De grote dag komt steeds dichterbij en je bent al druk bezig met plannen. Je hebt al een goed beeld van hoe jouw bruiloft eruit gaat zien. Al dat plannen is best overweldigend en het vinden de juiste leveranciers is ook niet zo gedaan. Laat Pinterest je helpen! Hoe gebruik je Pinterest dan voor je bruiloft? Ik leg het je uit!

Pinterest voor de bruiloft

Wat veel mensen niet weten is dat dit net als Facebook en Instagram een social mediaplatform is waarop je echt heel veel kan delen. Op Pinterest kan je inspiratie opdoen, content delen, content pinnen (vastzetten/ opslaan) en moodboards maken. Georganiseerd een bruiloft plannen is dus vrij eenvoudig!

Moodboards

Voordat je begint met plannen kies je een thema. Dit thema vind je aan de hand van het pinnen van mooie sfeerbeelden. Deze pin je op het door jou aangemaakte moodboard. Hoe meer je pint hoe voller het bord wordt en hoe beter jouw visie op het thema wordt. Kom er op deze manier achter of jij voor een klassieke bruiloft gaat met gouden accenten of dat je een botanische bruiloft met groene tinten beter bij je vindt passen.

Inspiratiebron

Pinterest is een grote inspiratiebron waar jij veel inspo op kan doen. Net als bij Facebook en Instagram heb je bij Pinterest een soort homepage. Op deze startpagina zie jij posts, die aan de hand van jouw gepinde berichten, aan je voorgesteld worden. Zo zie je telkens nieuwe dingen die goed bij jou passen.

Bedrijven

Aangezien Pinterest een platform is voor iedereen kunnen ook bedrijven en leveranciers hun producten en diensten delen. Foto’s die geplaatst worden hebben 9 van de 10 keer een link in de beschrijving staan. Via deze links kan jij de juiste leveranciers vinden en shop jij eenvoudig producten.

3x Pinterests accounts die je echt moet volgen!

Ben jij nou de beste in zelf je inspo bij elkaar zoeken? No panic, want je kan ook accounts volgen die jou voorzien van je dagelijkse portie wedding inspiration. Deze volgende drie accounts zijn daar een goed voorbeeld van.

Weddingdeco.nl

Onze Pinterestpagina kan natuurlijk niet ontbreken. Wij pinnen en delen dagelijks de allerleukste inspo op het gebied van bruiloften. Het makkelijke aan onze pagina is dat heel veel pins onze eigen producten zijn, dus dat is lekker makkelijk met shoppen.

Volg jij ons al op Pinterest? Laat het ons weten in de comments!

Tips van Tineke: hoe gebruik je Pinterest om jouw bruiloft te plannen?

ThePerfectWedding.nl

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste wedding nieuwtjes, de leukste trends en nog veel meer? Dan moet je zeker The Perfect Wedding volgen op Pinterest! Dagelijks plaatsen zij de leukste dingen en hun borden zijn een grote inspiratiebron. Volgen dus!

Tips van Tineke: hoe gebruik je Pinterest om jouw bruiloft te plannen?

Girls of Honour

De Girls of Honour zijn hip, leuk en op de hoogte van de allerleukste bruiloft trends. Op hun Pinterest delen ze heel veel van hun blogs en pinnen ze veel inspiratie op hun moodboards. Deze meiden heten niks voor niks Girls of Honour, want zij zijn helpen jou met hun blogs om jouw ideale bruiloft waar te laten worden. Eigenaresse Marit neemt je mee in haar leven en geeft je de beste weddingtips!

Tips van Tineke: hoe gebruik je Pinterest om jouw bruiloft te plannen?