Iedere maand zitten er zo’n 433 miljoen mensen op Pinterest om inspiratie op te doen en nieuwe ideeën te krijgen. Op de app vindt je oneindig veel perfecte plaatjes, leuke Diy’s en alles wat je nodig hebt voor nieuwe creatieve projecten. Ook wij kunnen onszelf helemaal verliezen in het maken van de perfecte Pinterest borden, want ook op het gebied van bruiloften kun je op Pinterest helemaal los gaan. Dus zoek jij nog inspiratie voor het plannen van jullie bruiloft of wordt je gewoon heel gelukkig van pinnen? Lees dan snel verder voor onze ultieme Pinterest tips!

1. Begin met het zoeken van jouw stijl

Je hoeft je Pinterest pagina maar te refreshen of er staan alweer honderden nieuwe pins voor je klaar. We snappen dat je door al deze pins, de bomen door het bos niet meer ziet en je daardoor niet helemaal weet waar je moet beginnen. Ga daarom niet meteen opzoek naar een specifiek item maar kom er eerst achter welke stijl bij je past. Om hier achter te komen kun je het beste eerst opzoek gaan naar borden die een complete sfeer geven van een bepaald thema. Je vindt meer dan 40 borden met verschillende bruiloft thema's op de homepagina van het Pinterest kanaal van Weddingdeco.nl. Op deze borden vind je zowel sfeer als product foto’s waardoor je een goed beeld krijgt van de sfeer bij deze bruiloft thema’s. Op de Pinterest pagina van Weddingdeco.nl vind je onder andere borden met de bruiloft thema’s Bohemian, Botanical en Rustiek.

2. Ga opzoek naar inspiratie

Nu je een stijl of meerdere bruiloft thema’s hebt gevonden die je mooi vindt is het tijd om een doel te stellen. Wat wil je vinden op Pinterest en wat voor beeld wil je schetsen op jullie bruiloft? Zoek je bijvoorbeeld inspiratie voor de tafelsetting, de ceremonie, je bruidsboeket of echt voor de volledige bruiloft? Wanneer je ideeën zoekt voor meerdere onderwerpen is het handig om op je eigen Pinterest account ook meerdere borden aan te maken waar al deze onderwerpen een apart bord krijgen om het lekker overzichtelijk te houden. Vervolgens ga je de borden die je hebt gemaakt vullen met alle dingen die jij leukt vind voor jullie bruiloft, je mag het helemaal inrichten zoals je zelf wilt dus ga los!

Beste trouwwebshop

Wist je dat wij zijn verkozen tot de best geteste bruidswinkel van Top-X? Zij bevelen ons aan als beste trouwwebshop!
Wil je hier meer over lezen en de beoordeling bekijken? Bekijk dan snel de beste bruidswinkel van 2022.

3. Creëer jouw Pinterest bruiloft

Nu je al je favoriete artikelen en ideeën in een bord hebt gezet is het tijd om jullie eigen Pinterest bruiloft te creëren. Alle pins die Weddingdeco.nl op Pinterest heeft geplaatst zijn gelinkt met een URL die je naar de webshop brengt, zodat jij heel makkelijk via je Pinterest bord een aankoop kunt doen. Van DIY producten tot gastenboeken, alle inspiratie voor een Pinterest bruiloft vindt je hier.