Fotocredit: Nicole Kolkman Photography

Eerst kinderen, en dán trouwen! Zo’n belangrijk moment wil je natuurlijk als gezin met elkaar delen. Kinderen op de bruiloft, hoe doe je dat? En hoe laat je zien hoe belangrijk het is dat de kids ook onderdeel van de dag zijn? Dit zijn onze tips om de kinderen te betrekken bij jullie grote dag.

Officiële zaken

Geloof het of niet, kinderen kunnen echt wel serieus zijn, zeker wanneer ze een belangrijke taak krijgen. Maak het ze dan ook duidelijk dat wat ze gaan doen heel belangrijk is. Je kunt kinderen op veel verschillende manieren betrekken bij de bruiloft.

Kinderen voelen zich heel speciaal als ze ook een eigen taak hebben. Of de kinderen een rol spelen bij de ceremonie, ligt aan jou en je kids. Verlegen, creatieve kindjes helpen misschien liever met de decoraties maken dan dat ze al die mensen langs moeten lopen als bloemenmeisje of ringdrager. Directe neefjes en nichtjes kunnen het ringdoosje naar het altaar dragen en kleine jochies kunnen met een “Here comes the bride” banner duidelijk maken dat de bruid eraan komt, spannend! En de meest zelfverzekerde kinderen willen misschien wel een passend stukje voorlezen of zingen.

Overleg tijdens de voorbereidingen met de trouwambtenaar of de kinderen een eigen kinderakte mogen tekenen. Heel bijzonder en een mooi aandenken voor later. Zorg in dat geval dat je één van onze zakdoekjes bij de hand hebt. Dry those happy tears!

Verder kun je elk kindje tijdens de ceremonie of tijdens het dansen een wegwerpcamera geven met een opdrachtenlijstje, fotografeer de bruid, fotografeer de taart etc. Zo houd je ze lekker bezig en krijg je misschien ook nog leuke kiekjes binnen.

Bruiloft van Joyce: trouwen bij Vidaa in Bergschenhoek

Fotocredit: Nicole Kolkman Photography

Dress for Success

Kleine kinderen en mooie kleding is een combinatie die altijd wint! Kies iets moois voor ze uit, waar ze zich ook fijn in voelen. Dan kunnen ze lekker zichzelf zijn en is er minder kans op ontevreden gezichtjes. Meisjes kunnen zich helemaal met de bridesmaids klaarmaken in hun eigen kimono terwijl het jurkje klaar hangt aan de hun eigen kledinghanger.

Picture Perfect

Overleg met je fotograaf van tevoren hoe je jullie kids wil laten mee doen tijdens de fotoreportage. Hij of zij brengt je ongetwijfeld op originele ideeën. Kijk ook eens online voor inspiratie. Een foto van jezelf in trouwjurk met je dochtertje zul je voor altijd koesteren.

Let me entertain you!

Creëer een leuk hoekje voor ze waar je allemaal spelletjes, kleurplaten en knutselmateriaal klaar legt. Voor tijdens het diner en het feest kun je een goodiebag voor ze klaar leggen. Een klein, stil speeltje is handig voor tijdens de speeches. Doe er een speurtocht in, met wegwerpcamera. En reken maar dat de volwassenen ook graag mee willen doen!

Na urenlang zitten wordt het wel erg spannend, houden de kindjes het vol… Moeten ze niet even hun stoom uitblazen? Ga lekker buiten spelen joh! Leg springtouwen klaar, een bal en wat krijt.

De bruiloft van Esther: trouwen in Giessenburg

Fotocredit: Hezter Fotografie

Aan tafel!

Voor het eten kun je het beste een buffet nemen vol met kid approved food! Denk patatjes, frikadelletjes, mini-pizza’s en lasagne. Dit kunnen ze zelf opscheppen en dat vinden ze helemaal geweldig.

Rustmomentje

En dan stromen ze langzaam weer naar binnen, moe en daarmee ook een beetje cranky. Tijd voor een dutje. Zorg dus voor een aparte kamer of hoekje waar de hele kleine kindertjes eventjes kunnen dutten. En voor die oudere kun je een filmhoekje maken van de speelhoek en kunnen ze even rustig achteruit zitten.

Extra ogen

Zorg op de dag zelf dat je een oppas hebt geregeld. Je kunt iemand inhuren, of vraag een familielid of vriendin waar je kind vertrouwd mee is. Jij en je partner zullen het die dag allebei druk genoeg hebben. Zo weet je zeker dat je optimaal kunt genieten!

Met deze tips is het hebben van kinderen op de bruiloft geen probleem en zelfs alleen maar leuk! Wacht maar tot ze op de dansvloer staan en beginnen te swingen. Enig!

Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk

Fotocredit: Lott's Photography