Ben je bezig met het plannen van een bruiloft maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Van thema's, kleuren en locaties tot aan trouwjurken en soorten bruiloften... Het kan erg lastig zijn om keuzes te maken. In deze blog leg ik je daarom alles uit over de bruiloft trends van 2023!

Klein maar fijn

Het eerste onderwerp in de lijst van de bruiloft trends heeft te maken met de kleinschaligheid van de bruiloft. De trendontwikkeling heeft te maken met een meer intiemere bruiloft; minder gasten, groter uitpakken! Bruidsparen hebben minder behoefte gekregen om iedere collega uit te nodigen. In plaats daarvan wordt er liever meer aandacht besteed aan de meest dierbare vrienden en familie.

Compacte bruiloft
Fotograaf: Roanna Fotografie > https://www.instagram.com/p/CFWi5wGDn7M/

Duurzaam trouwen

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekeken naar de mogelijke manieren om de natuur een handje te steunen. Dit zie je vooral terug in de prachtige droogbloemen die gebruikt worden, maar ook de trouwlocaties die steeds groener worden en de bruidstaarten en/of diners die veganistisch worden gemaakt.

Winterbruiloften

Trouwen in de winter wordt steeds populairder en staat hoog in het lijstje voor de bruiloft trends van 2023! De maanden januari en februari zijn daar een perfecte gelegenheid voor. Maar ook november en december zijn enorm sfeervol met de feestdagen in zicht. Niet alleen is het sfeervol om in de winter te trouwen, het is ook erg uniek!

Bruiloft trends winterbruiloften
Bron: Pinterest

Meerdere dagen

Er wordt steeds meer gekozen voor meerdaagse bruiloften. Ze zeggen altijd; "time flies when your having fun". Zo ook met de bruiloft. Er wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor een trouwweekend met overnachting.

Unplugged wedding

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om hun bruiloft "unplugged" te laten verlopen. Dit houdt in dat zij vragen aan hun gasten of zij de telefoon in de tas kunnen laten zitten of zelfs thuis te laten liggen. Tegenwoordig zijn smartphones bijna niet meer weg te denken, maar juist op zo'n prachtig moment als de bruiloft wil je heel bewust alle aandacht met je dierbaren beleven. Daarnaast kiezen veel bruidsparen voor een professionele fotograaf, zodat alsnog alle mooie momenten vastgelegd kunnen worden, zonder dat de aandacht van de gasten ergens anders naar uit gaat.

Transparante trouwlocaties

Bruidsparen kiezen steeds vaker voor transparante trouwlocaties. Een voorbeeld hiervan is een prachtige kas geheel van glas. Het voordeel hiervan is dat er veel licht is waardoor er prachtige foto's gemaakt kunnen worden. Daarnaast straalt zo'n locatie toch een bepaalde, unieke romantiek uit in vergelijking met de standaard trouwlocaties.

Transparante trouwlocaties
Bron: Pinterest

Thema's

Er zijn verschillende bruiloft thema's die hoog in het lijstje staan wat betreft bruiloft trends voor 2023. Een groen bos thema is één van de thema's die hoog in het lijstje staat. De natuur vorm het decor en de kleinere accessoires maken het helemaal af! Een Scandinavische stijl zie je ook steeds vaker terugkomen. Niet alleen heel chic, maar ook nog eens simpel en tegelijkertijd romantisch. Tenslotte is het thema terracotta ook een hardloper in 2023. Het gaat hierbij om de warme en stijlvolle variant. De kleur wordt namelijk geassocieerd met zowel optimisme, als avontuur en creativiteit. De kleur staat perfect in combinatie met (droog)bloemen en decoraties.

Jurken

Een mooie trouwjurk waar jij je fijn in voelt is misschien wel één van de belangrijkste punten bij de gehele voorbereiding. Ontdek welke kleuren en welke soorten trouwjurken helemaal trendy zijn in 2023!

Kleuren

De kleuren die razend populair zijn voor de bruiloften in 2023, zijn blauw en lichtpaars. De vrolijke en zachte lavendelkleuren stralen een rustige en zachte sfeer uit. Ook de vrolijke blauwe kleuren komen veel terug in 2023. Deze kleuren zal je daarom ook terugzien in de trouwjurk van de bruid, de bruidsmeisjes of de bruidegom.

Bruiloft trends populaire kleuren
Bron: Pinterest

Minimalistisch

De minimalistische trouwjurk is een terugkerende trend binnen de bruidsmode. Deze soort jurk is perfect voor de bruid die op zoek is naar een tijdloze, elegante jurk.

Glitters

De extravagante jurken met veel glitters zullen ook weer helemaal terugkomen in 2023. Steal the show in een jurk vol met glitters! Uiteraard kun je zelf het gehalte van de glitters bepalen. Subtiele glitters verwerkt in de jurk is ook echt prachtig!

Glitter jurk
Fotograaf: Tali Photography > https://www.instagram.com/tali__photography/

See-through

Ook de jurken met doorschijnende stoffen, oftewel see-through, zal je steeds meer gaan zien in 2023. Transparante topjes bedekt met glitter en glamour; Yes please!

See-through jurk
Fotograaf: Tali Photography > https://www.instagram.com/tali__photography/

Kant

Tenslotte komen de jurken met kant weer helemaal terug in 2023. Het bloemenkant is hier een prachtig voorbeeld van.

Fotograaf: Tali Photography > https://www.instagram.com/tali__photography/

Trouwpakken

De trouwpakken die in 2023 trending zijn, zijn eigenlijk vooral de traditionele trouwpakken. Het ziet er gewoon fris en verzorgd uit zonder al te veel afleiding. Mocht je nog een leuke touch willen toevoegen, kun je altijd mix & matchen. Een trouwpak bestaat uit drie delen. Dit biedt kansen om eventueel het overhemd, gilet en colbert te combineren met verschillende designs. Luxe materialen die in 2023 centraal staan zijn onder andere trouwpakken van wol en van linnen.

In 2023 is het dragen mooie traditionele trouwpakken helemaal in. Bovenstaande afbeelding laat zien hoe fris deze look is! De gekleurde pakken zijn terug, en erg goed te combineren met een lichte blouse en stropdas. Gebruik een lichte achtergrond voor je trouwfoto's om de kleur goed naar voren te brengen.

Decoratie

Er zijn verschillende soorten decoratie die helemaal passen binnen de bruiloft trends van 2023. Dit zijn onder andere de prachtige droogbloemen, bruiloft borden en backdrops in allerlei verschillende vormen.

Droogbloemen

Droogbloemen zijn echt een must tijdens jouw bruiloft in 2023. Vooral de terracotta kleuren zijn helemaal trendy in 2023!

Bruiloft borden

Daarnaast zijn bruiloft boren niet te ontbreken. En al helemaal niet de gepersonaliseerde bruiloft borden. Personaliseer het bord naar je eigen smaak en wensen die aansluiten op het thema van jouw bruiloft!

Backdrop

De backdrops in allerlei verschillende soorten vormen en kleuren sluiten volledig aan op de bruiloft trends van 2023. En hoe groter, hoe beter!

Wij zijn erg benieuwd wanneer jullie gaan trouwen (of zijn getrouwd)! Wordt dit een winterbruiloft of een zomerbruiloft? Laat het ons weten in de reacties!