambtenaar hadden we afgesproken dat de twee vaders het onofficiële gedeelte zouden verzorgen en de ambtenaar het JA-woord. Dit maakte de ceremonie erg persoonlijk, en ja er werden natuurlijk wel een paar dingen besproken die echt niet hadden gehoeven….maar ja dat krijg je als je het de vaders laat regelen.Waar ik wel tegenop zag waren de geloftes die Mike en ik voor elkaar hadden geschreven, maar toen ik bezig was viel die spanning helemaal van mij af. Na de ceremonie hebben we met alle gasten die aanwezig waren een drankje gedaan. Wel anders dan anders, want we proostten met een alcoholvrije cocktail en Sol omdat we beide niet zo van champagne hielden. Ook hadden we geen bruidstaart maar lieten we allerlei hartige hapjesplanken serveren. Rond een uur of half 6 gingen we met de daggasten dineren. Hiervoor hebben we een lekkere borrel gehad. Genoeg tijd om met iedereen een praatje te maken en er kwamen ook nog wat leuke stukjes van onze vrienden en moeders voorbij. Al met al een hele relaxte middag, dat is precies waarop we vooraf hadden gehoopt! Na het diner was het tijd voor het feest. Mike heeft altijd gezegd dat hij als openingsdans een salsa wilde dansen. Ik zal eerlijk zijn, Mike is geen danswonder dus hadden we veel lessen moeten nemen. Hier hadden we niet zo heel veel zin in en bedachten gewoon wat anders. We hebben een salsadocent ingehuurd die ter plekke voor ons en alle gasten een uur lang salsa les heeft gegeven. We kwamen er helaas niet onderuit en hebben als afsluiter een korte salsadans met ons tweeën gedaan. Het feest was rond 00.30 uur afgelopen en alle gasten kregen een leuk bedankje mee. Ze konden kiezen uit een gepersonaliseerde pet of een gepersonaliseerde geurkaars. Alle gasten, inclusief onszelf, moesten door het zand terug lopen naar de parkeerplaats. Het leuke was dat daar twee grote bussen klaarstonden om alle gasten, die bleven slapen (bijna 80!), naar het hotel te rijden. Op alle kamers hadden we een katerpakketje klaar staan, met daarin een flesje katerwater, zakje chips, een gepersonaliseerde deurhanger, paracetamolletjes en oordopjes.

Welk thema hebben jullie gekozen en hoe heb je dat vertaald in de dag?

We hebben gekozen voor een tropisch thema met gebruik van veel kleur. Dit zag je ook terug in onze kaarten. De kaarten voor de daggasten hebben we zelf in elkaar gezet. Op Pinterest had ik flessenpost voorbij zien komen en heb dit dan ook zelf gemaakt. Flessen gevuld met zand en een klein palmboompje met daarin de uitnodiging op perkamentpapier. De uitnodigingen voor de avondgasten heb ik natuurlijk laten maken bij Weddingdeco.nl. Ik heb gekozen voor de Beautiful Botanics trouwhuisstijl, maar dan met goude accenten in plaats van roségoud. Dat is het leuke van de ontwerptool, je kunt alles aanpassen naar je eigen wens! Ook in de decoratie zag je de tropische sfeer terug. Zo hadden we bijvoorbeeld echte ananassen goud gespoten en deze verspreid over de tafels. Ook had ik veel items uit onze eigen Aloha-collectie uitgekozen om het tropische naar voren te brengen. Ook gaf de salsa-les gaf een extra tropisch tintje aan de dag.

Wat was jouw favoriete gedeelte of moment van de dag?

Het mooiste moment van de dag vond ik naast de geloftes het diner. Mike en ik keken elkaar aan tijdens het avondeten en dachten aan hetzelfde. We hadden toen echt een moment waarop we beseften dat je daar met al je geliefde vrienden en familie zit om de mooiste dag van ons leven met hen te delen. Het was echt genieten om te zien dat iedereen het zo naar hun zin had.

Als je de dag over mocht doen, wat zou je dan anders doen dan de vorige keer?

Heel eerlijk, eigenlijk niets. Op dit moment zou ik nog niets anders willen doen. Vast over een aantal jaar zou ik hier anders over denken, want elke keer komen er weer zoveel mooie nieuwe trends voorbij. Maar voor nu zijn we heel blij hoe de dag is verlopen en hoe alles geregeld was.

Hoe heeft Weddingdeco.nl bijgedragen aan jouw bruiloft?

Veel mensen kennen mij als perfectionist en ik wil dan ook alles tot in detail verzorgd hebben. Weddingdeco.nl heeft heel erg bijgedragen om de dag een stuk mooier te maken. De decoratie die ik heb gebruikt maakte de dag helemaal af. Ook heb ik heel veel complimenten gekregen over de trouwkaarten die ik heb gemaakt bij Weddingdeco.nl. Daarnaast wilde ik geen standaard gastenboek hebben en wilde ik wat anders dan normaal. Bij Weddingdeco.nl heb ik in dezelfde Beautiful Botanics stijl onze eigen Wedding Wishes gemaakt en direct met de trouwkaarten meegestuurd. De gasten kregen zo alle tijd om deze thuis op hun gemak in te vullen. Mike en ik hebben ontzettend gelachen om de antwoorden die op de Wedding Wishes stonden!

Wat is jouw ultieme tip voor brides to be?

Heb altijd een plan B, bijvoorbeeld met je foto- en trouwlocatie. Het is en blijft Nederland dus garantie voor goed weer heb je hier nooit. Regel dus ook altijd binnen locaties, voor als het jammer genoeg toch regent en je niet buiten kunt zitten. Aan deze prachtige bruiloft hebben meegewerkt: Trouwfotograaf: JJM Fotografie Videograaf: Wild Rose Videos Decoratie: Weddingdeco.nl Trouwkaarten: Weddingdeco.nl Visagie: Esther Jonas Styling: Ikzelf, Weddingdeco.nl & Strandtent Naturel Bloemen: Bloemsierkunst Bloei Trouwjurk: La Bella Blanca Trouwpak: Gentlemen Mode Trouwringen: Nanini Jewelry Muziek: DJ Mixxmasters Locatie: Strandtent Naturel Catering: Strandtent Naturel Salsaschool: Danscentrum Salséros Fotolocatie: Lijm & Cultuur