Fotocredit: Emma van der Schelde / Pure Liefde Fotografie

Het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jullie ceremonie; het uitwisselen van de ringen. Bij dit bijzondere moment waarop je alles officieel maakt hoort daarom ook een bijpassend accessoire; het ringdoosje! Maar wat voor soort past er nou eigenlijk bij jullie? Wij lopen samen met jou langs de meest originele ringdoos ideetjes, zodat jij de perfect fit hebt voor jullie bruiloft!

Verschillende materialen ringdoosjes

Ringdoosjes worden echt niet altijd meer van stof gemaakt je hebt ze in heel veel verschillende vormen en maten.

Acryl

Het mooie aan de doosjes van acryl is dat ze transparant zijn. Je kan er dus van alles in leggen zoals bijvoorbeeld een mooie bloem. Daarnaast kan je heel veel doosje laten personaliseren in jullie trouwhuisstijl. Zo pas die dus perfect bij de rest. Je kan natuurlijk ook voor een blanco doosje kiezen of eentje met jullie initialen erop. De opties zijn ontelbaar!

Originele ideeën voor ringdoosjes

Fotocredit: Nicole Kolkman Photography

Glas

De glazen doosjes zijn werkelijk waar adembenemend. De metalen randjes die de glasplaatjes bij elkaar houden, zijn stoer en zijn er telkens in het zilver, goud en rosé. Aangezien glas super makkelijk materiaal is om iets van de maken zijn er te gekke vormen ringdoosjes. Zo heb je een hexagon, een geometrische en een gewone kubus.

Originele ideeën voor ringdoosjes

Hout

De houten doosjes lijken een beetje op de klassieke doosjes qua vorm. Hout is super gemakkelijk te graveren en daardoor zijn er extreem veel designs, initialen en andere dingen die je op de bovenkant van het doosje kan graveren. Je hebt ze in kubus en balk en zelfs in een plat donker bruin doosje! Genoeg variatie dus!

Inspiratie: intieme bruiloft in de winter - Originele ideeën voor ringdoosjes

Fotocredit: Stories by Josan

Ringboek

Bring in the book of love! Door jullie ringen uit een ringboek te halen tijdens de ceremonie zal iedereen vast wel versteld staan. In de boeken zit een uitsparing waar jullie de ringen in kunnen leggen. In een van de ringboeken kan je zelfs jouw geloften bewaren. Super handig dus, want dan heb je alles bijeen. Het andere boek heeft geen ruimte voor jouw geloften, maar wel een super leuke tekst over ringen en een mooi versje uit de bijbel. Romantisch toch!

Ringkussen

Presenteer jullie ringen op een romantisch ringkussentje. Hiermee kan iedereen jullie ringen zien! Het fijne aan de ringkussentjes is dat ze er in leuke designs zijn! Zo heb je rustieke, klassieke en gepersonaliseerde kussentjes.

Inspiratie: blush barn wedding - Originele ideeën voor ringdoosjes

Fotocredit: Sanne Poppijus

Hondenringkussen

Als klap op de vuurpijl heb je daar het: hondenringkussen! Dit is dé manier om jullie trouwe viervoeter een rol te geven in de ceremonie. Dit kussentje kan vast gemaakt worden aan de nek van de hond met de satijnenband. En voilà! Hij/ zij hoeft alleen nog maar de goede kant op te gaan richting het altaar.

Benieuwd naar alle ringdoosjes en kussens? Kijk dan hier! Laat ons weten in de comments wat jij voor doosje/ kussen je hebt of had.

Inspiratie: een bourgondische bruiloft - Originele ideeën voor ringdoosjes

Fotocredit: Emma van der Schelde / Pure Liefde Fotografie