Fotocredit: Ilka van Wieren Photography

Het gebruik van een krijtbord voor de bruiloft is één van de grootste trends van 2015 en ook de komende jaren. In deze blog laten we je zien wat je allemaal kunt doen met krijtborden op jullie grote dag. Krijt past qua sfeer goed bij vintage of outdoor bruiloften, maar ook bij een winterbruiloft zorgen krijtborden voor een warme en gezellige sfeer.

Je kunt kiezen voor krijtborden mét en zonder tekst. Onze favo’s zijn de borden voor bij de ceremonie. Ook is er een enorme selectie om te gebruiken op het feest, bijvoorbeeld om een plekje bij de photobooth aan te geven. Of om de tafelnummers aan te geven, voor de candy bar of als plaatskaartjes.

Wil je een krijtbord met een eigen quote of in je eigen stijl? Ga dan zelf aan de slag! Hier de beste tips om van je krijtborden meesterwerkjes te maken:

1. Kijk online voor stijlinspiratie. Op onze Pinterest pagina vind je tal van ideeën. Denk niet alleen aan de tekst, maar ook aan de aankleding; lijntjes, bloemen, stipjes. Met alleen tekst blijft een bord vrij saai, en dat is niet waar we voor gaan.

2. Oefening baart kunst. Schets duidelijk je design op papier en teken het een aantal keren op ware grootte.

3. Gebruik de juiste materialen. Bij sommige krijtbordjes wordt een standaard krijtje meegeleverd. Maar als je gedetailleerd te werk wil gaan, kies dan voor de fijne krijtjes. Deze krijtjes zijn extra smal waardoor je op elk krijtbord sierlijk kunt schrijven.

4. Gebruik een liniaal om lichte lijntjes te tekenen zodat alle letters recht staan. De lijntjes kun je daarna weer uitwissen met een beetje water en een wattenstaafje.

Krijtborden in alle vormen en maten kun je in onze webshop vinden.

Krijtbord voor de bruiloft

DIY Krijtbord voor de bruiloft

Mooi gekalligrafeerde krijtborden zijn super trendy dit seizoen. We krijgen veel vraag naar deze borden. Toen wij deze DIY tegen kwamen konden we jullie deze dan ook niet weerhouden! Organiseer een gezellige avond met vriendinnen en ga aan de slag met deze mooie krijtbordjes. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap hoe je de mooiste krijborden voor jouw bruiloft gemakkelijk zelf maakt.

Wat heb je nodig:

  • Krijtborden
  • Krijtstift
  • Potlood
  • Washi tape
  • Schaar
  • Een printer
  • Grafietpapier

1. Knip de template uit zoals op de foto hieronder is weergegeven. Plak het ontwerp op het krijtbordje vast met washi tape, zodat het papier niet verschuift.

2. Plaats een stuk grafietpapier tussen de eerder opgeplakte template en het krijtbord, met de kant die afgeeft naar beneden.

Krijtbord voor de bruiloft

3. Probeer nu eerst een klein stukje over te trekken met potlood om te kijken of het papier goed ligt. Lukt dit niet, draai het papier dan weer om. Voor je de template van het krijtbordje verwijderd, controleer dan even of je alle lijnen hebt overgetrokken en niets bent vergeten.

4. Gebruik nu de krijtstift in één vloeiende beweging om het ontwerp weer over te trekken. Het beste is om kleine foutjes pas weg te poetsen zodra de krijtstift opgedroogd is, gebruik hiervoor een zachte doek.

Krijtbord voor de bruiloft

Klik op de foto hieronder om de templates te downloaden voor de 6 kleine bordjes.

DIY Krijtbord voor de bruiloft

Klik op de foto hieronder en download het design voor het grote Best Day Ever krijtbord.

DIY Krijtbord voor de bruiloft

Heel veel plezier met het maken! Wij zijn benieuwd naar jullie resultaat.