Fotocredit: Sanne Poppijus

Wat doe jij met jouw trouwjurk na de bruiloft? Die jurk die je met zoveel zorg hebt uitgekozen. Moet hij nu echt de kast in, om vervolgens nooit meer daglicht te zien? Zo'n treurige gedachte, dus wij zochten naar andere mogelijkheden! Wij vonden 9 manieren om te doen met jouw trouwjurk na de bruiloft.

1. Trash the Dress Fotoshoot

Alleen voor stoere bruiden! Met een Trash the Dress Fotoshoot kan je op een hele originele manier van je jurk genieten. Verf, op het strand, in het bos; the choice is yours!

2. Vermaken

Kies net als Gooisch Meisje Pauline Wingelaar ervoor om je jurk nogmaals te dragen, maar dan in een korte versie. Laat je jurk vermaken tot cocktailjurk! Leuk om aan te doen op het feest ter ere van jullie 1-jarig jubileum. Of, als je net zo veel geluk hebt als Pauline, draag de korte versie tijdens je destination wedding!

3. Teruggeven

Misschien heb jij je jurk wel geleend of gehuurd en moet hij de trouwjurk na de bruiloft weer terug naar de winkel of eigenaresse.

4. Weggeven

Je kunt jouw jurk weggeven aan een bruid die hem nodig heeft. Direct of via een goed doel kan je op verschillende manieren er voor zorgen dat een bride 2 be met een kleiner budget ook een prachtige dag kan hebben.

Inspiratie: beach wedding in pantone kleuren van 2017

Fotocredit: Blik & Bloos Fotografie

5. Verkopen

Je kan je jurk ook doorverkopen. Je kan zelf adverteren op Marktplaats, maar er zijn ook websites en winkels die zich hierin specialiseren (online te vinden). Jouw succes hangt af van de smaak van de brides 2 be.

6. Hergebruiken

Jouw trouwjurk is gemaakt van prachtig materiaal, dus het zou fantastisch zijn als je dat nog een keer kan gebruiken. Van het kant voor sieraden, het satijn voor een doopjurk tot het zijde voor een clutch. Of wat dacht je van een Memory Quilt, verzamel nog meer unieke kledingstukken of stoffen en je kunt er iets prachtigs van maken.

7. Doneren

Het mooiste voorbeeld van recycling van trouwjurk na de bruiloft dat we tegenkwamen tijdens het schrijven van deze blog is wat NICU Helping Hands doen. Dit Amerikaanse goede doel gebruikt gedoneerde trouwjurken om speciale outfits te maken voor baby’s die in het ziekenhuis overlijden. Verdrietig en mooi tegelijk.

8. Bewaren

Is jouw trouwjurk al van generatie op generatie gegaan? Geef hem dan ook aan jouw dochter of kleindochter!

9. Illustratie

Wil je naast de trouwfoto's een unieke herinnering van jouw bruidsjurk? Laat hem vastleggen op papier met een persoonlijke illustratie door Sophie de Ruiter!

Bruiloft van By Linsey: Linsey & Dennis trouwen in Italië - trouwjurk

Fotocredit: Funkybird Photography