Micro weddings waren al in opkomst. Nu, in tijden van het Coronavirus, is een micro wedding populairder dan ooit. Bij een microwedding is de gastenlijst beperkt, zodat de sfeer op jouw bruiloft extra intiem is. Wil jij meer weten over de coronaproof en intieme micro wedding? Lees dan vooral verder, want ik vertel je er alles over!

Wat is een micro wedding?

Wat is het nu precies? Dat is eigenlijk best simpel. Een micro wedding is een bruiloft waarbij vaak niet meer dan 30 gasten worden uitgenodigd. Vaak zijn dan alleen jullie close familie en vrienden aanwezig op de bruiloft. Dit zorgt niet alleen voor een extra persoonlijke bruiloft, maar is ook ideaal voor een bruiloft in tijden van Corona.

Less is more

Een micro wedding hoeft niet persé te betekenen dat alles klein hoeft te zijn. Je kunt nog steeds groots uitpakken in bijvoorbeeld de locatie, decoratie, bedankjes en activiteiten. Nu er minder gasten komen is het budget per gast immers groter, waardoor je de bruiloft nog mooier en persoonlijker kan aanpakken!

De gastenlijst beperken

Heb jij moeite met het samenstellen van de gastenlijst? Ik geef je een aantal tips om jouw gastenlijst zo intiem mogelijk te houden:

 • Schrijf als eerste jullie familie en vrienden op de gastenlijst die het dichts bij jullie staan. Wie kan je nu echt niet missen op de bruiloft? Ga ook na wanneer je iemand voor het laatst gezien/ gesproken hebt. Zo heb jij in ieder geval al een goede basis en kun je vanuit daar verder werken.
 • Geen plus 1’s! Vermeld duidelijk dat er geen aanhang meegenomen kan worden. Als meerderen dit doen kan het namelijk al snel uit de hand lopen en dat wil je niet.
 • Geen blokjesverjaardag, maar een blokjesbruiloft! Je hoeft natuurlijk niet alle gasten in een keer te laten komen. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een deel in de middag en een deel in de avond te laten komen (wanneer de Coronaregels dit toelaten). Zo kun je toch net iets meer mensen kwijt op je gastenlijst.
 • Maak een livestream van de bruiloft! Zit je er toch mee dat niet iedereen aanwezig kan zijn. Laat je bruiloft dan livestreamen. Zo is iedereen er toch een beetje bij.
 • Geef een afterparty! Je hoeft natuurlijk niet iedereen op jullie trouwdag zelf te laten komen, maar je kunt er ook nog voor kiezen om op een later moment een groot feest te geven. Zo kun je nog even extra nagenieten van jullie mooie dag.
 • Misschien wel de belangrijkste tip, maak je niet te druk! Wees niet bang om mensen teleur te stellen, want je kunt niet altijd iedereen tevreden stellen. Het is jouw bruiloft en het gaat erom dat jij ervan geniet!

Het organiseren van een micro wedding

De tijd is aangebroken om jullie micro wedding te gaan organiseren. Waar begin moet je nu mee beginnen? Je kunt het beste beginnen met het zoeken van een locatie. Minder gasten betekent meer opties! Locaties die eerst te klein waren, zijn nu ideaal. Denk hierbij aan restaurants, cafés, parkjes en alle locaties die je nooit zou bedenken voor een grote bruiloft. Nu je weet hoe de ruimte eruit ziet, kun je beginnen met de gastenlijst, het diner, activiteiten, decoratie en ga zo maar door... Daarna is het tijd voor de uitnodigingen. Deze kun je nu zelfs extra persoonlijk maken. Ook kun je grootser uitpakken in bijvoorbeeld persoonlijke bedankjes, het menu, plaatsnaamkaartjes, een persoonlijke playlist en speciaal entertainment. Zo maak jij de sfeer nog intiemer!

De voordelen van een micro wedding

Ben je nog niet overtuigd van een micro wedding? Misschien kunnen deze voordelen jou over het randje trekken:

 • Meer tijd voor je gasten. Minder gasten betekent dat je meer qualitytime kan spenderen met je naasten. Dit maakt het extra intiem en zo voelt niemand zich overgeslagen.
 • Less is more! Ja ik zei het al, maar je kunt met minder gasten nog grootser uitpakken. Met minder gasten kom jij dus dichter bij je droombruiloft.
 • Minder stress. Op een micro wedding hoef jij je geen zorgen meer te maken over of je iedereen wel gesproken hebt en of iedereen het wel naar zijn zin heeft. Zo geniet jij optimaal van de bruiloft!
 • Minder kosten. Met minder gasten hoef je minder geld te investeren in bijvoorbeeld de locatie, het diner of zelfs de wedding cake. Dat kan enorm schelen!
 • Het is Coronaproof. Heb jij een bruiloft in de coronatijden? Dan is een micro wedding ideaal! Zo houd je, je aan de maatregelen en kun je alsnog optimaal genieten.
 • Het is super hip! Voor degene die meegaan met de laatste trends, een micro wedding is helemaal van deze tijd.