Een backdrop frame op jouw bruiloft. Een echte musthave voor een Pinterest wedding! Je ziet ze veel voorbij komen. Nu verkopen wij als eerste in Nederland (ja, daar zijn we héél trots op) een te gekke houten backdrop frame in de vorm van een hexagon. Hoe tof is dat? Te gebruiken voor de meest prachtige foto’s tijdens de fotoshoot en als eyecatcher tijdens de ceremonie. Maar hoe decoreer je zo’n backdrop frame? Je leest het in deze blog!

Het backdrop frame

Eerst wil ik jullie kennis laten maken met het houten backdrop frame. Deze heeft een vorm van een hexagon en is 170 cm. hoog. Je zet hem eenvoudig in elkaar middels schroefjes. Het frame staat op 2 poten en kan een maximaal gewicht van 15 kg. dragen. Het hout dat voor deze backdrop frame is gebruikt is licht en robuust, waardoor het gemakkelijk geverfd kan worden mocht je dit willen. Gebruik wel waterverf. Je kan er dus lekker creatief mee aan de slag gaan. Super leuk, toch? Oke, dan gaan we nu over naar hoe je dit te gekke frame kunt decoreren!

Bloemen

Houd je van een klassieke stijl? Dan zijn bloemen altijd het juiste antwoord! Ga voor een klassieke bruiloftscombinatie van witte en roze bloemen. Of neem een kleurrijkere en gewaagdere kleurencombinatie. Met bloemen wordt het hoe dan ook een romantisch plaatje. Gebruik bloemendraad om de bloemen vast te maken aan het houten frame, eventueel met als onderlaag wat mooie bladeren. Houd er wel rekening mee dat sommige bloemen niet lang zonder water kunnen. Laat het frame dus vlak voordat je het frame wil neerzetten decoreren met bloemen. Of kies voor neppe of droogbloemen.

Pampas gras

Een echte trend! Pampas gras is erg tof om een backdrop frame mee te decoreren. En het blijft erg lang goed! Ik vind dat pampas gras echt dat bohemian stijltje geeft. Wil jij voor deze stijl gaan? Versier het frame dan met pampas gras! Ook heel mooi in combinatie met eucalyptus bladeren.

Lint

Drapeer een mooie, witte lint over het frame. Of maak de linten vast aan de onderkant van de bovenste balk voor een tof effect. Zo mooi en klassiek! In onze webshop vind je erg veel verschillende kleuren lint, maar onze favoriet blijft de klassieke witte lint.

Origami bloemen

Ga jij voor een moderne bruiloft? Vormen als een hexagon passen hier al erg goed bij. Hang aan het backdrop frame wat witte origami bloemen voor een nog toffer effect. Te gek voor de foto’s! Deze origami bloemen zitten aan elkaar vast met een dun, wit draadje. Het lijkt net alsof ze zweven.

Ballonnen

Ja, deze mogen niet ontbreken. Ballonnen zij al-tijd goed. Met de mooiste kleurencombinaties heb jij zo jouw backdrop frame prachtig gedecoreerd. En daarbij ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit. Maak de ballonnen aan het frame vast met mooi lint. Of gebruik een lijmpistool.

Bladeren

Ga creatief aan de slag met een slinger van bladeren! Wij hebben er aan onze webshop een aantal toegevoegd! Een klimop, eucalyptus slinger, eucalyptus bladeren mét witte rozen, een lichtslinger met bladeren. Wikkel hem om het backdrop frame en het ziet er super classy uit. Ideaal voor een bruiloft met een botanisch tintje. Natuurlijk kan je ook voor verse bladeren gaan.

Tule

Oh zo romantisch…tule op een bruiloft. Je kan er zo veel mee. Zo ook een mooie backdrop frame mee decoreren! Wij hebben heel veel kleuren tule in onze webshop staan in diverse lengtes. Drapeer het over het mooie frame voor een romantisch effect.

Neonletters

Neonletter zijn helemaal in! Past erg goed bij een backdrop frame. Ik vind dit zelf een heel leuk en speels effect geven. Ga voor een mooie tekst of jullie namen. Zo tof!

Lekker combineren

Je hoeft natuurlijk niet per se één van deze decoratietips te kiezen. Je kan ze ook lekker gaan combineren. Want hoe mooi staan bloemen en bladeren bij elkaar? Of pampas gras met een mooie klimop slinger? En waarom voeg je hier en daar niet wat mooie ballonnen toe? Mijn tip: gebruik niet meer dan drie kleuren. Dit zorgt voor een rustig geheel en een mooie uitstraling. Blijf in het thema van jullie bruiloft.

Gaan jullie voor een backdrop frame op jullie bruiloft? Laat het weten in de reacties!