Fotocredit: Ilka van Wieren

Ooit afgevraagd waarom mensen rijst gooien op pasgetrouwde stellen op bruiloften? De traditie na de ceremonie bestaat al sinds de oudheid van de Romeinen en is niet alleen een feestelijke manier om een ​​bruiloft te beëindigen - het symboliseert zelfs het wensen van geluk en vruchtbaarheid voor de bruid en bruidegom. Wil je iets unieks doen bij het verlaten van jouw bruiloft of ceremonie? Hierbij een goede dosis inspiratie voor de bruiloft exit!

Sterretjes

Hoe romantisch is het als jullie in de avond de bruiloft verlaten via een pad vol glinsterende sterretjes, de welbekende “sparkler send off”. Laat je gasten zwaaien met de sterretjes terwijl jij en jouw geliefde ertussendoor lopen naar het trouwvervoer.

Wenslantaarn

Een mooie manier om de bruiloft te eindigen is ook het loslaten van wenslantaarns. Kies een partner uit doe een wens en laat hem gaan. Hoe romantisch zal de sterrenhemel eruitzien op jullie bruiloft! Gebruik wel een lantaarn die biologisch afbreekbaar is, je weet namelijk nooit waar hij eindigt!

Bellenblaas

Als het nog niet al te donker is bij jullie bruiloft exit, dan mogen de bubbels te lucht in. Geef elke gast onder zijn stoel een bellenblaas en laat ze je uitblazen terwijl jullie weg gaan. Ook leuk voor na de ceremonie!

Rijst

Een mooie traditie die niet in het rijtje mag ontbreken. Het brengt geluk!

Bruiloft van By Linsey: Linsey & Dennis trouwen in Italië

Fotocredit: FunkyBird Photography

Confettiregen

Voor de feestelijke mensen onder ons heb je uiteraard genoeg keus aan confetti. Kleurrijk, glitter, hartvormpjes en nog veel meer! Geef jij jouw gasten confetti in een zakje of doen jullie het met confettikanonnen? Eindeloos veel keuze!

Wegvaren

Vind jullie bruiloft plaat dichtbij een meer? Wellicht is het dan leuk om de bruiloft te verlaten in een bootje! Combineer dit met de lantaarns en laat jullie lantaarn los op het bootje!

Thema exit

Hebben jullie een thema bruiloft en willen jullie je dan ook strak aan het thema houden, ga dan voor iets waar daar goed bij past. Voor de snelheidsduivels met een racethema is het gebruik van zwart-witte blokvlaggen heel tof! Race naar de finish!

Zijn jij en jouw lief fan van Star Wars, geef de gasten dan lightsabers! May the force be with your marriage, haha!

Toch een iets subtielere thema gekozen? Dan zijn herfstbladeren bij een herfstbruiloft tof om te strooien of het gebruik van een sneeuwkanon bij een winter wedding!

Bloemblaadjes

Hetzelfde als confetti, maar dan een tintje zachter en romantischer. Geef elke gast een mandje of zakje met bloemblaadjes en laat ze, ze strooien bij de exit. Kindjes doen graag mee en je kunt dit ook doen met bijvoorbeeld lavendel of iets anders dat bij het thema past!

bruiloft exit

Fotocredit: Nicole Kolkman Photography

Tip voor de bruiloft exit

Een extra tip van ons: overleg eerst met de trouwlocatie wat er wel en niet is toegestaan! Anders staat straks iedereen met confetti te strooien en is jouw locatie iets minder blij. Zorg er ook voor dat de schoonmaakdiensten paraat staan (als jullie weg zijn), zo is alles netjes opgeruimd en blijven er geen resten over waarmee de duiven aan de haal kunnen. Wel zo fijn voor de dieren!

Wat wordt jullie pick? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten in de comments of tag ons met @weddingdeco.nl op Instagram!