Fotocredit: Anouk Fotografeert
Wanneer jij en je verloofde veel van de natuur houden wil je dat natuurlijk ook laten zien op jullie grote dag! Maar hoe doe je dat op een mooie manier? Wij hebben super veel ideeën voor jullie! Het thema eco kan je namelijk op heel veel manieren terug laten komen, afhankelijk van hoe jij het woord eco invult. Want een eco bruiloft is echt niet saai en alleen maar geitenwollen sokken. Het kan juist ontzettend mooi zijn! 

Decoratie voor een eco bruiloft

De decoratie van de trouwlocatie bestaat veelal uit natuurlijke materialen zoals juten en kraft. Heel mooi is bijvoorbeeld een gepersonaliseerde juten loper. Je kunt kraft slingers en juten slingers ook zelf combineren met DIY-vlaggetjes van verschillende materialen. Wat dacht je van vintage kant? Als je echt voor puur natuur wilt gaan kun je natuurlijk ook gebruik maken van zelf verzamelde bladeren en takken of maak zelf een slinger van dennenappels. Thema: eco bruiloft om milieuvriendelijk te trouwen De ceremonie van een eco bruiloft vindt als het even kan buiten plaats op een natuurrijke plek, bijvoorbeeld in het bos of een mooi park. Tijdens de ceremonie geven subtiele details zoals houten manchetknopen, juten vlaggetjes of houten ringdoosjes al een mooi voorproefje van wat de gasten kunnen verwachten qua styling tijdens het feest. Gebruik ook biologisch afbreekbare confetti, dit is wel zo milieuvriendelijk! We hebben een uitgebreid assortiment taarttoppers in verschillende natuurlijke materialen zoals ijzerdraad, hout en porselein, die zorgen voor een hippe, moderne of boho uitstraling op jullie cake. Bovendien zijn ze heel duurzaam waardoor je er na afloop ook nog van kunt genieten. Jullie taart presenteer je natuurlijk op een grote houten schijf voor een extra natuurlijke look. Ga voor een prachtig houten, gepersonaliseerd gastenboek om het thema in voor te zetten. Of creëer een alternatief gastenboek met deze beschrijfbare stenen die je een nieuwe bestemming kan geven in jullie huis. Zo zal je dagelijks een herinnering zien aan jullie speciale dag die perfect past in jullie huis. Thema: eco bruiloft om milieuvriendelijk te trouwen Fotocredit: Ilka van Wieren | Weddingdeco.nl | Anouk Fotografeert

Dress to impress

Hoe zit dat met de jurk? Er bestaan steeds meer bruidswinkels die ook ecologische trouwjurken verkopen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een tweedehands exemplaar, vintage trouwjurken zijn tenslotte super hip! Wat betreft je haar zijn een bloemenkrans of een mooie haarband met bladeren goede opties.

Food & drinks

Jullie trouwlocatie kan misschien helpen met samenstellen van een speciaal eco diner door biologische en/of lokale producten op het menu te zetten. Je kunt jullie gasten via de menukaart hierover informeren, want als het belangrijk voor jullie is, zullen je gasten het zeker interessant vinden. Wie weet inspireer je je gasten om voortaan ook vaker voor biologisch te kiezen! Gebruik als glazen bijvoorbeeld mason jarssuper duurzaam en ook nog eens hip! Ook houten bestek mag natuurlijk niet ontbreken!

Bekijk originele decoratie die past bij het eco thema en we hebben nog veel meer inspiratie voor een eco bruiloft voor je verzameld op ons Pinterest bord. Inspiratie: rustic neutrals bruiloft met rustige kleuren - eco bruiloft
Fotocredit: Sanne Poppijus