De trouwjurk is hét spektakelstuk van je bruiloft! Iedereen kijkt naar jou en je prachtige jurk. Een trouwjurk kost gemiddeld €1500 tot €2500 en dat is een behoorlijke smak geld voor een jurk die je één dag draagt. Niet iedereen wil of kan dat veroorloven en dat begrijp ik. Daarom wil ik jou de 10 leukste trouwjurken onder de €500,- laten zien! Lees je mee?

De zoektocht naar mijn eigen bruidsjurk

Wist je dat toen ik ging trouwen in 2012 mijn budget voor mijn jurk ook maar €500,- was? Ik wist totaal niet wat het kostte en dit leek mij een redelijk bedrag, hiermee ging het vast lukken. Ik maakte een afspraak bij één van de grootste bruidsmodewinkels in Nederland. Je begrijpt dat mijn pasafspraak één grote deceptie was… Alleen in het sale-rek hingen 2 jurken in mijn maat die binnen mijn budget pasten, maar deze vond ik helemaal niet mooi. Om niet met een naar gevoel naar huis te gaan, mocht ik nog even rondkijken en een jurk passen waar mijn oog op was gevallen. Een jurk van €1700. Hij was prachtig en hij stond geweldig! Maar ik kocht hem niet, want ik vond dat ik niet zo veel boven mijn budget mocht gaan.

Niet veel later ging ik naar een bruidswinkel met sample sale en daar vond ik uiteindelijk mijn jurk van het Nederlandse merk Modeca voor iets meer dan mijn budget. Alleen miste ik de kriebels in mijn buik bij het passen van deze jurk. Hij stond me heel mooi en ik wist zeker dat mijn man hem prachtig zou vinden. Met een dubbel gevoel koos ik deze en betaalde ik de jurk.

Gun het jezelf!

Nu ik jaren later terugkijk wou ik dat ik mezelf de duurdere jurk had gegund. Ik weet nu dat het DE JURK was en alleen door het geld heb ik hem niet gekozen. Dus lieve meiden…kies wijs, slaap er een nachtje over en bespreek het met je hubby to be, want ook jij verdient de trouwjurk van je dromen! Of die nu iets duurder of wat goedkoper is, het gaat allemaal om het gevoel dat jij bij de jurk hebt.

Wil jij net als ik toentertijd niet zo veel geld uitgeven aan een bruidsjurk? Dit vind ik de 10 mooiste bruidsjurken onder de €500!

1. Trouwjurk met overslag | Asos Edition | €207,99

Wat een mooie glans heeft deze geplooide, diep uitgesneden trouwjurk! Deze classy, maar ook sexy jurk is gemaakt van satijn. Ik vind vooral de combinatie van lange mouwen, de diep uitgesneden v-hals en split erg mooi. De jurk heeft ook nog een mini sleepje aan de achterkant! De trouwjurk met overslag is verkrijgbaar bij Asos en kost €207,99.

2. Cami trouwjurk met lovertjes | Asos Edition | €248,99

Wauw, als je voor een bohemian stijl wil gaan is deze trouwjurk met lovertjes all over perfect! Hij is aan allebei de kanten diep uitgesneden tot aan de middel en heeft een open rug. Supermooi! Deze cami trouwjurk is verkrijgbaar bij Asos en kost €248,99.

3. Trouwjurk met geborduurd lijfje | Asos Edition | €131,99

Liever een jurk met mouwen? Dan is deze trouwjurk met ronde hals een hele mooie optie! Het geborduurde lijfje in combinatie met de geplooide rok vind ik erg tof. Wat een prachtige details! De trouwjurk met geborduurd lijfje is te koop bij Asos voor €131,99.

4. Yasmeghan Maxi Dress Celeb | Zalando | €139,99

Wil jij stralen in een jurk zoals die van Meghan Markle? Dan is dit jouw jurk! De mooie halter doet je langer lijken. Verder is de jurk effen en valt deze recht naar beneden. Simpel, maar oh zo mooi! De Yasmeghan Maxi Dress Celeb jurk is te koop bij Zalando voor €139,99.

5. Trouwjurk met kant | Ivy & Oak Bridal | €259,95

Wil jij een trouwjurk met een bijzondere rug? Dan is dit jouw jurk. Het kant op de rug loopt ook op de voorzijde en geeft de jurk een kapmouwtje over de schouders. Een echte bruidsjurk voor een klein prijsje. De jurk van Ivy & Oak Bridal is te koop bij Zalando voor €259,95.

6. Watters Tinsley Dress | BHLDN | €234,66

Ik heb de bruidswinkel BHLDN in New York twee keer bezocht en vind het er prachtig! Gelukkig hebben ze een webshop waar je hun mooie bruidsjurken kunt shoppen! Ik ben zelf weg van deze luchtige jurk van tule met een stunning lage rug. De Watters Tinsley Dress is te koop bij BHLDN en kost $260, dat is omgerekend ca. €234,66.

7. Asymmetrische jumpsuit met cape | Yaura | €165,99

Sta jij er voor open een jumpsuit te dragen in plaats van een jurk? Ik vind deze jumpsuit erg mooi! Hij is asymmetrisch én heeft een capemouw. De wijde pijpen maken de jumpsuit modern. Gewaagd, maar gaaf! De asymmetrische jumpsuit is te koop bij Asos en kost €165,99.

8. Trouwjurk kimono style | Asos Edition | €269,99

Wil jij iets bijzonders en hou jij van sparkles? Dan is deze trouwjurk met kimonomouwen en lovertjes misschien wel wat voor jou! Hij is zowel aan de voor- als achterkant diep uitgesneden. Een mooie, moderne jurk! De trouwjurk met kimonomouwen is te koop bij Asos en kost €269,99.

9. Cami bruidsjurk van kant | Asos Edition | €165,99

Boho wedding op de planning? Dan is deze jurk van kant erg geschikt! De cami-bandjes en het kanten stukje bij de middel, dat see through is, zorgen voor een zomerse look. Het kant loopt door in de gehele jurk! Deze cami bruidsjurk van kant is te koop bij Asos en kost €165,99.

10. Jurk met zilveren bloemendetails | Maya Bridal | 290,99

Met deze mooie jurk met sprankelende, zilveren bloemendetails val jij zeker op! Ik vind het prachtig. Het strakkere lijfje combineert mooi met de recht lopende jurk. Een mooie afsluiter denk ik zo! De jurk van Maya Bridal is te koop bij Asos en kost €290,99.

Hopelijk zit er iets voor jou tussen! Deze jurken zijn natuurlijk ook erg geschikt als avondjurk, wanneer je tijdens het feest je trouwjurk niet wil dragen. Welke is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!