Fotocredit: Mon et Mine Bruidsfotografie
Op 5 maart 2019 vroeg ik Mandy ten huwelijk. Ondertussen zijn we alweer even verloofd. Als je net verloofd bent komen er veel vragen op je af. Dat weten wij nu als geen ander. Er is zoveel te regelen, te bespreken en te kiezen. Als koppel besloten we om eerst te kijken wie we willen uitnodigen en waar we willen trouwen. Hierbij ontstond de vraag: hoe kies je een goede trouwlocatie?

Zoeken naar de juiste trouwlocatie

Ondertussen hebben Mandy en ik vier verschillende locaties bezocht. Dit hebben we onder andere geregeld via Toptrouwlocaties. Dit is een website waar je veel inspiratie kan opdoen als je op zoek bent naar een mooie trouwlocatie. Hier vonden wij meerdere potentiële locaties en we besloten om er een roadtrip van te maken. De eerste locatie die wij bezochten was Kasteel Woerden. Een erg mooie locatie. Naast het feit dat het er super gaaf uitzag waren we ook heel erg te speken over hoe we geholpen werden. Als klap op de vuurpijl kregen wij ook nog eens een gepersonaliseerde offerte! In deze offerte was onze liefde voor pizza niet vergeten. Dat persoonlijke vonden wij echt heel erg leuk. Hoewel we de locatie erg mooi vonden zijn we toch nog verder gaan kijken. We wilde niet gelijk de eerste locatie kiezen, dus we hielden deze in ons achterhoofd. Bovendien zijn we nog ver verwijderd van onze trouwdag. Genoeg tijd dus om te zoeken. Na Kasteel Woerden gingen wij door naar de volgende mooie locatie; De Kas van Arendshoeve. Bij binnenkomst moesten we even wennen. We hadden namelijk het gevoel dat we de Intratuin bezochten. Echter, is dat gevoel snel weggenomen door de vele mooie mogelijkheden. Je zou hier de hele bruiloft kunnen houden zonder te hoeven verplaatsen. Het is geen must, maar maakt dingen wel makkelijk voor de gasten (en onszelf). De volgende en tevens laatste spot was het Rijk van de Keizer in Amsterdam. Het is een bijzondere plek om te trouwen. Zowel binnen als buiten kan je op deze locatie veel voor elkaar krijgen. Op de binnentuin waren wij gelijk verliefd. Het is een prachtige locatie.

Trouwlocatie de Hazelhof

Trouwen in een kas is hot! Het voordeel is dat je altijd het zomerse sfeertje behoudt, zelfs als het zou gaan regen. Ideaal als je je geen zorgen wilt maken over het weer. Daarnaast is het ontzettend mooi om in een kas te trouwen. Mandy had al redelijk wat foto’s verzameld op haar Pinterest bord. Hierdoor kwamen we terecht bij de Hazelhof. Een prachtige locatie in Rijsbergen. Alhoewel het niet helemaal een kas is, geeft de tuinkamer (verbouwde schuur) datzelfde effect. Dat in combinatie met de verzorging en aankleding van Heerlijk Hecht zijn wij ervan overtuigd dat we hier een prachtige bruiloft gaan vieren. Hoe de dag er specifiek gaat uitzien? Dat laat ik nog even in het midden.

Hoe kies je een goede trouwlocatie?

Het kiezen van een goede trouwlocatie is voor iedereen anders. Zoals je gemerkt hebt uit bovenstaande verhaal is het nogal een uitdaging. Naar mijn mening is het kiezen van een goede trouwlocatie erg moeilijk. Een aantal vragen opstellen is geen overbodige luxe. Hier heb je een overzicht van de vragen die wij belangrijk vonden om te stellen:
  1. Hoe is de aankomst op de locatie?
  2. Kunnen er genoeg mensen parkeren? Is het gratis of moeten de gasten betalen?
  3. Kun je een eigen cateraar kiezen? (Dit wilden wij namelijk graag zelf regelen)
  4. Hoe groot is de trouwzaal?
  5. Hoe ziet de setting van het diner eruit?
  6. Is externe decoratie mogelijk? (Wij wilden graag onze eigen decoratie uitzoeken)
Natuurlijk vroegen wij ons nog veel meer af, maar als ik al die vragen aan deze lijst toevoeg ben je morgen nog niet klaar met lezen. Mocht je meer vragen willen voorbereiden kan je ze ook eventjes googelen. Op veel verschillende websites kan je namelijk lijstjes met vragen vinden.

Het is moeilijk om een keuze te maken

Zoals je leest is het kiezen van een locatie niet makkelijk. Iedere locatie heeft zo zijn charme. Wat blijkt? Hoe kies je een goede trouwlocatie is een erg lastige vraag. Het is dus goed om snel voor ogen te hebben hoe je wilt trouwen en welke locaties daar het beste bij aansluiten. Daar hebben wij veel voordeel uitgehaald. Auteur Jennerino