Fotocredit: Wianda Bongen
Waarom voor een lange honeymoon gaan als je ook gewoon een korte citytrip met jouw hubby kan maken? Een citytrip kan net zo romantisch zijn als een zon, zee, strand vakantie op de Malediven. Aan een citytrip als huwelijksreis zitten best wel wat voordelen en er zijn best wat pareltjes die je tijdens een stedentripje kunt bezoeken!

Voordelen van een citytrip als huwelijksreis

Zoals we allemaal weten, is het niet echt goedkoop om te trouwen. Er gaat veel geld in de locatie, de droomjurk etc. zitten. Om dan vervolgens heel veel geld uit te geven aan een lange en luxe vakantie voor jouw honeymoon kan dan best wel zonde zijn, toch?! Om de kosten wat te limiteren, kan je ook op een net zo leuke mini-moon gaan! Denk hierbij aan een romantische vierdaagse stedentrip naar een dromerige bestemming. Het voordeel van de citytrip is dat je er toch even samen tussenuit bent, maar wel redelijk dicht bij huis. Geen lange vliegreizen en je bespaart heel wat op de kosten! Win-win!

Wat neem je mee in de koffer?

Dit zijn een aantal leuke travel musthaves voor de newly weds: Inspiratie: the morning after your wedding day - Citytrip als huwelijksreis
Fotocredit: Wianda Bongen

Destination unknown

Ondanks dat je dichter bij huis bent, wil je wel het idee hebben dat je op een totaal andere plek bent. Het is daarom van belang om een mooie en vooral romantische bestemming uit te kiezen, waar jij en je partner optimaal van elkaar kunnen genieten.

Praag

Het historische centrum van Praag is van alle markten thuis! De prijzen zijn super laag, zoals wij Hollanders dat graag zien, en de architectuur is adem benemend mooi. In Praag zullen jullie je niet vervelen, want het barst van de bezienswaardigheden!

Lissabon

Samen genieten van de livemuziek op straat onder het genot van een lekker wijntje, klinkt als muziek in de oren toch? In Lissabon kan het allemaal. De hipster stad is dé perfecte plek voor een honeymoon.

Venetië

De smalle straatjes, prachtige architectuur en gezellig restaurantjes van Venetië verdienen natuurlijk een plek op dit lijstje! Al deze factoren zorgen voor een romantische sfeer waar jullie niet omheen kunnen. Bij het bezoeken van deze stad kan een rondvaart in een gondel op de kanaaltjes natuurlijk niet ontbreken.

Barcelona

De stad die architectuur ademt, is ook een echt aanrader voor de mini-moon. Bezoek samen al Gaudí’s kunstwerken en geniet samen in de oude en nieuwe gedeeltes van de gigantische stad. Een bord met tapas en een heerlijk wijntje kunnen in deze romantische stad natuurlijk niet ontbreken!

Parijs

Ondanks dat dit best wel cliché is, konden wij het toch niet laten om hem er tussen te zetten. Om de clichés compleet te maken lopen jullie natuurlijk langs de Seine, bezoeken jullie de Eiffeltoren en verzegelen jullie de liefde met een slot aan de Pont des Arts. Kortom een súper romantisch weekendje met jouw hubby. Het kiezen van de locatie van jouw citytrip als huwelijksreis is niet makkelijk, we know! Heb jij al een idee waar jullie heengaan en of het een mini- of honeymoon wordt? Laat het ons weten in de comments. Inspiratie: the morning after your wedding day - Citytrip als huwelijksreis
Fotocredit: Wianda Bongen