Fotocredit: Lott's

De elementen die je zelf maakt of die reflecteren hoe jullie als koppel zijn, zijn voor de gasten het allerleukst. Zijn jullie echte spelletjes fanaten? Gebruik ze als onderdeel van je decoratie en verwerk spelletjes op de bruiloft op een originele manier in jullie thema. Of ga ze gewoon lekker spelen!

Scrabble fan?

Scrabble letters, met of zonder plankjes, zijn echt 'iconic' en passen super goed bij een vintage thema. Je kan ze gebruiken in de foto’s, als tafelaankleding of op een buffettafel. Bang dat je niet genoeg van een bepaalde letter hebt? Als je ze online koopt, kun je zelf alle letters kiezen. Handig!

He said, she said

Welke bekende uitspraken van de bruid en bruidegom klinken bekend in de oren? Wie heeft ooit wat gedaan? Je kunt dit op verschillende manieren spelen, waarvan de bekendste misschien wel het schoenenspel is. Zet het bruidspaar met de rug tegen elkaar, geef ze allebei twee schoenen (een van hem en een van haar). Als er een vraag gesteld wordt, moet het bruidspaar de schoen omhoog houden van wie ze denken dat het is. Het leuke is dat het bruidspaar elkaar niet kan zien, maar alle gasten zien de keuze wel!

Spelletjes op de bruiloft

Fotocredit: JJM Fotografie

Monopoly

Wat dacht je ervan om de tafelindeling op een monopolybord te hangen of de tafels naar de straten op het bord te vernoemen, in plaats van tafelnummers te gebruiken? En jullie zitten dan uiteraard aan de Kalverstraat! Natuurlijk hoeft er niemand naar de gevangenis, want we houden het wel gezellig!

Build a memory

Heb je de ruimte en tijd ervoor dan zijn grote versies van Jenga en Vier-op-een-rij ideaal. Zeker in de zomer geeft zo'n buitenspel prachtige fotomomenten. Je zult zien dat niet alleen de kleine kinderen zich ermee vermaken. Aan de grote kinderen (jullie vrienden!) zul je ook geen kind hebben. Echte Jenga fans kunnen het spel als alternatief gastenboek gebruiken. Dan kun je nog jaren met plezier terugdenken aan jullie prachtige dag tijdens een potje Jenga.

Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk

Fotocredit: Lott's

Game on

Is jouw verloofde niet van Call of Duty of FIFA weg te slaan als je de bruiloft wilt bespreken? Stel voor om de Nintendo Wii/ Playstation/ Xbox op de bruiloft neer te zetten met een groot projectiescherm! Of je nu wilt sporten, dansen of je eigen band vormen, het kan allemaal. En publiek heb je zeker!

Kids

En vergeet natuurlijk de kinderen niet! Het is hartstikke leuk om een hoekje voor het te creëren waar ze tijdens de bruiloft zichzelf uren kunnen vermaken.

De bruiloft van Esther: trouwen in Giessenburg

Fotocredit: Hezter Fotografie