Fotocredit: In Love Photography

In deze blog gaan we even Back to Basics voor alle bruiden die net beginnen met plannen, of die wel wat inspiratie kunnen gebruiken. We gaan het hebben over een thema en/of kleurenschemam voor jouw bruiloft. Want een bruiloft thema kiezen is zo makkelijk nog niet, er is zoveel keus!

Een kleur of thema helpt om een bruiloft impact te geven. Je hoeft niet 'over the top' te gaan en zelfs de servetten in precies dezelfde kleur te hebben, dan word je gek (als je dat wel wilt, ga er dan voor, het is jouw dag!). Hoewel het misschien niet zo lijkt, maakt het kiezen van een kleur of een thema een hoop andere keuzes juist een stuk gemakkelijker! Het geeft namelijk een idee in welke richting je moet denken als het gaat om bijvoorbeeld de bloemen, decoratie en bedankjes.

Een thema of kleur is vrij bepalend voor hoe de dag er uit gaat zien. Dus een goede keuze is belangrijk! Maar waar haal je je inspiratie vandaan? Het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Hieronder onze tips:

Stap 1: Kijk om je heen

Kijk eens rond in je huis: wat past bij jou, wat is jullie stijl, waar ligt je passie? Heb je het gevoel dat je geen passies hebt? Onzin! Ten eerste heb je passie voor je partner! Je leven samen (en ervoor) kan jullie thema zijn. Ook een gezamenlijke hobby kan zich goed lenen voor een thema. Pronkt er in jouw keuken zo’n groot, rustiek krijtbord? Of zijn jullie echte wereldreizigers? Misschien vind je zo’n high tea sfeertje het toppunt van romantiek. The point is: je thema kan echt overal vandaan komen.

Stap 2: Ga naar de verfwinkel!

Niet om verf te kopen, maar om naar alle staaltjes te kijken met verschillende kleuren, tinten en nuances. Neem kaartjes mee met de kleuren die je mooi vindt en die bij elkaar passen. Hou je wel een beetje in en neem niet de halve voorraad kleurstaaltjes mee, daar wordt de keuze niet gemakkelijker door!

Stap 3: Maak een Pinterest account

Ahhh, Pinterest, de perfecte party hulp. Op Pinterest kun je moodboards creëren. Zo veel je wilt, zonder kosten. De foto’s kun je overal vandaan halen, dus niks ontbreekt. Voer een zoekopdracht in voor jouw thema en doe inspiratie op met alles wat er voorbij komt.

Stap 4: Going somewhere?

Nog steeds geen inspiratie? Wat dacht je ervan om je huwelijksreis als uitgangspunt te gebruiken? Gaan jullie naar de paradijselijke Seychellen? Ga dan voor een kleurig strandthema. Staat er New York City op jullie ticket? Kies dan voor strak en stijlvol met metallic en zwart of kristal. Of misschien juist vrolijk en druk met yellow cabs! Misschien gaan jullie kamperen (met de kids?). Wat dacht je ervan om die relaxte sfeer door te voeren in de receptie? Slingers en lampionnen boven een buffet waar iedereen van kan genieten. En een kampvuur voor als de zon ondergaat.

Jouw bruiloft thema

Een thema is geen vereiste voor een prachtige bruiloft, ook zonder thema kan het er super mooi uitzien! De locatie heeft vaak ook een grote invloed, dus houd daar rekening mee.

Wist je dat je op Weddingdeco.nl heel eenvoudig kunt zoeken op thema en kleur? Zo krijg je in een handomdraai de producten te zien die passen bij jouw thema.

Succes! En deel vooral je foto's op Facebook, Pinterest en Instagram om andere bruiden te inspireren!

Fotocredit: In Love Photography