Hebben jullie de bruiloft moeten verzetten i.v.m. het Coronavirus? Heel erg vervelend! Hebben jullie al nagedacht hoe jullie de nieuwe trouwdatum bekend gaan maken? Want hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog geef ik graag wat voorbeelden!

Begin klein

Als je een nieuwe datum hebt gevonden, is dat natuurlijk super fijn! Uiteraard is het belangrijk dat de hele gastenlijst op de hoogte wordt gesteld van de nieuwe datum, maar ik adviseer om bij je naasten familie en vrienden te beginnen. Zo horen deze het niet van een ander, dat zou natuurlijk heel jammer zijn! Met een verschuiving van de datum, kan het zijn dat er sommige gasten niet aanwezig kunnen zijn op de nieuwe datum. Iets om wel alvast rekening mee te houden.

Hierna is het natuurlijk van groot belang om de rest van de gastenlijst op de hoogte te stellen. Begin hier op tijd mee, want tijd speelt zeker een rol bij het verplaatsten van jullie bruiloft. Hoe eerder je begint, hoe groter de kans dat de gasten aanwezig kunnen zijn op de bruiloft. En dat wil je natuurlijk het liefste!

Een kaartje

Waarom zal je de change the date niet versturen met een kaartje? In dezelfde stijl als de stationery die je hebt gebruikt voor de andere kaartjes, zoals de save the date en uiteindelijke trouwkaart? Wij zeggen: doen! Ons grafische team heeft mooie change the date kaarten ontworpen die voor jullie klaar staan.

Change the date: hoe communiceer je dat?, weddingdeco

Een zeepje

Iets origineler zijn dan een kaartje? Laat het dan weten middels een lekker zeepje, in onze webshop staan heel veel toffe ontwerpen die je kan personaliseren via de ontwerptool. Vul in plaats van een leuke tekst de tekst ‘Change the date’ in samen met jullie namen en nieuwe trouwdatum. Breng ze langs (of laat jullie ceremoniemeester dit doen) of stuur ze op naar jullie gasten! Zeeppompjes, rechthoekige zeepjes, vierkante zeepjes…genoeg keuze! Heel toepasselijk natuurlijk, zo’n zeeppompje of zeepje. We leven nu eenmaal in een tijd van handen wassen. Heel. Veel. Handen. Wassen. Een mooie knipoog naar dit voorval. ?

Change the date: hoe communiceer je dat?, weddingdeco
Change the date: hoe communiceer je dat?, weddingdeco
Change the date: hoe communiceer je dat?, weddingdeco

Een e-mail met mooie visual

Liever online de change the date kenbaar maken? Maak er dan een mooie visual van met jullie namen en nieuwe trouwdatum en verzend deze naar alle e-mailadressen.  In Canva kan je bijvoorbeeld erg mooie afbeelding maken en dat ook nog eens gratis. Tipje!

Een filmpje

Helemaal van deze tijd én origineel: een filmpje! Vertel samen waarom jullie hebben besloten de trouwdatum te verzetten, wat de nieuwe trouwdatum wordt en dat jullie er ondanks alle ellende super veel zin in hebben! Je zou dit natuurlijk ook heel feestelijk of op een grappige manier kunnen oppakken, door jullie te verkleden, decoratie op te hangen, een dansje te doen. Je kan er ook een kort speelfilmpje van maken en toewerken naar de nieuwe datum. Leuk om te verzenden, maar zéker ook leuk om te maken/monteren. Je kan het zo gek niet bedenken!

Een Whatsappje met visual

Liever via Whatsapp je verhaal kwijt? Maak een mooie visual of laat er een maken en verstuur deze naar jullie gastenlijst. Zo komt de nieuw datum snel, gemakkelijk en ook mooi terecht bij jullie gasten.

Hebben jullie de trouwdatum verzet? Ik hoor graag hoe jullie de nieuwe trouwdatum hebben gecommuniceerd!