Zonder getuigen mag je officieel niet trouwen, zij zorgen er namelijk voor dat jouw huwelijk rechtsgeldig is. Daarom is het een moeilijke keuze om de juiste personen voor deze mooie gebeurtenis te kiezen. De getuigen worden voor en tijdens de bruiloft jouw steun en toeverlaat. Hoe ik mijn getuigen heb gevraagd? Dat zal je hieronder lezen.

Getuigen kiezen

Voor veel mensen kan dit best een lastige keuze zijn, want je mag samen minimaal 2 en maximaal 4 personen kiezen die je kiest als getuigen. In mijn geval was de keuze erg makkelijk. Ik heb ervoor gekozen om mensen te vragen die dicht bij mij staan. Zo was ik er al snel uit dat ik één van mijn beste vrienden en mijn moeder ging vragen.

Missie: Mijn getuigen vragen op Oud & Nieuw

Het juiste moment vinden om mijn getuigen te vragen, vond ik nog best lastig. Wanneer is de timing goed om het te vragen? Ik heb er daarom best lang over nagedacht.

Oud & Nieuw stond om de hoek en ik had de personen in kwestie nog niet gevraagd. Het belangrijkste vond ik om ze te verrassen. Nu gingen wij toevallig Oud & Nieuw vieren met de desbetreffende vriendengroep.
Daarom kwam ik op het toffe idee om zowel mijn getuigen als best men te vragen. Een beter moment was er niet!

Hoe vraag je jouw getuigen?

Het moment stond vast, nu alleen nog de manier waarop en het cadeau. Mijn vrienden zijn echte Whisky en bier liefhebbers, daarom kwam ik met het idee om ze een mooie Whisky fles te geven of een bierpakket (afhankelijk van wat ze lekker vonden). De Whiskyflessen had ik extra persoonlijk gemaakt met een gepersonaliseerd etiket. Verder had ik er een handgeschreven kaartje bij gedaan met dé vraag.

Op de avond zelf had ik voor iedereen wat meegnomen, zodat niemand iets door zou hebben. Ik heb tot ongeveer half twaalf gewacht. Dit leek mij namelijk het beste moment, omdat we dan een half uur later feestelijk het nieuwe jaar in zouden gaan. We waren met zijn negenen en ik besloot eerst de partners van de getuigen en mijn best man een cadeau te geven. Dit zorgde voor verwarring onder mijn getuigen en mijn best man, want zij hadden echt zoiets van ''Wat gebeurd hier?'' haha. Als reactie daarop gaven wij de cadeaus. Ze waren ontzettend verrast en wisten niet wat ze eerst moesten open maken. Ze begonnen met het persoonlijke kaartje en daarna pakten ze hun cadeaus uit. Het was een ontzettend mooie en speciale avond, ook omdat we 30 minuten later het nieuwe jaar ingingen.

Auteur Jennerino