Fotocredits: @onyxandarrowphotography

Heb jij huisdieren? Dan is het een super leuk idee om deze bij je bruiloft te betrekken! Jouw beste vriendje moet er natuurlijk wel bij zijn! Maar gaat dat echt zo makkelijk? En welke manieren zijn er om bijvoorbeeld je kat, paard of hond te betrekken bij je grote dag? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Aanzoek doen met dieren

We gaan terug naar waar het allemaal begon: het aanzoek. Gebruik je huisdier tijdens dit magische moment! Jouw huisdier wordt de messenger met een lief briefje, kaartje of ring. Wie zegt hier nou ‘nee’ tegen?

Dieren op je bruiloft

Fotocredits: nandafns

Dieren op je Save the Date kaart

Dieren betrekken bij je bruiloft is soms tricky business. Een makkelijke oplossing is daarom ze op de foto te zetten voor de Save the Date kaart. Doe een leuk bordje bij ze om met jullie trouwdatum en namen. Super leuk! Jouw gasten weten niet wat ze zien als jullie Save the Date-aankondiging bij hun op de deurmat valt!

Dieren op je trouwfoto’s

Een ander leuk idee is om je diertjes te betrekken bij de trouwfoto’s! Zo maken ze toch nog deel uit van jullie mooie dag! Tip: neem wel een kledingroller mee. Je kan maar beter overal op voorbereid zijn ?.

Dieren op je bruiloft

Fotocredits: @laurendobish

Vervoer

Dit is specifiek bedoeld voor degenen die een paard hebben: het vervoer. Als jij een paardenliefhebber bent, dan is het super leuk om je entree te maken met je paard! Dat levert sowieso ook mooie foto’s op.

Dieren op de ceremonie

Je huisdieren op je ceremonie is natuurlijk iets heel speciaals. Ze mogen zien hoe jij het ja-woord geeft! Het idee van de hond als ringdrager ken je misschien al, maar dat neemt niet weg hoe super cute dat is! Je kan ze ook, als je huisdieren heel rustig zijn, op schoot houden. Jij weet het best als baasje wat jouw huisdieren fijn vinden of niet. Als ze het geen probleem vinden, is dat dus een mogelijkheid! Zorg er in ieder geval voor dat iemand verantwoordelijk is voor het dier tijdens de bruiloft. Dieren blijven dieren en kunnen soms onverwachte dingen doen, dus hou daar rekening mee.

Accessoires voor je huisdier

Nog een leuke toevoeging zijn bruiloft accessoires voor je huisdier, maar hij moet er wel prettig in kunnen bewegen natuurlijk! Wij hebben hele leuke accessoires voor de hond. Hoe leuk is het om je hond als ringdrager naar jou toe te zien lopen in een net strikje? Aan het strikje zitten dan de ringen vast. Of je ziet hem in je ooghoek shinen met een mooie, feestelijke halsband!

Dieren op je bruiloft

Tot slot een paar laatste tips:

  • Check of het toegestaan is om dieren mee te nemen naar jouw locatie.
  • Ga na of geen van de gasten allergisch is voor jouw lieve dier.
  • Verlang niet teveel van je dier: overbelast hem niet!
  • Zorg ook dat er genoeg eten en drinken voor je dier aanwezig is.

Heb jij huisdieren? En ga jij ze betrekken bij je bruiloft?