Fotocredit: Hezter Fotografie

In Nederland kunnen we nu eenmaal niet op het weer rekenen. Je kunt jouw trouwdatum nog zo zorgvuldig hebben gekozen, buienradar trekt zich daar niets van aan. Zo trouwde Eigenaresse Tineke op een regenachtige dag in juli en ook onze collega Esther kan meepraten over regen op de bruiloft. 

Hoe zorg je ervoor dat jouw bruiloft niet in het water valt? Wij geven je inside tips!

Plan B

Is jouw locatie voor de receptie een echte buitenplek, zoals een strandtent of misschien zelfs wel een veld (festival inspiratie!), bespreek dan van te voren met de eigenaar van de locatie wat de mogelijkheden zijn. Wie weet heeft de strandtent wel luifels en hoort er een romantische oude schuur bij dat veld. Houd ruim van te voren rekening met een plan B zodat je niet de dag van te voren (als je het weerbericht ziet) in de stress schiet. Zo kun je ook meer genieten tijdens de grote dag en hopelijk de regen een beetje loslaten!

Moet er toch een partytent worden opgezet? Kleed deze dan leuk aan, zodat het toch een vrolijke bedoening is van binnen!

Fotoshoot ready

Tineke wilde voor de fotoshoot foto’s maken in het oude centrum van Dordrecht, maar het regende veel te hard. Gelukkig konden ze met de fotografe ergens binnen foto’s maken. Bespreek je locatie voor je fotoshoot, met je fotograaf, en denk na over een binnenlocatie. Een klein buitje kan super romantisch zijn op de foto, maar de hele dag rond lopen in een natte jurk is geen feestje. Bij een binnenlocatie is het belangrijk dat je let op sfeer, maar zeker ook op lichtinval. Je fotograaf kan je hierbij helpen.

De bruiloft van Esther: trouwen in Giessenburg - regen op de bruiloft

Fotocredit: Hezter Fotografie

Under my umbrella

Een paraplu komt altijd van pas met regen op de bruiloft! Deze kekke pluutjes kunnen heel goed deel van je bruids-outfit zijn. Kies een bijpassende voor je Maid of Honour; ze zal je dankbaar zijn dat haar haar en make up ook droog blijft. Moeten je gasten een stuk lopen, dan kan je voor hun ook paraplu’s huren.

Dancing in the rain

Wil je je mooie trouwschoenen niet vies maken in de regen? Draag buiten dan een paar mooie regenlaarzen. Je hoeft je niet meer druk te maken om je pretty schoenen en ook met regenlaarzen kun je prima voor de dag komen!

Waterproof make-up

Vraag in ieder geval je make-up artist of ze waterproof mascara gebruikt. Daar zul je plezier van hebben, zelfs als het zonnetje schijnt.

De bruiloft van Esther: trouwen in Giessenburg - - regen op de bruiloft

Fotocredit: Hezter Fotografie