Hoe romantisch: elkaar het JA-woord geven met het uitzicht over de betoverende Italiaanse landschappen. Voor Elisah, beter bekend als Interior Junkie, is deze droom in vervulling gegaan. In september 2017 trouwde zij met de liefde van haar leven in het romantische Toscane. Al hun dierbaren waren bij dit mooie moment aanwezig en ze verbleven met elkaar maar liefst drie dagen op een prachtig Italiaans landgoed! Benieuwd naar het verhaal en de foto's van deze sprookjesachtige wedding? Kijk mee en lees snel verder!

Wij waren super benieuwd naar het verhaal achter deze bijzondere bruiloft, daarom hebben Elisah een paar vragen gesteld om alle ins & outs van haar bruiloft met jullie te delen. Benieuwd naar de wedding musthaves van Interior Junkie? Neem een kijkje op haar favorietenpagina!

Waarom wilden jullie trouwen in Italië?

Elisah: Sinds mijn twintigerjaren droom ik al van een bruiloft in Italië, ook al had ik nog geen voet in het land gezet. Het klimaat, het eten en het glooiende landschap trok mij altijd al aan vanuit de reisboekjes. Hier moest ik trouwen. Het weer speelde ook mee: ik ben jarig in augustus en heb altijd regen op mijn verjaardag. Dat mocht zeker niet gebeuren met mijn bruiloft! Vriendlief wist al jaren van mijn plannen, maar hij hield altijd de boot af, want ‘trouwen in duur en in Italië helemaal’.

Bruiloft interioir junkie, weddingdeco.nl

Op de ochtend na zijn aanzoek (we hadden destijds al 12 jaar een relatie, dus aan mijn idee om te trouwen in Italië was hij al gewend) heb ik mijn plan ‘gepitcht' aan hem; geen grote bruiloft voor één dag in Nederland, maar een intieme in Italië en dan meerdere dagen. Gek genoeg was hij zo om. Of dat met die roze wolk te maken had of het feit dat als we dan gaan trouwen, we dit willen doen met alleen de mensen die ons dierbaar zijn en waar we alle aandacht voor hebben. Iets wat het geld dubbel en dwars waard is. Want trouwen is al duur, maar als we het dan doen, willen we er wel volop van kunnen genieten.

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald voor de wedding styling?

Elisah: Stiekem had ik op Pinterest al jarenlang meerdere moodboards. Hier kwam dan ook het grootste gedeelte van mijn wedding inspiratie vandaan. Daarnaast vond ik trouwbeurs Engaged een hele leuke inspiratiebron en ben ik er twee keer naartoe geweest. Ook speur ik graag op trouwblogs als Style Me Pretty en volg ik wat wedding stylisten op Instagram. In onze vriendengroep is er bijna niemand getrouwd, dus in mijn directe omgeving kon ik helaas geen inspiratie opdoen.

Hoe zag jullie trouwweekend er uit?

Elisah: We startten op de dinsdagavond met een Pizza Party waar we al onze gasten persoonlijk toespraken. Toen kwam iedereen er al achter dat de Italianen héél veel serveren; toen iedereen zijn bord volschepte met focaccia moesten we iedereen even duidelijk maken dat er nog meerdere gangen zouden komen met als toetje zoete pizza’s. De ochtend erna ontbeten we samen, hingen we bij het zwembad (we hadden o.a een eenhoorn, flamingo, kreeft, avocado, donut etc. als opblaasbeesten in het zwembad), gingen samen lunchen, waarna ik snel wegglipte om me om te kleden.

Rond 16.15 uur gingen mijn man en ik foto’s maken en om 17.00 uur was de ceremonie bij het zwembad met panoramisch uitzicht op het Toscaanse landschap en het dorpje Volterra iets verderop. We kozen juist voor het einde van de dag omdat het dan niet te warm is en de zon heel mooi is. Na de ceremonie (duurde een uur) gingen we proosten, nog eventjes foto’s maken van de zonsondergang met ons en de gasten en erna schoven we aan voor het diner onder die magische sprookjesboom met jullie lampions. Het leuke was: we hadden geen bruidstaart, omdat mijn man niet zo van taart houdt. En wat kies je dan als je in Italie bent? IJs! Toen iedereen nog aan tafel zat, kwam er ineens al toeterend een ijscotruck naar de tafel rijden en kon iedereen zijn eigen ijsje uitzoeken.

Het verrassingseffect was extra leuk. Het feest begon rond 22.00 uur tot aan 02.00 uur. De volgende dag kon iedereen lekker uitslapen en begon de brunch rond 12.30 uur. Erna kon iedereen zijn eigen gang gaan: sommigen gingen een paar uurtjes slenteren in Volterra, anderen bleven gezellig rondom het zwembad. Deze extra dag was ideaal omdat je zo met elkaar kon nagenieten. Rond 18.30 uur lieten we in de bioscoop (de villa had in de kelder een bioscoop) onze trouwvlog zien die mijn man en ik voor onze gasten maakten van alle voorbereidingen en een half uurtje later ging de Toscaanse BBQ van start waar we nog even een laatste speech hadden voor al onze gasten. Erna ging iedereen inpakken want de volgende dag ging iedereen na het ontbijt weer naar huis. Toch was er nog een feestje die laatste avond: vrienden van ons organiseerden spontaan een poolparty terwijl de andere helft van de gasten tevergeefs probeerden te slapen. Op vrijdagochtend zwaaiden we iedereen weer uit en kon onze honeymoon beginnen: roadtrippen door Toscane.

Wat is jouw ultieme tip voor de bride to be?

Elisah: Doe veel research en denk goed na wat je echt wilt. Ik merk achteraf dat ik te snel beslissingen heb genomen, omdat ik eigenlijk als een kip zonder kop begon. Ineens ga je trouwen en komt er zoveel op je af. Ik verloor al mijn focus. Een weddingplanner inhuren is dan ook ideaal, helemaal als je in het buitenland gaat trouwen. Weddingplanner Roos was onze rots in de branding en heeft al die tijd het contact tussen ons en de leveranciers onderhouden. We zouden het anders nooit zelf hebben kunnen regelen. Het is wel een investering, maar het scheelt je zoveel extra stress. Stel je eens voor dat je relatie sneuvelt tijdens het plannen van je huwelijk.

Wat ik ook belangrijk vind, is dat het jouw bruiloft is, dus jij en je man beslissen samen wie er op de gastenlijst komt en wie niet. Ik zie zo vaak om me heen dat er wat ‘moetjes’ op de gastenlijst staan, maar voor wie doe je dat eigenlijk? Daarnaast is het goed om je budget in de gaten te houden, want een bruiloft gaat altijd meer kosten dan je had gebudgetteerd.

Aan deze prachtige bruiloft van Interior Junkie hebben meegewerkt:

Fotografie: Kee & Kee
Weddingplanner: Roos van der Wielen van Trouwen in Toscane
Weddingstylist: Sonja de Graaf van Funkybird
Videograaf: Wendy Littel van My Wedding Video
Locatie: Villa di Ulignano
Trouwjurk: Assepoester
Visagie + haar: Frederique Neyhoff
Decoratie: Weddingdeco.nl