FOTOCREDITS: HOUSE OF KIRSCHNER

Yay, het nieuwe jaar is aangebroken! Dat betekent dat het weer tijd is voor het benoemen van dé bruiloft trends van 2020. Ik heb er namelijk weer een aantal voor je gespot! Lees je mee?

1. Eco bruiloft

Op nummer één staat toch echt wel de eco bruiloft. Duurzaamheid is de laatste jaren niet meer weg te denken uit onze samenleving. Er komen steeds meer opties om milieuvriendelijker te leven. Zo zien wij deze verschuiving ook plaatsvinden bij bruiloften. Duurzaam trouwen is steeds meer in trek! Je kunt op zo veel facetten rekening houden met dit thema. Denk alleen al aan de uitnodigingen en het eten. Maar denk ook aan biologisch afbreekbare confetti, houten bestek, bordjes gemaakt van bamboe en bloemzaadjes als bedankje.

Heb je de eco lijn van Meri Meri al gezien? De geschulpte bordjes zijn gemaakt van houtvezels, bamboe, suikerriet en soja-inkt, wat ze biologisch afbreekbaar maakt. Ook de bijpassende servetten zijn afbreekbaar doordat ze gemaakt zijn van composteerbare materialen en plantaardige kleurstoffen. Perfect voor een eco bruiloft! Neem ook zeker een kijkje bij ons ecologisch bruiloft thema.

2. Velvet items

Ik noemde het vorig jaar al, maar ook dit jaar is velvet nog steeds hartstikke in! Je ziet het eigenlijk in nóg meer elementen voorbij komen. Decoratie, ringdoosjes, gastenboeken, vow boekjes. Je ziet het zelfs terug in bruidsschoenen, bruidsjurken en -pakken. Tof!

Wij doen ook met deze trend mee en hebben super mooie velvet ringdoosjes aan onze webshop toegevoegd in 5 zachte kleuren en 2 formaten. Deze zijn ook te personaliseren met jullie initialen in de kleurfolie roségoud, goud of zilver! En heb je de velvet slingers van Delight Department al gezien? Ik ben fan!

3. Droogbloemen

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Papieren zakjes met droogbloemen als trouwbedankje, droogbloemen op de bruidstaart, droogbloemen rondom het welkomstbord. Je kan er zo veel mee! Wat ik ook veel zie zijn hangende bloemwolken gemaakt van pampasgras en andere droogbloemen boven bijvoorbeeld de dinertafel. Pampasgras is dé trend van het moment op het gebied van droogbloemen. Het geeft een hele rustige en chique setting vind ik!

Bekijk onze pampas gras collectie in de webshop.

FOTOCREDITS: HOUSE OF KIRSCHNER

4. Natuurtinten

Pampasgras past dan ook perfect bij de volgende trend: natuurtinten op de bruiloft! Zandkleur, aardetinten, terracotta, dusty roze. Ik hou er van! Stem de decoratie en de jurken van de bruidsmeisjes er op af voor gegarandeerd mooie foto's! Deze kleuren zijn ook heel stijlvol om te combineren met een bohemian of botanical bruiloft thema.

Bekijk ook zeker onze trouwhuisstijl Better Together waar deze prachtige kleuren in zijn verwerkt!

FOTOCREDITS: PEYTON RAINEY BYFORD

5. Unplugged ceremonie

Ik heb het al vaker gezien, maar het lijkt nu z’n doorbraak te hebben: de unplugged ceremonie. Steeds vaker wordt er de mededeling gedaan dat jullie liever tijdens de ceremonie (of tijdens de gehele bruiloft) de mobieltjes niet willen zien. Begrijpelijk, want het is jullie dag! Je kan dit op verschillende manieren bekend maken. Doe dit bijvoorbeeld met een unplugged ceremoniebord of poster, zodat gasten de mededeling zien voordat ze naar jullie ceremonie gaan.

6. Statement decoratie

Groot, groter, groots! Tegenwoordig wilt men écht uitpakken. Statement decoratie is hier een juiste term voor. Zie het als het pronkstuk op de bruiloft. Dit kan een grote ballonnenboog zijn, maar ook een grote bloemwolk (zoals eerder genoemd), een flowerwall, een ballonnenmuur, diverse backdrops of megagrote lichtletters.

7. Rookbommen

Een rookbom op een bruiloft? Jazeker! De rookbom is in. Ik zie het steeds vaker in bruidsshoots voorbij komen. Wat een unieke foto’s leveren dat op zeg! Kijk zelf maar!

Oh, en een leuk nieuwtje: binnenkort zijn er in de webshop rookbommen verkrijgbaar. Dus stay tuned!

FOTOCREDITS: BRITTANI BURNS

8. Favoriete cocktails van his & hers

Signature drinks. Zo en af toe kom je ze tegen op een bruiloft. Super leuk om de drankjes af te stemmen op jullie of het bruiloft thema! Wat ik steeds vaker zie zijn de favoriete cocktails van his & hers waar de gasten uit kunnen kiezen. De cocktails zijn beschreven op een mooi cocktailbord. Onder his de favoriete cocktails van hem. Onder hers de favoriete cocktails van haar. Dit vinden je gasten vast leuk!

FOTOCREDITS: DANA CUBBAGE WEDDINGS

9. Pantonekleur classic blue

Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone heeft classic blue uitgekozen tot kleur van 2020. Een solide en betrouwbare kleur die met veel andere kleuren te combineren is. En daar zijn wij het mee eens! Blauw is een erg stijlvolle kleur voor een bruiloft en erg mooi te combineren met bijvoorbeeld goud voor een royal effect.

Bekijk zeker eens de collecties Elegance Breeze, Golden Grid en Something Blue.

10. Micro bruiloft

Een iets grotere vorm van de elopement is de micro bruiloft. Tijdens een elopement ‘vlucht’ je samen of met jullie getuigen naar een mooie plek om daar te trouwen. Wanneer je kiest voor een micro bruiloft, kies je voor een bruiloft met ca. 40 gasten. Met een klein clubje een van de mooiste dagen van jullie leven vieren. Hoe mooi is dat? Omdat je minder gasten hoeft te voorzien, kan je op bepaalde onderdelen flink uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan een lunch- of dinertafel waarbij aan alles is gedacht! Of een bepaalde locatie, als het strand. Vaak wordt tijdens een micro bruiloft gekozen voor veel gepersonaliseerde items, als plaatskaartjes, corsages, een welkomstbord, huwelijksgeloften op hout of acryl, champagnemuntjes. Er wordt nét even iets meer uitgepakt.

FOTOCREDITS: EPPEL FOTOGRAFIE