Fotocredit: In Love Photography

Zeker tijdens wedding season zien we een stijging in de verkoop, want lint op de bruiloft is en blijft een trend! Lint kun je op verschillende manieren gebruiken tijdens je bruiloft. Ben je klaar voor een goede dosis aan inspiratie? Here we go!

Bruidsboeket

Het is ook erg mooi om lint aan het handvat van je boeket te bevestigen. Zorg dat je lint over houdt, zodat het voor de rok van je jurk hangt tijdens het maken van de foto's. Stem de kleur van het lint af op de bloemen in het bruidsboeket voor een mooi geheel.

Inspiratie: Indian Summer bruiloft in Marokko

Fotocredit: Madame Poppy

Stoelen met lint voor extra fun

Wil je de stoelen tijdens jullie trouwdag iets extra's geven? Versier ze dan met lint! Door de stoelen tijdens de ceremonie te versieren in jullie kleuren, geven jullie de ceremonie een persoonlijk tintje. Je kunt er voor kiezen om elke stoel te versieren. Mocht je erg veel stoelen hebben, kun je er ook voor kiezen om de gehele achterste rij en alle stoelen op de hoeken te versieren. Als er foto's worden gemaakt lijkt het dan alsof elke stoel versierd is.

Ook tijdens het diner is het mooi als de stoelen versierd zijn, vooral bij de stoelen van het bruidspaar kun je extra uitpakken! Er zijn verschillende manieren om stoelen met lint te versieren. Je kunt kiezen voor enkele lintjes, maar ook voor een heel knoop- of vlechtwerk.

Bruiloft van By Linsey: Linsey & Dennis trouwen in Italië - Mr & Mrs stoelbordjes

Fotocredit: Funkybird Photography

Backdrops met lint

Snel gemaakt, simpel maar een grote impact! Backdrops kun je gebruiken tijdens de ceremonie, bijvoorbeeld als alternatief prieel. Als jullie ceremonie buiten is, wapperen de linten in de wind. Als de backdrop ergens klaar staat, vergeet dan niet om er samen met de fotograaf naar toe te gaan voor wat mooie foto's. Backdrops geven een hele mooie uitstraling op jullie trouwfoto's!

Heb je een photobooth (fotohokje)? Een backdrop doet het ook erg goed als achtergrond! Vrolijk als je felle kleuren gebruikt en rustig als je neutrale kleuren kiest.

Backdrops komen ook handig van pas om een kale ruimte gezellig te maken of om iets weg te werken achter de backdrop. Heb je een candy table op bruiloft? Waarom zou je daar geen bijpassende backdrop bij maken? Op die manier is je candy table tot in de puntjes verzorgd!

Je kunt nog veel doen met linten op je bruiloft!

Wat dacht je van je eigen wedding wands? Hiervoor kun je je eigen kleuren lint uitzoeken en wedding wands maken die precies binnen jullie kleurthema passen. Voeg er nog en kanten lint aan toe en je hebt prachtige luxe wedding wands!

Lint is ook erg handig om allerlei decoratie mee op te hangen, zoals pompons, honeycombs en lampionnen. Ook ziet het er super sierlijk uit als het lint onder de lampion uitkomt. Hiervoor knoop je het lint vast aan het onderste metalen frame van de lampion.

Daarnaast is lint natuurlijk prachtig om te gebruiken bij jouw trouwkaarten, op de foto bij de bruidsaccessoires of ter decoratie op het buffet. Waar kun je lint op de bruiloft eigenlijk niet voor gebruiken?

Fotocredit: Anneke Veronica Photography