Fotocredit: Madame Poppy

Bij een bruiloft horen tradities, maar hoe kun je een moderne invulling geven aan het bekende Victoriaanse rijmpje? Oftewel, jouw something blue op de bruiloft!

Iedereen kent het Engelse rijmpje wel:

Something old, something new,
Something borrowed, something blue,
And a silver sixpence in her shoe.

Maar waarom zeggen we dit nog steeds tegenwoordig, waarom blauw en niet roze, en wat is een sixpence?

Inspiratie: de magische bruiloft Lord of Light in Marokko

Fotocredit: Madame Poppy

De betekenis van something blue

Something Old symboliseert je verleden en de link met jouw moeder en grootmoeder. Dit zou een zakdoek of een familiesieraad kunnen zijn. Wat ik een hele mooie invulling vind is als je een stuk stof van je moeders trouwjurk zou mogen hebben, en dat om je boeket te wikkelen. Wat een prachtige manier om het huwelijk van je ouders te eren.

Something New gaat natuurlijk over je toekomst. Je jurk, je schoenen, je sieraden, en zelfs je ondergoed zal waarschijnlijk nieuw zijn (de perfecte strapless bh), dus dit zal wel lukken.

Something Borrowed staat voor het advies van vroeger om ondergoed te lenen van een gelukkig getrouwde vrouw die al kinderen had gehad. Kleding zouden dit geluk het beste overbrengen, maar dat lijkt nu niet zo fris. Ik mocht zelf een diamanten ketting lenen van een bevriende juwelier. Ik voelde me net een filmster! Misschien wil je van een vriendin die prachtige parel oorbellen lenen. Vraag het haar heel lief, dan zal ze vast geen nee zeggen!

Something Blue symboliseert trouw, maar ook kuisheid. Vroeger droegen vrouwen blauwe trouwjurken. En denk maar aan Maria, zij droeg ook blauw. Tegenwoordig dragen de meeste bruiden wit, maar de symboliek is prachtig. Hierin heb je zoveel mogelijkheden! (Licht)blauwe nagellak (eventueel alleen pedicure), blauw in de bloemen of je sieraden. En als je wat creatiever wilt zijn kun je een blauwe draad door de zoom van je onderrok rijgen! Op Weddingdeco.nl verkopen we super stijlvolle blauwe strass stickers voor onder je schoen. I Do!

And a Silver Sixpence in her Shoe is een symbool van voorspoed. Een Victoriaans muntje dat nu alleen nog maar in zilver voor deze traditie wordt geproduceerd. Als ouders van de bruid kun je dit aan je dochter op de ochtend van haar bruiloft geven. Tip: als je open schoenen draagt, dan kun je het muntje misschien voor de veiligheid beter in een handtasje dragen.

Houd jij van de tradities rondom een bruiloft of ga jij liever je eigen gang?

Kijk voor meer inspiratie op ons Pinterest bord of zoek meteen decoratie voor dit thema!