Wij zien een nieuwe trend tevoorschijn komen: een zogeheten “fine art wedding”. Ben jij benieuwd waar dit voor staat en of dit een stijl is dat bij jou past? Lees dan vooral verder! Er komen ook héle mooie foto’s aan bod ter inspiratie.

Wat betekent fine art?

Oorspronkelijk is fine art een manier van fotograferen. Het wordt gezien als een artistieke vorm van fotografie. Klassiek, elegant, tijdloos, maar ook modern. Het draait om het creëren van schoonheid en verfijning. Denk aan elegante invalshoeken, lichte kleuren en niet te veel poespas. Een fine art wedding is hier dus een afgeleide van. Zo’n stijltje heeft diverse kenmerken.

Licht kleurenpallet tot in de details doorgevoerd

Het grootste kenmerk van een fine art wedding zijn lichte kleuren en een lichte stijl. Denk aan veel wit en pastelkleuren. Dit is tot in de details doorgevoerd. Dat is dan ook meteen nog een kenmerk van een fine art wedding: alles is tot in de puntjes uitgedacht. Hierdoor voelt het alsof ieder aspect van de bruiloft klopt. Hoe je dit doet? Met een stylingplan mét kleurenpallet. Van het bruidsboeket tot aan het ringdoosje, het kleurenpallet klopt.

Elegantie

Stijlvol en romantisch trouwen, dat is waar een fine art wedding voor staat. Een fine art wedding straalt een bepaalde elegantie uit. Hoe je dat creëert? Naast het elegante kleurenpallet kan je dit doen met bloemen. Heel veel bloemen. Een echt kenmerk van een fine art wedding. Maar denk ook zeker aan luxe decoratie en kwalitatieve items voor de ceremonie, als een luxe ringdoosje, mooie accessoires en materialen als linnen, zijde, velvet, marmer en hout.

Kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteit gaat dus zéker boven kwantiteit. Koppels die voor een fine art wedding gaan houden van een luxe uitstraling en dat mag dan ook iets meer kosten. Gepersonaliseerde items passen dan ook perfect bij een fine art wedding. Het is net even dat beetje extra luxe waar men naar op zoek is.

Rustige omgeving

Een fine art wedding komt het beste uit in een natuurrijke omgeving met een locatie met veel lichtinval en prachtige architectuur. Een kasteel of landgoed is hier perfect voor! De lichte kleuren komen zo nog meer tot zijn recht.

En…zie jij deze stijl wel zitten? Laat het ons weten in de reacties!

Fotograaf: Olivia Poncelet

Videograaf: Balancia Films

Locatie: Huis Beaucarne

Planning & styling: Alle Gebeure

Modellen: Sevgi Bloks & Sander Herman, The Agent

Bloemen: Vivablooming

MUA/haar: Lauren Bracke

Stationery: Dasi

Meubels: decoratieverhuur.be

Tafelgerei: William Boillot

Kimono & ringdoosje: Weddingdeco.nl

Bruidsjurken: Eva Janssens

Pak: Jaggs

Sieraden: Juwelier Eversen

Oldtimer: Ceremonie Roger