Als bruiloftsgast wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Maar, er zijn wel een aantal ongeschreven regels voor de kleding van bruiloftsgasten. Ga je binnekort naar een bruiloft? Lees deze bruiloft dresscode voor de gasten dan even door! Ga liever níet voor de volgende outfits...

Spijkerbroek en T-shirt

Een bruiloft is een feestelijke gelegenheid, niet een uitje naar de supermarkt. Zoek een mooie broek / rok / jurkje en je voelt je al een stuk feestelijker! Je hoeft niks aan te trekken waar je je ongemakkelijk in voelt, maar laat zien aan het bruidspaar dat je mee feest.

Een té diep decolleté

Ben jij wel van de V-halzen? En Power To You als je (net als ikzelf) trots bent op je (flinke) voorgevel. Maar een bruiloft is een familieshow, als je begrijpt wat ik bedoel. Wil je echt persé die jurk aan voor het feest, doe er dan overdag een mooi vestje of sjaal over.

Helemaal effen zwart

Helemaal in het zwart is hartstikke mooi. Victoria Beckham heeft haar look er zo ongeveer op gebaseerd. Het is alleen bij een vrolijke gelegenheid zoals een bruiloft niet gepast, omdat mensen al snel aan begrafenissen zullen denken als ze je zien.

De (mode)show stelen

Er mooier uitzien dan de bruid is natuurlijk ook ‘not done’. We bedoelen niet dat je met ongekamd haar en zonder make-up moet aankomen, maar laat die designer galajurk en diamanten juwelen maar thuis! Tenzij dat de dresscode is. ;-)

Een witte jurk!

Dit is echt de belangrijkste regel van allemaal. Uit eigen ervaring hier: ik ben op een huwelijksreceptie geweest waar de moeder van de bruid een witte, lange feestjurk droeg en het was nogal uhm… raar! En dit geldt ook voor de mannen: geen wit pak, zelfs tijdens een beach wedding, je wilt toch niet voor de bruidegom of een ober aangezien worden! De hamvraag is dan natuurlijk: hoe ga je dan wél gekleed naar een bruiloft? Deze illustratie geeft je enkele ideeën voor de bruiloft dresscode: Bruiloft dresscode voor de gasten Dus, lieve gasten, check je uitnodiging of er een dresscode is en kies anders voor een gezellige, kleurige maar nette outfit! Trust me, het bruidspaar zal je dankbaar zijn en je staat ook nog eens mooi op de foto! Ben jij het met ons eens? Zijn er outfits die volgens jou absoluut niet kunnen en die wij vergeten zijn? Laat je reactie achter!