Fotocredit: Lott's Photography

Festivals doen mij denken aan fladderige bloemenjurken, kaplaarzen en bier in plastic glazen. Maar dat was voor ik de Bohemian festival bruiloft style zag! Dit informele thema voor je bruiloft wordt steeds populairder. En terecht! Vorig jaar zagen we de Bohemian Festival bruiloften voor het eerst en dit jaar zien we dat dit thema steeds vaker gekozen wordt!

Bohemian festival bruiloft decoratie

Een festival bruiloft is natuurlijk altijd buiten, met een beetje regen kan het feest gewoon doorgaan in een festivaltent. Gebruik gerust hooibalen, wat kleedjes en kussens om op te zitten, alles mag! Decoratie mag ook op deze bruiloft niet ontbreken. Perfect zijn juten slingers, een overload aan lampionnentoffe tekstborden en candlebags.

Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk

Fotocredit: Lott's Photography

Bohemian festival bruidsjurk inspiratie

Bohemian trouwjurken zijn helemaal hip dit jaar. De jurken hebben vaak een wat lossere, relaxte fit en veel kant. Ga bijvoorbeeld voor een echte 70’s hippie stijl met een off-the-shoulder hals of misschien juist voor een wat kortere jurk (wordt ‘ie ook niet vies aan de onderkant).

Wat betreft bloemen gaat de voorkeur uit naar wat lossere boeketten met veldbloemen; kleurig en speels. Bovendien draagt een echte Bohemian Bride natuurlijk een bloemenkroon of -krans op haar hoofd.

Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk

Fotocredit: Lott's Photography

Lekker makkelijk eten & drinken in festival stijl

Met zo’n relaxte sfeer is een tafelindeling bij het diner niet nodig. Iedereen kan gezellig aanschuiven. Jullie zijn nu toch allemaal familie, right? Het eten wordt natuurlijk verzorgd door een hippe foodtruck. Bijkomend voordeel: er is voor bijna elk type eten wel een ‘rollende keuken’ te vinden. De drankjes kunnen je gasten zelf tappen uit een dispenser in een mason jar. Het buffet en de tafels versier je compleet in stijl met de leukste tafeldecoratie en festival accessoires.

Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk

Fotocredit: Lott's Photography

Een spetterende afsluiting met eindshow en bedankjes

Het feest is pas compleet wanneer je als vers-getrouwd stel het feest verlaat door een haag van sterretjes. Je kan de sterretjes vast klaarzetten in emmers en om ze aan te steken kun je ook wat emmertjes met luciferdoosjes neerzetten. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap want de sterretjes en luciferdoosjes zijn ook heel leuk als bedankjes. Liever iets anders? Flesjes Katerwater als bedankjes zijn na een festival bruiloft ook altijd goed.

Bohemian festival inspiratie opdoen?

Wil je inspiratie verzamelen of de festival sfeer voortzetten tijdens je honeymoon, kies dan voor één van de volgende muzikale festival bestemmingen!

  • Het legendarische Glastonbury in Engeland is eind juni en makkelijk te combineren met Bath of Bournemouth als je liever het strand op zoekt.
  • Combineer Fuji Rock in Japan met een aantal dagen in Tokyo, eind juli.
  • Ibiza Rocks heeft verschillende festival set-ups gedurende de hele zomer.
  • Ons eigen Lowlands aan het einde van augustus.

Bekijk originele decoratie dat past bij het Festival bruiloft thema of Boho-thema. Van kleurrijke lampionnen, candle bags, houten wegwijzers tot gastenboeken en slingers met de mooiste bloemenprints.

Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk

Fotocredit: Lott's Photography