Fotocredit: Youri Claessens

Als bruid ben je de weken voor The Big Day super organised. Alles loopt met militaire precisie en alles staat in je planner / agenda / ipad. Goed idee, want je moet zo veel dingen managen, dat je makkelijk iets vergeet als je het niet opschrijft. De mannen… Die zijn nou eenmaal niet zo georganiseerd als wij dames. Stop deze handige checklist voor de voorbereiding van de bruidegom even onder zijn neus!

Ha bruidegom! Je bent dus gestrikt door je lief om dit blog even te lezen (zie je wel hoe slim ze is?). Lees maar even verder en pak je mobiel erbij om er wat reminders in te zetten, zodat jij er straks piekfijn uitziet op je bruiloft. Je wilt haar niet teleurstellen, toch?

1. Ten eerste is het nooit te laat om geïnteresseerd te zijn in de planning die vooraf gaat aan de trouwdag. Vraag haar hoe het gaat en of en hoe je kunt helpen. Heb je specifieke taken (de auto en het boeket bijvoorbeeld) zorg dan dat je op tijd begint

2. Je trouwpak is jouw versie van een bruidsjurk. Haha, niet in het wit en met kant, maar je begrijpt wat we bedoelen. Als je een pak laat maken (steeds meer mannen doen dit) zorg dan dat je minstens 3 maanden van tevoren gaat beginnen met zoeken. Vraag bekenden of ze een fantastische tailor weten en maak een afspraak. Daarna loopt het allemaal (bijna) vanzelf. En vergeet hierbij ook de manchetknopen en schoenen niet!

3. Bespreek het vrijgezellenfeest. Misschien mag je er absoluut niks van weten, maar vertel je beste vrienden ruim van tevoren wat jij helemaal top zou vinden (en wat je echt vreselijk vindt). Tip voor de getuigen: organiseer het vrijgezellenfeest in de maand voor de bruiloft. Dichtbij genoeg om de feeststemming erin te brengen, maar dagen genoeg om over die bekende hangover heen te komen.

4. Zodra je lief de bloemist heeft gekozen (kijk, handig als je dit in de gaten houdt) ga dan langs om het boeket te bespreken. Je kunt zelf de bloemen kiezen, maar de bloemist kan je helpen om dezelfde stijl aan te houden. Kies je voor een corsage? Dan kun je deze in dezelfde stijl laten maken als het bruidsboeket.

Inspiratie: Moderne bruiloft met natuurlijke tinten & texturen in Marokko

Fotocredit: Madame Poppy

5. Hebben jullie gekozen voor je eigen geloftes? Schrijf ze in de maand voor de bruiloft, bijvoorbeeld in het linnen notitieboek His Vows. Zo kan je van tevoren oefenen, en aanpassen als het nodig is. Niemand wil op het moment suprême met een mond vol tanden staan.

6. Weet je hoeveel dagen na een kappersbezoek je haar het beste zit? Let hier op de eerstvolgende keer en zorg dat die afspraak bij de kapper in de agenda staat! Zo kun je het kappersbezoek precies op het juiste moment voor de bruiloft inplannen.

7. Zorg in de laatste weken voor de bruiloft ook voor een cadeau voor je getuigen. Denk aan prachtige manchetknopen in verschillende stijlen die ideaal zijn als cadeau.

8. Draag je een stropdas en heb je niet veel ervaring met het strikken hiervan? Dan is het slim om je tijdig te verdiepen in de verschillende knopen en hoe je deze maakt. Er zijn ook YouTube filmpjes die je stap voor stap laten zien hoe je bijvoorbeeld een Dubbele Windsor maakt. Geen fan van stropdassen? Een Bow Tie is ook hartstikke hip!

En nog een tip ter voorbereiding van de bruidegom als je echt punten wilt verdienen. Stuur haar een lief berichtje op de ochtend van jullie bruiloft. Het mag heel kort (sms-je) of wat langer (een liefdesbrief met de redenen waarom je met haar wil trouwen). Bonuspunten verzekerd!

De bruiloft van Interior Junkie: Trouwen in Toscane

Fotocredit: Kee & Kee