Fotocredit: Anneke Veronica Photography

De verloving is een feit, de datum is vastgezet voor de locatie, je getuigen zijn gevraagd. Je kan eindelijk beginnen met inspiratie opdoen voor decoratie en de perfecte jurk zoeken! Vrienden en familie beginnen je te vragen wanneer de grote dag is, maar het is nog lang geen tijd om de officiële uitnodigingen te versturen. Hoe zorg je er voor dat je gasten geen andere bezigheden hebben op jouw trouwdag? Juist, een save the date kaart versturen! 

Het kaartje met een korte tekst die traditioneel 12 tot 6 maanden van te voren wordt verzonden; een Save the Date betekent letterlijk "bewaar de datum". Met een Save the Date geef je je gasten alvast een klein voorproefje van wat je van plan bent op de grote dag. Je hoeft niet veel informatie op deze aankondiging te zetten; wie, wat en wanneer is genoeg. Je gasten zullen immers nog een uitnodiging ontvangen, maar zeker als je van plan bent om in het buitenland te trouwen, is het fijn om je gasten zoveel mogelijk tijd te geven. En natuurlijk zodat jullie trouwdatum alvast in de agenda staat!

Heb je het thema van je bruiloft al hebt gekozen, dan kan je de Save the Dates in dezelfde stijl doen. Met de stijl van de save the date is de toon wel meteen gezet, dus het is super gaaf om zelf een leuke trouwhuisstijl te ontwerpen. Heb je liever een unieke Save the Date? Wees creatief en maak er iets moois van. We hebben ook een blog met leuke alternatieven voor de save the date!

Het kan ook handig zijn om op de save the date te vermelden dat de echte huwelijksuitnodiging nog volgt, mochten mensen er naar vragen. Handig om te weten: de officiële uitnodiging stuur je - volgens de etiquette - 6 tot 8 weken van tevoren.

Save the date kaart versturen

Fotocredit: Blik & Bloos Fotografie