Fotocredit: Lisette Lubbers Photography

De kers op de taart is passé. Het is de taarttopper die helemaal hot en happening is voor op jouw dream cake! Een lief koppel in bruidskleding hadden ze in 1940 al op hun taarten staan en in de tussentijd zijn er zo veel meer originele taarttopper voor de bruidstaart gevonden! Wat zijn nou originele toppers op de taart waarmee jij de show kan stelen?

De standaard wit geglazuurde trouwtaart met het traditionele bruidspaar er boven is nog steeds een leuk idee, maar er zijn nog veel meer originele bruidstaarttoppers te bedenken! We leven in de tijd waarin alles bigger en better is dan dat dat van een ander, dus waarom zou onze bruidstaart zo niet zijn? Toppers zijn een belangrijk onderdeel van jouw wedding cake het is tenslotte het uiteinde van de taart. Het kiezen van de perfecte topper is daarom naast een must ook nog eens leuk!

Gepersonaliseerde taarttoppers

Gepersonaliseerde toppers zijn hot! Naast het feit dat het super leuk is om jouw personal touch door te voeren in jouw bruidstaart geeft het net een finishing touch. Je kunt taarttoppers in hout of acryl laten maken in verschillende vormen met jullie namen, achternamen, Mr & Mrs, Mr & Mr, Mrs & Mrs en meer. Kim Kötter ging je al voor met een gepersonaliseerde houten taarttopper voor haar bruidstaart. Verder kun je een mooie vorm kiezen die bij jullie thema past! Denk aan een bohemian topper met krans, een stoere geometrische vorm of een festival vibe.

Originele toppers voor bruidstaarten

Verschillende vormen

Verschillende vormen taarttoppers zijn ook helemaal in! Zo kan je als deze geometrische taarttopper een echt kunstwerk van jouw taart maken. Ook met cupcake prikkers kun je vele kanten op met de bruidstaart; van kaarsjes tot hartjes!

Klassieke bruidspaar

De bruid en de bruidegom die rechtop naast elkaar staan kent iedereen wel, maar er zijn ook hele leuke variaties op deze traditionele taarttopper. Zo heb je nu dansende, zwangere en feestende echtparen die de kers op jouw bruidstaart zijn. Naast deze super originele toppers kan je ook een gepersonaliseerde versie maken waarbij je jezelf en jouw aanstaande terug kan zien boven op de taart! Hoe leuk is dat!

Liefdevolle teksten

Naast vormen kan je ook voor zoete teksten zoals I do, Best Day Ever, Just Married, Oh so sweet en Love gaan. Met deze lieve toppers maak je jouw taart nog zoeter dan dat die al is!

Bruiloft van Binti Home: Souraya en Mahmoud trouwen in een kas

Fotocredit: Ilka van Wieren

Leuke vlaggetjes

Ben jij niet zo van de traditionele bruidstaarttoppers? Dan zijn leuke vlaggetjes misschien wel wat voor jou. De vlaggetjes geven een speelse en informele draai aan de taart, denk bijvoorbeeld aan rustieke vlaggetjes of aan elegant bliss toppers.

Bloemen op de bruidstaart

Fleur de taart op met een paar vrolijke en kleurrijke bloemen boven op de taart. Het voordeel van bloemen als topper is dat ze er in alle vormen, maten en kleuren zijn en dus perfect bij jouw thema zullen passen. Een nadeel is wel dat sommige bloemsoorten niet al te lang zonder water kunnen zonder te verwelken. Overleg dus goed met jouw patissier!

Inspiratie: intieme bruiloft in de winter

Fotocredit: Stories By Josan

Prachtige plantjes

Naast bloemen kan je de bruidstaart ook af maken met vetplanten. Deze plantjes zullen een botanische twist aan jouw taart geven en het mooie is dat deze planten langer mooi blijven op de taart. Ze kunnen namelijk goed zonder water!

Fruitalicious

Fruit gebruik je meestal voor de vulling en smaak van jouw taart, maar deze kleurrijke kanjers kunnen ook heel leuk staan boven op de taart als topper. Een voordeel aan fruit bovenop de taart is dat je het op kan eten! Om een exotische en kleurrijke twist aan de taart te geven kan je voor tropische vruchten kiezen zoals: dragonfruit en lychees.

Zoetigheid

Maak er een echte sweet cake van met zoetigheid als topper. Macarons, soesjes, snoepjes, lollies etc. zien er super vrolijk en leuk uit en ze zijn ook nog eens heerlijk om op te eten.

Dus kies jij voor traditioneel, geometrisch of toch persoonlijk? Laat het ons weten in de comments. Op zoek naar meer inspiratie voor originele toppers voor bruidstaarten? Bekijk al onze taarttoppers in de webshop of kijk op Pinterest!

Inspiratie: rustic neutrals bruiloft met rustige kleuren

Fotocredit: Sanne Poppijus