Wanneer verstuur je de Save the Date kaart? Misschien is dit wel iets wat je jezelf afvraagt. Je wilt jullie gasten natuurlijk allemaal zo snel mogelijk op de hoogte brengen van jullie grote dag. Maar wat is nou eigenlijk gebruikelijk? Ik vertel jullie graag in deze blog hoe dit precies zit!

Wanneer verstuur je nou de Save the Date kaart?

Een Save the Date kaart verstuur je ruim voordat de bruiloft plaats vind om al jullie gasten op de hoogte te brengen van de datum van de geplande bruiloft. Je kunt jullie kaart versturen op het moment dat jullie trouwdatum vast staat en de locatie gereserveerd is.

In principe verstuur je de Save the Date een jaar tot een half jaar van te voren.

Wat moet er op de Save the Date kaart staan?

Op de kaart hoeft nog niet alle informatie over de bruiloft vermeld te worden. Het is vooral belangrijk dat de datum met jaartal vermeldt wordt op de kaart. Vervolgens is het belangrijk om de namen van het bruidspaar te vermelden en vermeldt daarnaast ook dat de officiële uitnodiging nog volgt om verwarring te voorkomen bij jullie gasten.

Aan wie verstuur je een Save the Date?

De kaart verstuur je normaal gesproken naar alle dag gasten van jullie bruiloft. Zo kunnen de dag gasten ruim van te voren de datum vrijhouden in hun agenda. Maar, je kunt er ook voor kiezen om de avondgasten een aparte kaart te versturen. Deze kun je dan een Save the Night of Save the Evening kaart noemen. Op deze manier kunnen ook de avondgasten al op tijd de datum vrijhouden.

Save the Date Thema's

Save the Date kaarten zijn er in allerlei design, kleuren en thema’s. Ik heb hier een aantal populaire thema’s voor je op een rijtje gezet. Je kunt de designs zelf eenvoudig personaliseren in de ontwerptool. Liever zelf een kaart ontwerpen? Dat kan natuurlijk ook! Ga dan zelf aan de slag in onze ontwerptool.

Romantisch

Mooie kaarten met zachte tinten, mooie prints en bloemen voor een romantische sfeer voor jullie bruiloft.

Botanisch

Designs met veel groene tinten, bloemen, takjes en bladeren zijn helemaal hot!

Chique

Mooie ontwerpen met sierlijke letters, rustige tinten en foliedruk zorgen voor een chique uitstraling.

Modern

De mooie vormen, hippe fonts en moderne elementen maken deze Save the Date kaarten helemaal trendy.

Voor welke Save the Date kaart ga jij? Bekijk al onze Save the Date kaarten in onze webshop!