Fotocredit: Sanne Popijus

In Nederland wordt er in de winter nog maar weinig getrouwd, hoewel trouwen in de winter toch écht heel bijzonder kan zijn. Knusse decoratie, flatterend kaarslicht en heerlijke warme drankjes. Dit zijn volgens ons dé redenen waarom jij trouwen in de winter zou moeten overwegen!

1.      Een witte trouwdag

Vergeet die witte Kerst. In de winter heb jij kans op een witte trouwdag! Oke, het weer is het laatste waar jij controle kan hebben tijdens het plannen van jullie bruiloft. Maar hey, de kans is er! Zie jij de winterse bruidsfoto’s in het sneeuwlandschap al voor je?

2.      Een trouwjurk met lange mouwen of cover-up

Een bruidsjurk met lange mouwen van kant of zijde is super mooi en oh zo sexy! Perfect voor als jij gaat trouwen in de winter. Liever een bruidsjurk zonder mouw? Kies dan voor een mooie cover-up voor als jij naar buiten gaat. Het is nu eenmaal in de winter fris of zelfs koud buiten. Er zijn volgens ons héle mooie mogelijkheden! Denk aan faux fur stola’s. Love it!

3.      Hallo kerstdecoratie

Wie zegt dat kerstdecoratie niet op een bruiloft kan? Wij houden er van! Creëer een magische setting met glitterige hangsterren, velvet slingers en kerstverlichting. Warme kleuren, als donkerroze, okergeel en taupe doen het ook erg goed op een winterbruiloft. En ook op de foto’s! Tip: bekijk de collectie van Delight Department die bestaat uit deze mooie kleuren.

Trouwen in de winter, weddingdeco.nl

4.      Lichtjes all over the place

Met een winterbruiloft kan jij he-le-maal los gaan met sfeerlicht. Het wordt immers vroeg donker! Kaarsjes all over the place, candlebags bij de entree, vuurkorven wanneer jij een stukje buiten bij je bruiloft betrekt en sterretjes voor alle gasten. Zet een emmer met sterretjes bij de uitgang neer, zodat jullie gasten deze kunnen pakken als jullie weggaan. Met behulp van jullie ceremoniemeester die de gasten van tevoren inseint vertrekken jullie door een poort van sterretjes. Een mooi moment dat spectaculaire foto’s zal opleveren!

Bekijk al onze candle bags & sfeerverlichting in de webshop

5.      Een chocolademelkbar

Wat is er lekkerder op een winterse dag dan warme chocolademelk met mini marshmallows? Serveer het op jouw winterbruiloft door middel van een chocolademelkbar, waar jouw gasten zelf hun chocolademelk kunnen pakken en af kunnen maken met verschillende toppings. Hoe creatief is dat? Chocolademelk kan ook heel leuk als trouwbedankje in een mason jar!

Lees onze blog over hoe je zelf jouw warme chocolademelk trouwbedankje maakt.

6.      Een frozen bruiloftsthema

Meer van de koele kleuren? Ga dan voor een frozen thema! Wit, zilver en blauw zijn hier passende kleuren voor. Sneeuwvlokken slingers, zilveren sterren hangend in de lucht, sneeuwvlokjes als plaatskaartjes en onderzetters, zilveren glitters everywhere. Zo tof!

Trouwen in de winter, weddingdeco.nl

Fotocredit: Tovergoud

7.      Een winters feestmenu

Naast warme chocolademelk is er natuurlijk ook glühwein! Dit kunnen jouw gasten op jouw winterse bruiloft vast waarderen. Ga je met een aantal gasten wat eten? Serveer dan lekkere, winterse gerechten. Een stoofpotje, stoofpeertjes, een pompoenrollade, aardappelgratin of gewoon een lekker warm soepje. Winters eten is zó lekker!

8.      Een winterse bruidstaart

Wij vinden héél veel bruidstaarten mooi, maar sommige winterse bruidstaarten springen er voor ons echt uit. Bruidstaarten met bijvoorbeeld dennenappels of katoenbollen als versiering. Weer eens iets anders dan bloemen!

9.      Houten eyecatchers

Houten kratjes gevuld dikke dekens, lekkere snacks die op houten boomstronken op de sweet table pronken, houten plaatskaartjes of houders op de tafels. Hout oogt gewoon héél erg knus en winters. Ook heel mooi te combineren met gouden items.

Neem ook zeker een kijkje bij het gold wedding thema.

Trouwen in de winter, weddingdeco.nl

Fotocredit: Sanne Popijus

10.      Meer beschikbaarheid

De laatste reden is heel praktisch, maar moet toch genoemd worden. In de winter is er nu eenmaal veel meer beschikbaarheid bij trouwleveranciers dan in de zomer. Zowel bij trouwlocaties, als bij weddingplanners, cateringbedrijven, fotografen en noem maar op!